Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η ευλογιά των πιθήκων στην Κεφαλονιά και ο εθισμός στην τρομολαγνεία

ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ

Βρετανός τουρίστας εμφανίζεται στην Κεφαλονιά. Βγάζει εξάνθηματα και βαπτίζεται “ευλογιά των πιθήκων”. Τα μέσα οργιάζουν. Παραμένω ψύχραιμος, “να δούμε βρε παιδί μου περί τίνος πρόκειται”. Γίνεται αερομεταφορά του Άγγλου μέσα σε ειδικη κάψουλα (!), το περιστατικό φτάνει στο Αττικόν. Πρωτοσέλιδα ότι “από εδώ και εμπρός αναλαμβάνει η ομάδα του Τσιοδρα με τον ίδιο επικεφαλή”.

Ωπα λέω κάπου, εδώ κάτι συμβαίνει, δεν μπορεί.
Τα τηλέφωνα χτυπάνε. Σαν τρελά.

Ο ένας έλεγε “τι θα κάνουμε με αυτό που μας βρήκε;”, ο άλλος ότι δεν θα πάει φέτος διακοπές, και πολλοί φίλοι με έπαιρναν από την Σκιαθο που είναι τίγκα στους Άγγλους και λέγανε ότι “μια χρονιά θέλαμε να δουλέψουμε και τώρα τι θα κάνουμε με τους Άγγλους;”.

Δύο ημέρες μετά ανακοινωνεται ότι ο Άγγλος είχε τελικά ανεμευλογια. Ανεμευλογια ρε φίλε! Που όταν ήμασταν μικροί μας έστελνε η μάνα μας στο γειτονοπουλο απέναντι που είχε καντήλες για να κολλήσουμε, γιατί άμα την περάσεις μεγάλος “θα είναι χειρότερα”.

Ο εμβολιασμός για την ανεμευλογια ξεκίνησε εξάλλου το 2003 (περισσότερο για τις επιπλοκές της νόσου και κυρίως την εγκεφαλιτιδα και την διαμεση πνευμονία) ενώ είναι γνωστό ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν διενεργείται ο συγκεκριμένος εμβολιασμός.
Εσείς τι συμπέρασμα βγάζετε από όλα αυτά; Εγώ ότι έχουμε πια μάλλον εθιστεί στην τρομολαγνεια, δεν ζούμε βρε παιδί μου χωρίς αυτή, πως να το κάνουμε. Και καλά οι γιατροί, ήταν επιφυλακτικοι ως όφειλαν μέχρι την τελική διάγνωση. Τα κανάλια, τα σαιτ; Και τι είδους “σύμβουλος” τελικά για την κοινωνία είναι αυτή η τρομολαγνεια; Που ωφελεί;

Έτσι “χάθηκε” η ευλογια των πιθήκων στην Κεφαλονιά. Στα μισά του δρόμου μεταξύ της ανθρώπινης και της θείας δικαιοσύνης, όπως θα γράφε ο Παπαδιαμάντης που το σπίτι του στην Σκιαθο κατακλύζεται από Άγγλους τουρίστες. Οι μισοί παρεμπιπτόντως, γνωρίζουν το έργο του καλύτερα από εμάς.

Κι έτσι φτάσαμε και στο καινοφανες : Μια ανεμευλογια να διακομιζεται από την Κεφαλονιά στην Αθήνα μέσα σε ελικόπτερο και με τον ασθενή κλεισμένο σε ειδική κάψουλα.

Κρατηθείτε, πολλά μας μένει να δούμε ακόμα κατά πως φαίνεται. Να είστε ήρεμοι και να ακούτε τους γιατρούς σας όμως.
Αυτό.

Γ. Χαρίτος
Παιδίατρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ