Τετάρτη 1 Μαΐου 2024
19.3 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αντιπεριφερειάρχης / Nα εφαρμοστεί αυστηρά ο νόμος και το πρωτόκολλο για την στελέχωση των Αγροτικών Ιατρείων και των Κέντρων Υγείας

Με αφορμή την επιστολή του Αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Ομαλών κ. Σπυρίδων Ματιάτου και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Τρωϊαννάτων κ. Σπυρίδων Χριστοφοράτου, η οποία του κοινοποιήθηκε, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κεφαλληνίας & Π.Ε Ιθάκης κ. Σωτήρης Κουρής έστειλε την εξής επιστολή προς:

το Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας και τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Σάμης για την απασχόληση των Αγροτικών Ιατρών στα νοσοκομεία μας

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ – ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ


Η επιστολή:

ΘΕΜΑ : Λειτουργία Περιφερειακών Ιατρείων Κεφαλληνίας.

ΣΧΕΤ.: Το με αριθμ. πρωτ.: 5039/2024/27.3.2024 έγγραφο της Δημ. Ενότητας Ομαλών.

          H υγειονομική κάλυψη των περιοχών της υπαίθρου και ιδιαίτερα στην Κεφαλονιά που η έκταση της σε συνδυασμό με την νησιωτικότητα, δεν επιτρέπει τους κατοίκους της, ιδιαίτερα, στους υπερήλικες, να μετακινούνται, είναι επιτακτική ανάγκη.

          Eπίσης, η διαρκής αυξανόμενη τουριστική κίνηση επιβάλλει πλέον την ύπαρξη των Αγροτικών Ιατρών, στις θέσεις ευθύνης τους, για να παρέχουν την πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα στις περιοχές τους.

          Παρακαλώ, λοιπόν, στα πλαίσια της φροντίδας των κατοίκων της Κεφαλονιάς και των επισκεπτών μας, που πρέπει να παρέχει και πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα, να εφαρμοστεί αυστηρά ο νόμος και το πρωτόκολλο για την στελέχωση των Αγροτικών Ιατρείων και των Κέντρων Υγείας. Οι Διοικητικές Υπηρεσίες της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, του Γενικού Νοσοκομείου Ληξουρίου ‘Μαντζαβινάτειο’ και του Κέντρου Υγείας Σάμης, να φροντίσουν για την άμεση κάλυψη των θέσεων τους με μόνιμο προσωπικό, ώστε να μην απασχολούν σε μόνιμη βάση τους Αγροτικούς Ιατρούς, οι οποίοι πρέπει να βρίσκονται στις θέσεις ευθύνης τους.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ – ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ