Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
20.4 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Γ. Παξινός: η Ιθάκη αγνοήθηκε για μια ακόμα φορά

ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, τώρα που πέρασαν οι εκλογές, για να μη θεωρηθεί ότι η ανάρτηση έγινε για αντιπολιτευτικούς λόγους, οφείλω μια απάντηση στα λεγόμενα της αγαπητής Σμαράγδας για το κέντρο υγείας, η οποία θα ήταν καλύτερα να επικοινωνούσε μαζί μου για να ενημερωθεί και να συζητούσαμε τις πιθανές λύσεις και προοπτικές για την καλύτερη λειτουργία του, ειδικά τώρα που ήταν και υποψήφια βουλευτής.

Λοιπόν για να μην υπάρχουν ανακρίβειες, τα γεγονότα έχουν ως εξής:

1. Ασφαλώς και ΔΕΝ έχει προκηρυχθεί η θέση μου, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις και επισημάνσεις μας ότι θα έπρεπε να προκηρυχθεί τουλάχιστον πριν ένα χρόνο, γιατί τόσο απαιτείται κατ’ ελάχιστον για να διοριστεί κάποιος μόνιμα στο ΕΣΥ (εάν βέβαια υπάρχει ενδιαφέρον), ούτε έχει προκηρυχθεί άλλη θέση για το κέντρο υγείας Ιθάκης.

Στις 22/6, δηλαδή πριν τρεις ημέρες, εδόθη απλώς προέγκριση για προκήρυξη μιας θέσης γενικής ιατρικής μετά τις εκλογές, που αν τελικά προκηρυχθεί και υπάρξει ενδιαφέρον, θα διοριστεί γιατρός στην καλύτερη περίπτωση μετά του χρόνου το καλοκαίρι.

2. ΔΕΝ προκηρύχθηκε ούτε η θέση του Γενικού Ιατρού κ. Καρακουλίδη που συνταξιοδοτήθηκε προ τετραετίας και έτσι όλο το βάρος των εφημεριών είχαμε εγώ και η κ.Σκαρμέα.

3. Ουδέποτε θα ξαναδιορισθεί Καρδιολόγος στην Ιθάκη, έστω και αν υπάρχει ενδιαφερόμενος, καθώς δεν προβλέπεται στο οργανόγραμμα.

4. Δυστυχώς δεν ελήφθη μέριμνα ούτε για το άμεσο πρόβλημα της κάλυψης των εφημεριών την θερινή περίοδο, που πολλαπλασιάζεται ο πληθυσμός της Ιθάκης, που θα επιλύετο εύκολα με την παράταση της παραμονής μου.

Αντίθετα δόθηκε παράταση σε άσχετες ειδικότητες σε άλλα κέντρα υγείας όπως σε χειρουργούς, παιδοχειρουργούς, πνευμονολόγους κλπ και όχι στην κατεξοχήν ειδικότητα αιχμής που είναι η Καρδιολογία και που ειδικά στο δικό μας κέντρο υγείας είχε ιδιαίτερα επείγοντα χαρακτήρα καθώς με την Παθολόγο καλύπταμε τις εφημερίες ολόκληρο το μήνα.

Εν κατακλείδι η Ιθάκη αγνοήθηκε για μια ακόμα φορά.

Όσον με αφορά προσωπικά, και επειδή κάποιοι από τους κρατούντες νόμιζαν ότι θα μου έκαναν χάρη παρατείνοντας την παραμονή μου, πληροφορώ ότι είναι πολύ πιο προσοδοφόρο και ξεκούραστο να ιδιωτεύσω χωρίς να έχω το άγχος της καθημερινής 24ωρης επιφυλακής ολόκληρο το χρόνο, και δεν σας κρύβω ότι αισθάνομαι μεγάλη ανακούφιση που μετά 41 χρόνια θα κλείσω το τηλέφωνο και θα κοιμηθώ ήσυχα.

Είναι όμως πολύ κακή εξέλιξη και οπισθοδρόμηση για την δημόσια υγεία του νησιού το ότι θα στερηθεί καρδιολογικών υπηρεσιών μετά 30 χρόνια, και μάλιστα χωρίς καμία προοπτική αναπλήρωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ