Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023
15.4 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Συνεργασία Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και Αστυνομικών Διευθύνσεων για την εφαρμογή των μέτρων κατά του κορονοϊού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                      
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                          
ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ                                                                      
21-07-2020
Τηλ.: 26613.61572
email: press2@pin.gov.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεργασία Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και Αστυνομικών Διευθύνσεων για την εφαρμογή των μέτρων κατά του κορονοϊού

Η άμεση εφαρμογή των μέτρων Covid 19 και ο συντονισμός των ελεγκτικών μηχανισμών στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες εξετάστηκε στη σύσκεψη εργασίας που συγκάλεσε σήμερα, Τρίτη 21Ιουλίου 2020, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλουμε τηλεδιάσκεψη, μεταξύ των αρμόδιων Υπηρεσιών της Περιφέρειας και των Αστυνομικών Διευθύνσεων στις Περιφερειακές Ενότητες.

Ειδικότερα, έγινε αναλυτική περιγραφή της κατάστασης σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, ενώ τονίστηκε ιδιαίτερα το ζήτημα της εντατικοποίησης των ελέγχων από μικτά κλιμάκια (Περιφέρεια και Αστυνομία), σύμφωνα με το ειδικό νομοθετικό πλαίσιο, ή μεμονωμένα σε όλους τους προβλεπόμενους χώρους και ιδίως εκεί όπου παρατηρείται συνωστισμός με έμφαση σε χώρους εστίασης και αναψυχής.

Επίσης συζητήθηκε η εφαρμογή του σχεδίου διαχείρισης κρουσμάτων κορονοϊού,όπως εφαρμόστηκε στις πρόσφατες περιπτώσεις, από την ανίχνευση και αξιολόγηση των συμβάντων, έως την απομόνωσή τους και τη μεταφορά τους στις κατάλληλες δομές.

Η Περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη να προστατεύσουμε όλοι μαζί την δημόσια υγεία αλλά και την καλή φήμη και αξιοπιστία των προορισμών μας.

Διαπιστώθηκε η επιχειρησιακή ετοιμότητα, ο καλός συντονισμός μεταξύ των Αρχών, η αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή των πρωτοκόλλων για την αναχαίτιση της πανδημίας και η εκπεφρασμένη ικανοποίηση του ΕΟΔΥ για την συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Στη σύσκεψη εργασίας συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη, Λευκάδας Ανδρέας Κτενάς, Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος, Πολιτικής Προστασίας Νίκος Μηλιώτης, Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης Κώστας Ζορμπάς, καθώς και οι Αστυνομικοί Διευθυντές Κέρκυρας Μάνθος Γιαννούλης, Λευκάδας Κώστας Γαβρίλης , ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεφαλληνίας Γιώργος Γιαννάτος, ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Διευθυντή Ζακύνθου Χαράλαμπος Ανδριόπουλος και η επιστημονική συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Ιωάννα Μαρκέτου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται