Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
18 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Τα ένοχα μπάνια του λαού | Αντζελίνα Γιαννοπούλου

Γράφει η Αντζελίνα Γιαννοπούλου

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν την άποψη των αρθρογράφων τους και όχι κατά ανάγκη του kefaloniastatus.gr

Εικόνα άρθρου: Jerry Apostolatos, στον Παλιολινό

Τον Αύγουστο στο νησί είναι ωραία, λίγο δύσκολα, αλλά ωραία. Κάνεις μπάνια, βλέπεις φίλους, μερικούς είχες καιρό να τους δεις, έχει κόσμο, χαρούμενο κόσμο που κάνει διακοπές. Φέτος, είχαμε ανάγκη αυτές τις μέρες, ο χειμώνας μας τσάκισε, η σεζόν ήρθε και δεν ήρθε (κάνουμε ότι δεν το έχουμε καταλάβει αυτό το τελευταίο!) και το μέλλον είναι απελπιστικά αβέβαιο.

Όλα φλέγονται! Δεν είναι μόνο οι πραγματικές φωτιές που οδήγησαν στην απελπισία, δεν είναι μόνο ο κορονοϊός, δεν είναι μόνο οι γυναικοκτονίες, δεν είναι μόνο οι σεισμοί που συγκλονίζουν τον κόσμο, ούτε καν οι εικόνες από την Καμπούλ, είναι όλα μαζί αυτά και πολλά ακόμα που ξεχνάω. Μα, πως μπορείς να ξεχνάς την τραγωδία, ακόμα και αν είναι δική σου! Δεν ξέρω πως ακριβώς, ξέρω πως πάμε για μπάνιο και είμαστε χαρούμενοι.

Αυτή η θεσπέσια ικανότητά μας να ξεχνάμε είναι αυτή που μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε. Υπάρχει, όμως, μια λεπτή γραμμή, έχουμε δικαίωμα να «ξεχνιόμαστε», αλλά όχι να ξεχνάμε. Γιατί, αν ξεχάσουμε, θα χάσουμε κάθε δικαίωμα.

Υ.Γ. Κείμενο μικρό με σχεδόν καλοκαιρινό τραγουδάκι δώρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ