Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
18 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

“ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!” φώναξαν τα στελέχη του ΓΝΚ (εικόνες + video)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς στο Αργοστόλι. Την κινητοποίηση προκάλεσε το Σωματείο των Εργαζομένων του ΓΝΚ ενώ συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο, η ΕΛΜΕΚΙ, το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς-Ιθάκης, η Κίνηση Πολιτών Σάμης, η Ανοικτή Συνέλευση ενάντια στην εξόρυξη Υδρογονανθράκων καθώς και ομάδα εκπαιδευτικών που είναι ενάντια στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Τις ομιλίες άνοιξε ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων ΓΝΚ, Κώστας Τσιμάρας, και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν ο Βαγγέλης Δελλαπόρτας, ο Γιάννης Φισφής, ο Γιώργος Γαβρίλης, ο Δημήτρης Μαντζουράτος, ο Γιάννης Διγαλέτος, η Αγγελική Τσακαρισιάνου και η Ροδαμάνθη Σταθάτου.

Β. Δελλαπόρτας, Κ. Τσιμάρας, Γ. Φισφής, Γ. Γαβρίλης και Δ. Μαντζουράτος

Στη συνέχεια είχαμε την ευκαιρία να ρωτήσουμε το Σωματείο των Εργαζομένων για την ανακοίνωση της Διοίκησης του ΓΝΚ σχετικά με τη θέση του αναισθησιολόγου. Ενημερωθήκαμε ότι αυτό που έχει γίνει είναι μία μετακίνηση μιας αναισθησιολόγου για μία εβδομάδα! Μετά το πέρας της εβδομάδας η κα Ζαχαράτου, η οποία όπως όλοι πλέον γνωρίζουμε έχει φτάσει στα όρια των αντοχών της, θα είναι και πάλι μόνη της…

Καταπέλτες ήταν τόσο ο Κώστας Τσιμάρας όσο και ο Γιάννης Φισφής με τον πρώτο να σημειώνει ότι : “έχουμε φτάσει στο σημείο για πρώτη φορά να μην έχουμε κανένα παθολόγο, μόλις ένα πνευμονολόγο και ένα αναισθησιολόγο με μία πτέρυγα covid σχεδόν γεμάτη… Αντί για χειροκροτήματα απ’ τα μπαλκόνια, μας αμοίβουν πλέον με αναστολές εργασίας ενώ σχεδιάζουν την παραχώρηση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας σε ιδιώτες. Χρειαζόμαστε προσλήψεις!“, ενώ ο δεύτερος τόνισε ότι : “Έχουμε ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια να τα λέμε… σήμερα είμαστε στο σημείο μηδέν! Δύο νησιά και τέσσεροι Δήμοι εξυπηρετούνται από ένα αναισθησιολόγο και κανέναν παθολόγο! Τα κενά καλύπτονται εμβαλωματικά με μετακινήσεις και εντέλλεσθε… Απαιτούμε τουλάχιστον 3 αναισθησιολόγους, 3 παθολόγους και τουλάχιστον ένα ακόμη πνευμονολόγο. Χρειαζόμαστε όμως κι άλλες ειδικότητες όπως γυναικολόγο, ενίσχυση του μικροβιολογικού κα. Οι προκηρύξεις είναι άγονες και θα βγαίνουν άγονες αν δε δοθούν κίνητρα ουσιαστικά για να προσελκύσουν γιατρούς. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!“.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΓΝΚ που συμμετείχε στην κινητοποίηση.

Δεν είναι η 1η φορά που το ιδιαίτερα ενεργό Σωματείο των Εργαζομένων του ΓΝΚ προσπαθεί να “ταράξει τα νερά” της τοπικής κοινωνίας. Οι προσπάθειές του όμως πέρα από τη συνεχή υποστήριξη που διαθέτουν από συλλογικότητες που γνωρίζουν από αγώνες καθώς και από ενσυνείδητους πολίτες, γνωρίζουν την απαξίωση από τους θεσμούς και τους πολιτικούς μας…

Οι παράγοντες που έλαμψαν διά της απουσίας τους!

Οι θεσμικοί των νησιών μας γύρισαν την πλάτη στην κινητοποίηση για τη δημόσια υγεία. Απόντες από τη συγκέντρωση – για να μη λέμε μόνο τους παρόντες – ήταν οι τέσσερις δήμοι των νησιών μας (με εξαίρεση το Δήμο Σάμης που εν μέρει εκπροσωπήθηκε απ’ τον επιλαχόντα για το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμης και μέλος της δημοτικής παράταξης του Δημάρχου κ. Γιάννη Διγαλέτο), η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο Βουλευτής. Από κόμματα είδαμε εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του ΚΚΕ.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κεφαλονιάς.

Γιατί όμως οι εκλεγμένοι “τοπικοί άρχοντες” ήταν απόντες; Πως θεωρούν ότι μπορούν να λυθούν τα προβλήματα της δημόσιας υγείας και των Νοσοκομείων μας αν όχι με συσπείρωση και κινητοποιήσεις υπέρ της διεκδίκησης των λύσεων που χρειαζόμαστε;

Όλοι μας θα χρειαστούμε, αργά ή γρήγορα, τις υπηρεσίες του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς. Όλοι από εκεί θα περάσουμε. Όταν όμως περάσουμε το κατώφλι του, θα είναι αργά για οποιαδήποτε ενέργεια…

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις των Κώστα Τσιμάρα, Βαγγέλη Δελλαπόρτα και Γιάννη Φισφή (αργότερα θα ακολουθήσει κι άλλο βίντεο με τις παρεμβάσεις των Γ. Γαβρίλη και Δ. Μαντζουράτου):

Στην ερώτησή μας προς το σωματείο των εργαζομένων του Γ.Ν. Κεφαλονιάς θίξαμε το ζήτημα της αναισθησιολόγου η οποία ως γνωστόν κατέρρευσε εν ώρα υπηρεσίας. Με δεδομένο ότι σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, όπως αυτό του ΓΝ Δράμας, τα χειρουργεία σταματούν όταν βρεθούν με δύο αναισθησιολόγους, πως είναι δυνατόν η διοίκηση του ΓΝ Κεφαλονιάς να ανακοινώνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς υπηρετεί ένας αναισθησιολόγος από άλλο νοσοκομείου της 6ης ΥΠΕ; Δείτε την αποκαλυπτική απάντηση του Κώστα Τσιμάρα.

Δείτε τι μας είπε για το ίδιο θέμα ο Γιάννης Φισφής:

Ξέσπασμα νοσηλεύτριας κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας των εργαζομένων του ΓΝΚ με αφορμή την απόφαση να εισέρχονται γιατροί άσχετων ειδικοτήτων στη μονάδα covid του νοσοκομείου.

Παρόντες στη στάση εργασίας του ΓΝΚ ήταν και οι εκπαιδευτικοί που αντιδρούν ως προς την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Η εκπαιδευτικός Ροδαμάνθη Σταθάτου προχώρησε στην παρακάτω δήλωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ