Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ο υποψ. Βουλευτής του ΜέΡΑ25 Γεράσιμος Γαβριελάτος στο kefaloniastatus.gr | 7 απαντήσεις + 1 μήνυμα

Το kefaloniastatus.gr ξεκινά ένα κύκλο συνεντεύξεων με τους υποψήφιους βουλευτές των νησιών μας με σκοπό την επικοινωνία των προτάσεων, των οραμάτων και των πολιτικών που κομίζει ο κάθε πολιτικός χώρος. Θεωρούμε ότι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν τις θέσεις τους και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τα πολιτικά προγράμματα των κομμάτων ως κριτήριο για τη διάθεση της ψήφου τους.
Ξεκινάμε σήμερα με τον κ. Γεράσιμο Γαβριελάτο, υποψήφιο Βουλευτή με το ΜέΡΑ25 Συμμαχία για τη Ρήξη, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για τη θετική ανταπόκριση στην πρότασή μας.

Δείτε τι απάντησε στις ερωτήσεις μας καθώς και το προσωπικό του μήνυμα ενόψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου:


KS: Γιατί επιλέξατε το ΜέΡΑ25 για να πολιτευτείτε σε εθνικό επίπεδο;  

ΓΓ: Το ΜέΡΑ25 προχώρησε σε μια πολύ σημαντική εκλογική συνεργασία με δυνάμεις της αριστεράς και ανένταχτους αριστερούς, οι οποίοι στο σύνολό τους με συνέπεια βρίσκονται στους δρόμους των κινημάτων και της διεκδίκησης. Οι προσωπικοί λόγοι έχουν να κάνουν με ακριβώς αυτή την εκτίμηση τόσο της αντιπολιτευτικής στάσης του ΜέΡΑ25 στη Βουλή, όσο και την αγωνιστικότητά του εκτός αυτής. 

KS: Διαβάζουμε ότι είστε υποψήφιος ως συνεργαζόμενος του ΜέΡΑ25. Τι σημαίνει αυτό και γιατί δε θελήσατε να ενταχθείτε στα συλλογικά του όργανα;  

ΓΓ: Στα πλαίσια των ανωτέρω συνεργασιών του ΜέΡΑ25, δημιουργήθηκε η «Συμμαχία για τη Ρήξη», για τη συμμετοχή στις εκλογές. Ως ανένταχτος αριστερός, ευρισκόμενος κοντά σ’ έναν διαφορετικό χώρο της αριστεράς απ’ αυτόν, το προσκλητήριο για μια “συμμαχία των κοινωνικών δυνάμεων για την ρήξη” δεν θα μπορούσε να με αφήσει αδιάφορο, ειδικά στις συγκεκριμένες συνθήκες. Φυσικά, δεν αποκλείω στο μέλλον να οργανωθώ στο ΜέΡΑ25, αν και για μένα απολύτως πιο σημαντικός είναι ο δρόμος των διεκδικήσεων και των κινημάτων. 

KS: Ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει δηλώσει ότι οι όποιες συνεργασίες οφείλουν να γίνονται πριν τις εκλογές και όχι μετά. Ωστόσο διαβάζοντας τις παρεμβάσεις σας διαπιστώνει κανείς μία επιθετική ρητορική κυρίως προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν υπάρξει μετεκλογική συνεργασία των 2 κομμάτων θα αποχωρήσετε από τη συμμαχία με το ΜέΡΑ25;  

ΓΓ: Η απόφαση των μελών του ΜέΡΑ25 (και όχι του Γενικού Γραμματέα του ΜέΡΑ25), μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες, για τις εκλογικές συνεργασίες υλοποιείται όπως ακριβώς σας ανέφερα ανωτέρω κι αυτό γίνεται με πολιτικά και κοινωνικά κριτήρια και όχι ευκαιριακά για την κατάληψη απλά ενός πόστου, είτε κυβερνητικού, είτε κάποιου άλλου. Αναφορικά με το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, καθότι ο χώρος περιορισμένος να σας απαντήσω, δεν είναι επιθετική ρητορική προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία τον μετέτρεψε σε «ΤΣΙΠΡΑΣ Ε.Ε.» 

KS: Ποιος είναι ο βασικός πολιτικός αντίπαλος των πολιτικών σας θέσεων και του προγράμματός σας; 

ΓΓ: Βασικός πολιτικός αντίπαλος είναι η ολιγαρχία και τα κόμματά της εντός και εκτός Βουλής. Οι πολιτικές φτωχοποίησης του λαού και ακραίας λιτότητας, την ίδια ώρα που δημόσιο χρήμα κατασπαταλάται αφειδώς στην ενίσχυση μεγαλοεπιχειρηματικών συμφερόντων. 

KS: Ποιο θα είναι το πρώτο σχέδιο νόμου που θα εισηγηθείτε στη Βουλή των Ελλήνων εφόσον οι Θιακοκεφαλονίτες σας επιλέξουν ως εκπρόσωπό τους;  

ΓΓ: Η ερώτηση είναι κάπως θεωρητική, διότι εξαρτάται με το ποια θα είναι η πραγματική εικόνα που θα συναντήσουμε. Προσωπικά θέτω σε προτεραιότητα εκείνες τις παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν άμεσα τις συνθήκες των συμπολιτών μας στην καθημερινότητά τους. Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, συγκοινωνιακή αναβάθμιση της σύνδεσης των νησιών μας με την Ηπειρωτική Ελλάδα, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Περίθαλψη και δημιουργία υγειονομικού χάρτη, στήριξη των νέων των νησιών μας κλπ. 

KS: Πώς θα μπορούσατε να συνοψίσετε μέσα σε λίγες γραμμές το όραμά σας για τα νησιά μας;  

ΓΓ: Τα νησιά μας, τόποι εξαιρετικού φυσικού κάλλους, πολιτισμού, ιστορίας και γενέτειρα σπουδαίων προσωπικοτήτων, με αξιοπρεπή στάση τα τελευταία χρόνια απέναντι σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της ζωής μας, με δραστήριους πολίτες που δεν διστάζουν να υπερασπιστούν τα νησιά τους, την ιστορία τους και την αξιοπρέπειά τους. Αγώνας λοιπόν για τον τόπο μας και την ελευθερία μας. 

KS: Πώς αξιολογείτε την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του νομού μας από τον εν ενέργεια και εκ νέου υποψήφιου βουλευτή κ. Παναγή Καππάτου; 

ΓΓ: Ο κος Καππάτος δεν υπήρξε αντιπρόσωπος των Θιακοκεφαλλονιτών, αλλά το αντίστροφο, αντιπρόσωπος της Κυβέρνησης στα νησιά μας. Υπήρξε κατά την θητεία του εισηγητής αντιδραστικότατων νομοθετημάτων, τα οποία άμεσο στόχο είχαν την υποβάθμιση της ζωής και την φτωχοποίηση του λαού μας. Ο κος Καππάτος είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας και άξιος εκφραστής της. 

Προσωπικό μήνυμα: 

«Με τη συμμετοχή μου αυτή στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, μιας εξαιρετικού συμβολισμού ημερομηνίας για εμάς τους επτανήσιους, καλώ όλους τους συμπολίτες μας, τη νεολαία, τον εργαζόμενο, τον νέο επιστήμονα, τον απασχολούμενο με τον τουρισμό να συμπορευτούμε όλοι μαζί στον αγώνα για μια διαφορετική ζωή και μέλλον για τα νησιά, αυτή τη φορά έχουμε την δυνατότητα όλα να είναι αλλιώς.» 

Γεράσιμος Γαβριελάτος
Υποψήφιος ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ