Τρίτη 23 Απριλίου 2024
22.1 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Το ΠΑΣΟΚ του 1981 ήταν ο εμπνευστής του «καλαθιού της νοικοκυράς»

Το 1981 ακούστηκε και γράφθηκε για πρώτη φορά από τα ΜΜΕ η φράση το «καλάθι της νοικοκυράς», το οποίο απεικονίστηκε με την Μπουμπουλίνα σε προεκλογική αφίσα του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ του 1981 ήταν ο εμπνευστής του «καλαθιού της νοικοκυράς»

Το «καλάθι του νοικοκυριού» βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, με τα ΜΜΕ να αφιερώνουν τεράστιο χρόνο και χώρο, προκειμένου να καλύψουν την ειδησεογραφία γύρω απ’ αυτό.

Η φράση αυτή μπορεί να ακούγεται σε κάποιους τώρα για πρώτη φορά, αλλά έχει κάνει πολλές φορές την εμφάνισή της στα πολιτικά και οικονομικά ρεπορτάζ της χώρας τα προηγούμενα χρόνια, αποτυπώνοντας σε μία φράση τα είδη πρώτης ανάγκης μιας οικογένειας. Αυτά που εν ολίγοις δεν κόβονται από τον προϋπολογισμό ενός νοικοκυριού.

Πότε όμως έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στα ΜΜΕ;

Το 1981, πριν τις εκλογές της «αλλαγής», όπως έμειναν στην ιστορία, στις οποίες νικητής αναδείχθηκε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου με ποσοστό 48,07%.

Σε μία από τις προεκλογικές αφίσες του ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστούσε η Μπουμπουλίνα να κρατά ένα καλάθι με λαχανικά, το οποίο χαρακτηρίστηκε, τότε, ως το καλάθι της νοικοκυράς. «Ο λαός θέλει, το ΠΑΣΟΚ μπορεί» ήταν ο τίτλος της αφίσας και από κάτω, με μικρότερα γράμματα η αφίσα έγραφε «Με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση θα ξεπεραστεί επιτέλους η οικονομική κρίση και το λαϊκό εισόδημα θα πάψει πια να εξανεμίζεται».

Μανώλης Καλουδάς

ΠΗΓΗieidiseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ