Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
16 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Γ. Βαρούχας: Δεν ανέχομαι να φοβόμαστε, ως τοπική κοινωνία, ν’ αφήνουμε τα παιδιά μας να βγαίνουν έξω για να παίξουν!

Στην εκπομπή του Σάκη Βούτου “Το βήμα του πολίτη” φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Βαρούχας την περασμένη Τετάρτη και στο ΝΗΣΙ 93,9.

Στο άνοιγμα της συζήτησης ο οικοδεσπότης της εκπομπής έθεσε το ζήτημα των πρόωρων εκλογών και την πρόσφατη υπαναχώρηση του Πρωθυπουργού. Ο καλεσμένος απάντησε ότι αυτές οι κινήσεις δείχνουν να υπάρχει ένα αδιέξοδο. Πριν από μία εβδομάδα τα κυβερνητικά μέσα έκαναν λόγο για την τοξική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ που εξανάγκαζε την κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές -είχαν σχηματίσει αυτό το αφήγημα- ενώ την τελευταία εβδομάδα ξεχάστηκε η τοξικότητα της αντιπολίτευσης και δεν υπάρχει λόγος για εκλογές! Το γεγονός ότι αλλάζουν άποψη ανά εβδομάδα για ένα τόσο κρίσιμο εθνικό ζήτημα, καταδεικνύει τη δυσάρεστη πραγματικότητα που λέει τελικό ότι τις εκλογές δεν τις καθορίζουν οι κοινωνικές ανάγκες αλλά τα πολιτικά παιχνίδια…

Το brain drain απασχόλησε επίσης τη συζήτηση με το Γιάννη Βαρούχα να σημειώνει ότι “Μεγάλη μερίδα του πολιτικού προσωπικού ασχολείται με τα κοινά λόγω ιδιοτέλειας και συμφερόντων. Εμείς όμως χρειαζόμαστε ανθρώπους της προσφοράς και υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι“!

Στη συνέχεια ακολούθησε το θέμα των προτάσεων για τους υποψηφίους στις εθνικές εκλογές. Ο γραμματέας της Οργάνωσης Μελών του Αργοστολίου εξήγησε ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι μπορεί να έχουν βγει μερικά ονόματα στη δημοσιότητα, αλλά αυτά δεν είναι όλα που υπάρχουν… Οι προτάσεις που γίνονται θα καθοριστούν από κοινού με την Κεντρική Επιτροπή και τη Νομαρχιακή Επιτροπή. Οι τελικές επιλογές θα ανακοινωθούν συντεταγμένα απ’ τα συλλογικά όργανα του κόμματος των οποίων τις αποφάσεις κανείς δεν μπορεί να προκαταβάλει.

Ο Σάκης Βούτος έθεσε το θέμα της υποψηφιότητας του καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Μαραβέγια με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ το οποίο φαίνεται να προωθείται ως “αντιστάθμισμα” στην υποψηφιότητα του επίσης ακαδημαϊκού Νικόλα Φαραντούρη. Ως προς αυτό το ενδεχόμενο ο Γιάννης Βαρούχας είπε ότι είναι θετικό για τα νησιά μας να έχουμε υποψηφιότητες υψηλού επιπέδου σε όλα τα κόμματα αλλά το κρίσιμο σημείο είναι το τι περιεχόμενο έχει η πολιτική πρόταση του καθενός!

Απευθυνόμενος προς όλο το πολιτικό φάσμα ο καλεσμένος της εκπομπής ζήτησε να υποχωρήσουν οι εντάσεις, που δεν ωφελούν τον τόπο, απ’ τη δημόσια συζήτηση και να επικρατήσει ο διάλογος.

Ως προς τα τοπικά τεκταινόμενα έγινε μία εκτενής και χρήσιμη συζήτηση. Ερωτηθείς για την άποψή του σχετικά με αυτά, ο Γιάννης Βαρούχας σημείωσε ότι: “Μας ανησυχεί πάρα πολύ η αυξανόμενη παραβατικότητα. Τα δελτία τύπου του πολιτικού προσωπικού δεν αποτελούν ενημέρωση και θα πρέπει να βλέπουμε τι συμβαίνει στην πράξη. Είναι άτοπη η προσπάθεια ορισμένων να εξωραΐσουν την κατάσταση… Δεν ανέχομαι να φοβόμαστε, ως τοπική κοινωνία, ν’ αφήνουμε τα παιδιά μας να βγαίνουν έξω για να παίξουν… δεν αισθανόμαστε ασφαλείς!“.

Σε αυτό το σημείο η συζήτηση “άναψε για τα καλά” καθώς έγιναν αναφορές σε συγκεκριμένα περιστατικά τα οποία πραγματικά δεν μπορούμε να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας απ’ το Αργοστόλι όπως το γνωρίζαμε τα περασμένα χρόνια… Ακούστε όλες τις ενδιαφέρουσες αναφορές που έγιναν στο ηχητικό αρχείο που ακολουθεί.

Τέλος, ο Σάκης Βούτος στο κλείσιμο της εκπομπής ζήτησε απ’ τον καλεσμένο του να καταθέσει το δικό του μήνυμα προς τους ακροατές. Το μήνυμα του Γιάννη Βαρούχα με το οποίο έκλεισε η εκπομπή ήταν κατά λέξη το εξής: “Πρέπει να σταματήσουν οι τσακωμοί και να επανέλθει ο διάλογος. Πρέπει να συναποφασίζουμε για τα τοπικά μας ζητήματα. Δεν μπορεί όλη την ώρα να βγαίνουν αξιωματούχοι και μη στα ΜΜΕ για να τσακώνονται και να ανταλλάσσουν σκληρές κουβέντες, αλλά πρέπει να βγαίνουν για να κάνουν διάλογο και να καταθέτουν προτάσεις προκειμένου να δίνουμε λύσεις, αυτό χρειαζόμαστε! Να σταματήσει η “φάουσα” και να βρούμε την ομόνοια. Να δούμε τι χρειάζεται, επιτέλους, η καθημερινότητά μας και όλοι μαζί να το επιδιώξουμε. Χωρίς αδιαφανείς συνεργασίες. Χωρίς πολιτικά συμφέροντα αλλά με ανθρώπους της προσφοράς που έχουν όραμα. Που ζούνε στον τόπο τους και θέλουν να τον διαφυλάξουν για τους εαυτούς τους και για τα παιδιά τους.“.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Βαρούχα εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ