Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
12.4 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Κακός χαμός με τις παραλίες | Τσουνάμι δυσαρέσκειας και ολιγωριών

Τα τελευταία 24ωρα έχει προκληθεί ένα τεράστιο διαδικτυακό τσουνάμι δυσαρέσκειας των πολιτών για το θέμα των παραλιών με αφορμή την περίπτωση του Πλατύ γιαλού.

Σε σχετικές αναρτήσεις των αξιωματούχων του Δήμου, πολλοί πολίτες σπεύδουν να σχολιάσουν οργισμένα τόσο για τα πεπραγμένα του Δήμου Αργοστολίου όσο και για τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που φαίνεται να υπάρχουν σε άλλες περιπτώσεις.

Σταχυολογούμε κάποια βασικά σημεία που ελέγχθηκαν και που θεωρούμε ότι αξίζει να μπουν στο δημόσιο διάλογο και στην κρίση των πολιτών:

-Πέρα απ’ την περίπτωση του Πλατύ γιαλού με το ξεχωριστό ιδιοκτησιακό καθεστώς, ο Δήμος Αργοστολίου θα έπρεπε προ πολλού να είχε προγραμματίσει τη λειτουργία όλων των αμμουδιών.

-Πρώτη φορά οι παραλίες βρίσκονται σε αυτήν την εγκατάλειψη χωρίς να έχουν δημοπρατηθεί, χωρίς να έχουν καθαριστεί και χωρίς σε πολλές χωρίς να υπάρχει νερό.

-Εκείνα τα ταμπελάκια που έβαζε πέρυσι ο Δήμος με απευθείας αναθέσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ υπάρχουν ακόμη ή τα πήρε ο μαΐστρος; Κι αν υπάρχουν τί ρόλο παίζουν;

-Η δικαιολογία ότι εδώ και μήνες ο Δήμαρχος είχε κάνει έγγραφο δεν ευσταθεί ή αλλιώς περιφρονεί τους πολίτες που ολοχρονικά χρησιμοποιούν τις παραλίες. Το πλαίσιο λειτουργίας έπρεπε να είχε διεκδικηθεί και οριστεί ήδη από την προηγούμενη σαιζόν για το χειμώνα και για την επόμενη.

-Οι ευθύνες του Βουλευτή Κεφαλληνίας κ. Παναγή Καππάτου είναι μεγάλες.

-Η απεμπόληση των ευθυνών και η μεταφορά τους από τον έναν στον άλλο πρέπει να σταματήσει επιτέλους γιατί προκαλεί το λαϊκό αίσθημα.

-Γιατί σε άλλες παραλίες που το πλαίσιο είναι παρόμοιο δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα και λειτουργούν απρόσκοπτα;

-Οι διαδικασίες για τις παραλίες (κοινόχρηστοι χώροι, προσωπικό κτλ) οφείλουν από τον Γενάρη, βία Φλεβάρη, να έχουν ολοκληρωθεί… Για ποιό Απρίλη μιλάμε και τον βάζουμε και σε ωραία πρωτοσέλιδα στα φίλα προσκείμενα site για να μπερδεύουμε τους πολίτες;;;

Κάτι ακόμη που πρέπει να γνωρίζουμε: Πριν τη δημοπράτηση των παραλιών, οι ενδιαφερόμενοι που διατηρούσαν τις επιχειρήσεις τους μέχρι και την προηγούμενη σαιζόν, υποχρεώθηκαν να ξηλώσουν τις εγκαταστάσεις τους γιατί αλλιώς δε θα μπορούσαν να λάβουν μέρος στον επόμενο διαγωνισμό! Ποιός ο λόγος αυτής της απερίγραπτης ταλαιπωρίας, ανάλωσης υλών και κόστους; Η αγκύλωση σε όλο της το μεγαλείο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ