Σάββατο 27 Απριλίου 2024
19 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Συνέντευξη Ελένης Παπαναστασάτου | Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με την Ιόνια Εποχή

Συνέντευξη Μάκης Λεκατσάς, Μέλος την ένωσης ευρωπαίων δημοσιογράφων.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΑΤΟΥ

ΙΟΝΙΑ ΕΠΟΧΗ

  1. Ελένη καλησπέρα. Tελευταία φορά σε είχαμε αφήσει στην Τράπεζα και συγκεκριμένα σε κατάστημα του Αργοστολίου. Πρόσφατα μάθαμε ότι θα ασχοληθείς με την τοπική αυτοδιοίκηση. Πες μας δύο λόγια για το βιογραφικό σου.

Καλημέρα σας! Καλημέρα στους συμπολίτες μου της Κεφαλονιάς και των Ιόνιων Νησιών. Είμαι η Ελένη Παπαναστασάτου. Πολλοί με γνωρίζεται ως πρώην υπάλληλο της AlphaBank, άλλοι από τις συναναστροφές μου στο νησί γενικότερα.

Είμαι κόρη του ξυλουργού Γιώργου Παπαναστασάτου (γνωστός ως μάστορας).Έχω γεννηθεί και ζω στην Κεφαλονια  και συγκεκριμένα στο Αργοστόλι.

Έχω σπουδάσει Λογιστικά στην Αθήνα και έχω δουλέψει  4 έτη σε λογιστικό γραφείο καικατόπιν 20 συναπτά έτη ως τραπεζική υπάλληλος σε όλα τα καταστήματα της AlphaBankστην Κεφαλονιά (Αργοστόλι, Ληξούρι, Πόρος, Φισκάρδο).

Τα τελευταία 4 χρόνια έχοντας αποχωρήσει από την τράπεζα, ασχολούμαι επαγγελματικά με την διαχείριση έργων και κατασκευών και ως σύμβουλος ακινήτων. Τέλος, είμαι μητέρα ενός παιδιού, του Νικόλα,  ο οποίος φοιτεί στη ΑΕΝ Εμποροπλοιάρχων στο Αργοστόλι.

  • Μετά από αυτή την επιτυχημένη επαγγελματική πορεία και τις δραστηριότητές σου, πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την πολιτική και την τοπική αυτοδιοίκηση;

Ως μόνιμη κάτοικος και ενεργή πολίτης του νησιού μας αλλά και λόγω της επαγγελματικής μου ενασχόλησης επισκέπτομαι και συζητώ τόσο με επαγγελματίες όσο και με απλούς πολίτες όλων των περιοχών. Σε κάθε γωνιά της Κεφαλονιάς έχω καταγράψει την έλλειψη έργου και παντελή αδιαφορία σε όλους τους τομείς, όπως οδοποιία και οδική ασφάλεια, τουριστική ανάπτυξη, περιβαλλοντικά έργα, διαχείριση απορριμάτων, υγεία, αντιπλημμυρικά, κατασκευή νέων έργων, συντήρηση παλιών και πολλά άλλα.

Όλη αυτή η κατάσταση με ενεργοποίησε να ασχοληθώ με τα κοινά και να συνδράμω με την εμπειρία μου και την προσήλωσή μου στο στόχο στην προώθηση έργων ζωτικής σημασίας αλλά και ποιοτικής καθημερινότητας για το νησί μας, τους κατοίκους του και τους επισκέπτες.

Ως αφορά την απόφασή μου να ασχοληθώ με τον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Ιονίων Νήσων ήλθε συνειδητά διότι για μένα η Κεφαλονιά είναι ενιαία και το σπάσιμο των δήμων δεν έχει στηριχθεί ακόμα από την κεντρική κυβέρνηση όσο θα έπρεπε.

  • Συνεπώς υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Ιονίων Νήσων. Πώς επέλεξες την παράταξη ΙΟΝΙΑ ΕΠΟΧΗ του Κου Γιάννη Τρεπεκλή;

Η επιλογή μου και η απόφασή μου να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της παράταξης ΙΟΝΙΑ ΕΠΟΧΗ με επικεφαλής τον Γιάννη Τρεπεκλή ήλθε ως αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης μου και της εκτίμησής μου προς τον επικεφαλής καθώς και της κομματικής ανεξαρτησίας, της πολυφωνίας, της εμπειρίας και της ποιότητας που εκφράζει το δυναμικό της παράταξης. 

Όπως γνωρίζετε ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Τρεπεκλής έχει διατελέσει Δήμαρχος Κερκυραίων και Πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ με εξαιρετικά αποτελέσματα και ποικίλα επιτεύγματα στην πολιτική και επαγγελματική του καριέρα.

Επίσης, το ψηφοδέλτιο της παράταξής μας απαρτίζεται από αξιόλογες προσωπικότητες που προτάσσουν την πρόοδο του νησιού μας και την παραγωγή έργου και όχι την τυφλή υπακοή σε κομματικές ή άλλου είδους γραμμές και κατευθύνσεις.

Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι οι δράσεις μας, οι επισκέψεις μας και η προεκλογική μας προετοιμασία γενικότερα εκπορεύεται από την συλλογική μας προσπάθεια διότι ως παράταξη πιστεύουμε στο αποτέλεσμα της ομάδας. Με την ίδια νοοτροπία θα ενεργήσουμε και ως περιφερειακή αρχή εάν οι συμπολίτες μάς εμπιστευτούν.

  • Εάν εκλεγείτε ως Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων, ποια έργα προτάσσεις ως άμεση προτεραιότητα για την Κεφαλονιά;

Η αλήθεια είναι ότι η απουσία σοβαρού και αξιοσημείωτου έργου τα τελευταία τέσσερα χρόνια δυσχεραίνει το έργο της επόμενης περιφερειακής αρχής. Εντούτοις, δεν μπορεί να μην είναι προτεραιότητά μας η βελτίωση των βασικών οδικών αρτηριών του νησιού, δεν μπορεί τα παιδιά μας να στεγάζονται ακόμα σε αίθουσες κοντέινερ για να λάβουν τον πρώτο και δεύτερο βαθμό εκπαίδευσης, δεν μπορεί να μην έχουν προχωρήσει ακόμα τα έργα αποκατάστασης από τον κυκλώνα Ιανό και τις συνέπειές του. Σημειωτέον, το Ληξούρι ακόμα μετράει ζημιές από τους σεισμούς του 2014 που δεν έχουν επιδιορθωθεί.

Επίσης, δεν μπορεί η επόμενη περιφερειακή αρχή να μην ασχοληθεί με τη βελτίωση την διαχείριση των απορριμάτων, τις υποδομές υγείας και την επαρκή επάνδρωσή τους,τις λιμενικές και παραθαλάσσιες υποδομές με σεβασμό στο περιβάλλον και στις ιδιαιτερότητες του νησιού μας.

Δεν μπορούμε επίσης να μην δώσουμε κίνητρα για την επανεκκίνηση του πρωτογενούς τομέα. Η στήριξη της γεωργίας με επίκεντρο την ελαιοπαραγωγή και την οινοποιία και της κτηνοτροφίας σε συνδυασμό με την αναμόρφωση των υποδομών τους θα αποτελέσει πρωταρχικό μας μέλημα.

Θεωρείται τέλος αυτονόητη η συνεργασία της επόμενης περιφερειακής αρχής με τους τρεις δήμους του νησιού μας για την επίλυση σοβαρών κατά τόπους ζητημάτων.

  • Τελειώνοντας, θα θέλαμε να απευθύνεις το μήνυμά σου προς τους πολίτες της Κεφαλονιάς.

Αγαπητοί συμπολίτες, σάς απευθύνω μήνυμα ειλικρινές όπως έχω συνηθίσει τόσα χρόνια να μιλάω μονο με ειλικρίνεια, ήθος και σεβασμό προς όλους, όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε.

Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη μια θητεία χαμένη χωρίς θεμέλια, χωρίς έργο, χωρίς αποτέλεσμα για το νησί μας. Η περιφερειακή αυτοδιοίκηση Ιονίων Νήσων οφείλει να ξαναβρεί τον ανεξάρτητο ρόλο της ως θεσμός και ως εργαλείο στήριξης του νησιού μας πέραν από κομματικά στεγανά.

Οι προκλήσεις στη σύγχρονη εποχή είναι μεγάλες. Γι’ αυτό η επιλογή σας θα πρέπει να είναι μια ανεξάρτητη παράταξη που συνδυάζει την εμπειρία με την φρεσκάδα, την όρεξη για δουλειά με την καινοτομία.

Με αίσθημα ευθύνης, θα ήθελα να στηρίξετε την παράταξή μας ΙΟΝΙΑ ΕΠΟΧΗ με επικεφαλής τον Γιάννη Τρεπεκλή και να μού δώσετε την ευκαιρία να σάς εκπροσωπήσω στο περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων Νήσωνώστε να διαπραγματευτούμε με συνέπεια, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα τα προβλήματα της Κεφαλονιάς.

Σάς ευχαριστώ θερμά.

Παπαναστασάτου Ελένη του Γεωργίου Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με την παράταξη ΙΟΝΙΑ ΕΠΟΧΗ με επικεφαλής τον Γιάννη Τρεπεκλή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ