Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
14.3 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Σε μια θεομηνία δεν υπάρχουν μόνο ανθρώπινα θύματα. του Ιωάννη Κοσμάτου

Γράφει ο Ιωάννης Κοσμάτος

Ας μιλήσουμε για τα ζώα

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν την άποψη των αρθρογράφων τους και όχι κατά ανάγκη του kefaloniastatus.gr

Οι κάτοικοι του νησιού μας ανασκουμπώνονται για να γιατρέψουν τις πληγές τους. Η οδύνη, η θλίψη, η απελπισία κυριαρχούν παντού. Χάθηκαν περιουσίες, πληγώθηκαν άνθρωποι, καταστράφηκαν πολυδάπανα δημόσια έργα. Σε μια θεομηνία όμως δεν υπάρχουν μόνο ανθρώπινα θύματα.

Ιωάννης Κοσμάτος

Τις τρεις μέρες που λυσσομανούσε ο κυκλώνας αλλά και στη σφοδρή καταιγίδα που ακολούθησε αμέσως μετά , εκατοντάδες ζώα χάθηκαν και όσα κατάφεραν να επιβιώσουν έχασαν τα ενδιαιτήματα τους που και αυτό με τη σειρά του αναπόφευκτα  θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες απώλειες.

Πολλοί συμπολίτες μας όμως αντί να ακουμπήσουν το χέρι στο πηγούνι με περίσκεψη και να καμφθούν από το θρήνο των συμπολιτών τους αλλά και με την  οργή της φύσης, προτίμησαν αμέσως την επόμενη να οπλιστούν με τα καλογυαλισμένα δίκαννα για να εξοντώσουν με άνανδρο τρόπο τα εναπομείναντα ταλαιπωρημένα, πεινασμένα, τρομαγμένα πλάσματα.

Γέμισαν τα σακίδια με λαγούς και πουλιά. Πυροβολισμοί ακούγονταν σε όλο το νησί. Εκκωφαντική βέβαια για άλλη μια φορά η σιωπή των αρμοδίων όπως της Δασικής Υπηρεσίας, Αστυνομίας, Θηροφυλακής (εάν λειτουργεί βέβαια). Κανείς από αυτές δε θεώρησε σκόπιμο και επιβεβλημένο να εκδώσει οδηγία για απαγόρευση θήρας σ’ ένα νησί σχεδόν αποψιλωμένο από άγριες πυρκαγιές και από δύο απανωτές θεομηνίες  που αποτελείωσαν το έργο τους.

Την ίδια αδιαφορία και αναλγησία  είδαμε στη Χίο το περασμένο καλοκαίρι όταν μια αναιμική οδηγία για απαγόρευση κυνηγιού, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, έγινε κουρελόχαρτο μετά από τις πιέσεις των κυνηγετικών συλλόγων.

Εάν οι υπηρεσίες αυτές δεν προστατεύουν αυτά για τα οποία συστάθηκαν, δε θα πρέπει ο βουλευτής και ο αρμόδιος Εισαγγελέας να επέμβουν σαν μια ύστατη προσπάθεια σωτηρίας των ζώων, για το χαμό των οποίων είμαστε αποκλειστικά εμείς υπεύθυνοι, αλλά και για χάρη της αξιοπρέπειάς μας και του χρέους μας απέναντι στη Φύση;

Ιωάννης Κοσμάτος
Εκπαιδευτικός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ