Τρίτη 28 Μαρτίου 2023
13.4 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Τρίτη-Πέμπτη-Κυριακή… η Σοφία Αράβου-Παπαδάτου θα βρίσκεται 8-11 μμ στην Έκθεση της Παιδικής Χαράς του Αργοστολίου. Ελάτε προετοιμασμένοι!

Γράφει η Σοφία Αράβου - Παπαδάτου

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν την άποψη των αρθρογράφων τους και όχι κατά ανάγκη του kefaloniastatus.gr

«Η Κιβωτός» της Ευδοκίας Σαγρή (στο κέντρο), μαζί με δύο από τους 8 φοιτητές που συμμετέχουν. Αριστερά, η Δρ Νίνα Φραγκοπούλου,  επιμελήτρια της έκθεσης «Κλιματική Κρίση»*

Υπάρχει εκεί, μεταξύ άλλων,  μια μεγάλη Κιβωτός Μεταλλική (φωτο άρθρου), ντυμένη με πλαστικό, σαν μια γιγάντια κάλπη. Μας περιμένει να ρίξουμε ανώνυμα  στη σχισμή, τη μεγαλύτερη επιθυμία μας, τι θέλουμε να σωθεί, αν  τύχει και ο κόσμος μας καταστραφεί, από την Κρίση την Κλιματική, γραμμένο σε χαρτί ή με κάποιο μικρό αντικείμενο.

Η Κιβωτός-αλληγορία,  είναι ένα από τα έργα που έχουν εγκατασταθεί στην Παιδική Χαρά του Αργοστολίου, στην πλατεία Βαλλιάνου. Τρίτη-Πέμπτη και Κυριακή  8-11 μμ, θα κουβεντιάζουμε μαζί για την Κλιματική Κρίση, γύρω από  τα έργα των  φοιτητών των δύο Σχολών Καλών Τεχνών, Αθήνας και Φλώρινας. Έγιναν με εποπτεία των δύο καθηγητών τους, αντίστοιχα, Άγγελο Αντωνόπουλο και Γιάννη Ζιώγα. 

Η Σοφία Αράβου-Παπαδάτου, μαζί με την συντονίστρια της έκθεσης και κόρη, Μάγκυ Παπαδάτου

Οι φοιτητές με πολύ φαντασία και ταλέντο, ασχολήθηκαν με τα τέσσερα στοιχεία της Φύσης όπως αναφέρονται και από τους Αρχαίους Έλληνες, Αέρα, Γη Νερό και Φωτιά. Ο Ιπποκράτης λέγοντας το περίφημο «Το Προλαμβάνειν ανώτερο του Θεραπεύειν» και με το έργο του «Περί Αέρων, Υδάτων, Τόπων» μας καλεί, χιλιάδες χρόνια πριν, να προσέχουμε και να φροντίζουμε τη Γη που πατούμε, τον Αέρα που αναπνέουμε, το Νερό που μας κρατάει ζωντανούς.

Η καλλιτεχνική ευαισθησία των φοιτητών, διεγείρει το συναίσθημα του φιλότεχνου θεατή. Μαζί με τη γνώση για την καταστροφή που έχουν κάνει στη Φύση, των Ανθρώπων Έργα, θα  οδηγηθούμε, το ευχόμαστε, στην επιθυμητή Κοινωνιοψυχολογική, αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς.

Η δράση του καθενός μας έχει τη δύναμη, να μεταβάλλει τη συλλογική συμπεριφορά, αυτών που καθορίζουν τις τύχες του κόσμου μας.

Η Κοινωνική Αναπαράσταση του τόπου μας, που θα προκύψει Ανώνυμα, με την ανάγνωση Κατάθεσης Ψυχής, στο τέλος  της έκθεσης, ας γίνει η Φωνή μας που θα Αλλάξει τον Κόσμο. Πολιτιστικά αυτή τη φορά, χωρίς Πολέμους και Αιματοχυσίες!

—————————————————————

«Του μικρού Βοριά παράγγειλα νάναι καλό παιδάκι» μας λέει η Μαρία Φαραντούρη και η Ντόρα Γιαννακοπούλου στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη, με στίχους Οδυσσέα Ελύτη. Η κάθε μία με τον τρόπο της.

*Η Έκθεση στην Παιδική Χαρά του Αργοστολίου, είναι το τρίτο σημείο αναφοράς, μαζί με το θέατρο Κέφαλος και τη μελλοντική γλυπτοθήκη Γ. Σκλάβου, όπου φιλοξενείται η πολυθεματική έκθεση για την «Κλιματική Κρίση», με επιμέλεια της Νίνας Φραγκοπούλου Dr Βιολογίας Θαλάσσης και με συντονισμό της  Μάγκυς Παπαδάτου, Γεωπόνος  MSc.

Σταδιακά θα μιλήσουμε για όλα τα έργα της Παιδικής Χαράς, αλλά  χάριν της έκπληξης, όχι ακόμα!

Να πάμε όλοι και στα τρία σημεία των  Εκθέσεων. Θα βρίσκονται εκεί, κοντά μας,  μέχρι 5 Αυγούστου 2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται