Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
16 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Πολλές οι ανθρώπινες απώλειες πέραν του covid λόγω αδυναμίας ΕΣΥ

Τα στοιχεία

  1. Για το 2020 οι επισκέψεις στα εξωτερικά και απογευματινά ιατρεία των δημοσίων νοσοκομείων μειώθηκαν κατά 35%. Έγιναν δηλαδή 3,5 εκατομμύρια λιγότερες επισκέψεις σε σύγκριση με το 2019.
  2. Επίσης το 2020 έγιναν 108 χιλιάδες λιγότερες χειρουργικές επεμβάσεις στα δημόσια νοσοκομεία.
  3. Το αποτέλεσμα της “μονοθεματικής” υγιεινομικής περίθαλψης των νοσοκομείων ήταν η αύξηση των θανάτων το 2020. Αυτή την χρονιά καταγράφηκαν 8405 περισσότεροι θάνατοι από το μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας. Οι θάνατοι αυτοί δεν ήταν αποτέλεσμα του Covid αλλά προήλθαν από άλλες αιτίες. Η κύρια αιτία όμως ήταν η αδυναμία του ΕΣΥ να μπορεί να τους παράσχει ιατρική φροντίδα.

    Για όλα τα παραπάνω η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν χλεύη προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τους γιατρούς και εκκωφαντική σιωπή ως προς τα στοιχεία.

    Η αποχαλίνωση όμως της νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας αποτυπώνεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το 2022 κόβει 907 εκατ. υγειονομικών και
    έκτακτων δαπανών για την καταπολέμηση της πανδημίας καταδικάζοντας σε πλήρη διάλυση το ΕΣΥ.

    Θα δώσουμε όμως 10 δις για να έχουμε γαλλικές φρεγάτες (το 2025) και γαλλικά αεροπλάνα (κάποια στιγμή) που θα μας προστατεύουν (από τι άραγε) οπότε μπορούμε να πεθάνουμε ήσυχοι.

    Χρήστος Καραγιαννίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ