Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
19 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αρμονική Συμβίωση : Ζώα, Άνθρωποι και Φύση – Κόμμα για τα Ζώα

Αρμονική Συμβίωση : Ζώα, Άνθρωποι και Φύση – Κόμμα για τα Ζώα

Εν όψει των συνεχών διαμαρτυριών των κυνηγών με αφορμή την ματαίωση της άρσης απαγόρευσης κυνηγιού εν μέσω ολικού ή μερικού lockdown, με απώτερο σκοπό την ολική εξαίρεσή τους από τον υπόλοιπο πληθυσμό της χώρας,που υπομένει καρτερικά και αναμένει εναγωνίως την επόμενη ελεύθερή του μέρα, ως εκπρόσωποι του Πολιτικού Κόμματος για τα Ζώα επιθυμούμε να καταθέσουμε την κατωτέρω επιστολή.

Φίλοι συμπολίτες Κυνηγοί,

Σε μια δύσκολη παγκόσμια συγκυρία, όπου ο εχθρός είναι αόρατος και ο κίνδυνος απειλητικά αθόρυβος, καλούμαστε να δοκιμάσουμε και να αναμετρήσουμε τις δυνάμεις και τις αντοχές μας.

Ο εχθρός αυτός, όπως έχει παγκοσμίως γίνει γνωστό και αποδεκτό, έχει προέλθει από βρώση άγριας ζωής. Και όχι μόνο ο ιός αυτός, αλλά και άλλες ασθένειες, που κατά καιρούς απετέλεσαν απειλές για τον ανθρώπινο οργανισμό (oκίτρινος πυρετός, η γρίπη των χοίρων, η νόσος των τρελλών αγελάδων, η γρίπη των πτηνών, ο Ebola, oSARS )

Κάπου η Φύση διαταράσσεται, ανασυγκροτείται και μας προειδοποιεί.

Ο υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας, η επίγεια βλάστηση, ο εναέριος ορίζοντας, η ατμόσφαιρα που αναπνέουμε, όλα βάλλονται από τοξικές και επιζήμιες ουσίες που ταξιδεύουν και μολύνουν το περιβάλλον μας.

Μέσα σε όλη αυτή τη καταιγιστική και ανηλεή επίθεση της καταστροφικής δραστηριότητας που ο άνθρωπος δημιούργησε και συνεχίζει  να συσσωρεύει και να επαυξάνει, βρίσκονται τα ζώα, έρμαια στην συνείδησή μας, στη κρίση μας, στις αποφάσεις μας, στη συμπόνια μας. 

Κατά τη διάρκεια του lockdownη Φύση αναπτέρωσε, αναβίωσε δειλά, με αποτέλεσμα τα άγρια ζώα να ξεθαρρέψουν και να μας πλησιάσουν για λίγο.

Τα Ζώα ως συναισθανόμενα έμψυχα πλάσματα, ξεπροβάλλουν φοβισμένα, μας κοιτάζουν κατάματα και αναρωτιούνται αν αλλάξαμε για να μας εμπιστευτούν.

Φίλοι συμπολίτες Κυνηγοί, παρακαλούμε μην μας προδώσετε !

Χαρίστε στα παιδιά μας την ευκαιρία να γνωρίσουν τα λιγοστά εναπομείναντα ζώα που αναζητούν απεγνωσμένα καταφύγιο στη χώρα μας.

Δεν είμαστε θεοί για να αποφασίζουμε εμείς οι άνθρωποι για τη ζωή τους, σύμφωνα με τη γνώση, τη κρίση, τη βούλησή μας. 

Αν το κυνήγι ήταν άθλημα θα έπρεπε να συμμετέχουν ισάξια και ισοδύναμα όλες οι πλευρές και με τα ίδια όπλα. Και όπως σε κάθε ευγενές άθλημα, ανεξαρτήτως του νικητή, στο τέλος παραμένουν όλοι ζωντανοί, δίνουν τα χέρια και κλείνουν ραντεβού για την επόμενη συνάντηση. Δεν χάνεται κανένας.

Αν το κυνήγι θεωρείται μέρος κάποιας παράδοσης, κάποτε επίσης ήταν διαδεδομένη και αποδεκτή η σκλαβιά, η  μειονεκτική και υποδεέστερη θέση της γυναίκας, η παιδική δουλεία κλπ. Οι εποχές αυτές όμως έχουν παρέλθει για τις κοινωνίες που βαδίζουν μπροστά και οραματίζονται υγιές και ασφαλές μέλλον.

Το κυνήγι είναι μια εν ψυχρώ εκτέλεση, ένας εκ προ μελέτης φόνος εμψύχων, συναισθανόμενων ευφυών πλασμάτων που τα χαρακτηρίζει κοινωνική συνοχή, φροντίδα, πρόβλεψη και μέριμνα για το είδος τους. Με χαρίσματα και ιδιαιτερότητες που ο άνθρωπος έχει μιμηθεί, παραδειγματιστεί, αντιγράψει, αλλά και ζηλέψει. Η απώλεια έστω και ενός ζώου επιφέρει αλυσιδωτές παράπλευρες απώλειες προς όλα τα ζώα που εξαρτώνται άμεσα ή έμμεσα με αυτό, με συνέπεια να χάνουν κι αυτά με τη σειρά τους το δικαίωμά τους στη ζωή.

Πως μπορεί λοιπόν να χαρακτηριστεί μια άθληση, μια ψυχαγωγία, μια συνήθεια, μια παράδοση που σκορπίζει φόβο, τρόμο, καταστροφή, όλεθρο ?

Η Φύση μας στέλνει μηνύματα,αλλά εμείς την καταστρέφουμε πριν προλάβουμε να την αποκωδικοποιήσουμε. Χάνουμε με εκπληκτική ταχύτητα τα δώρα που απλόχερα ο Πλανήτης μας χάρισε.

Πως να εξηγήσουμε στα παιδιά που έγκλειστα μέσα από το τζάμι ακούν τους πυροβολισμούς και βλέπουν τα πουλιά να φεύγουν τρομαγμένα.

Πως να εξηγήσεις στον συντοπίτη και συγχωριανό πως ο εγκλεισμός ισχύει για αυτόν, και όχι για όποιον οπλοφορεί επειδή αυτός μπορεί ?

Φίλοι συμπολίτες Κυνηγοί, όταν θα λήξει αυτός ο εφιάλτης, θέλουμε τα παιδιά μας να τρέξουν σε βουνά, ρεματιές και λαγκάδια που δεν θα είναι σπαρμένα με αίμα, παγίδες και φυσίγγια.Ο μόλυβδος που περιέχεται στα φυσίγγια  είναι ιδιαίτερα τοξικός, προκαλεί παράλυση, δηλητηριάσεις και θάνατο.Ο μόλυβδος και τα υπολείμματα των φυσιγγίων είναι άκρως επιβαρυντικά για το περιβάλλον, την χλωρίδα και την πανίδα και κατά συνέπεια τον άνθρωπο που καταναλώνει ζώα και φυτά.

Φίλοι συμπολίτες Κυνηγοί,

Αδημονούμε για την επόμενη μέρα της συνάντησής μας με τη Φύση, όσο κι εσείς !

Και επιπλέον επειδή τη στερηθήκαμε, θέλουμε να την απολαύσουμε ομορφότερη και καλύτερη από ότι την αφήσαμε πριν φυλακιστούμε.

Θέλουμε τα Παιδιά μας όταν θα βγουν να μην ξανακινδυνέψουνμε τις σφαίρες να σφυρίζουν πάνω από το κεφάλι τους, αλλά να γευτούντη Φύση όπως τους χαρίστηκε ..!

Ιωάννης Κοσμάτος, Μ.Ed, ΜSc,Πανελλαδικό Πολιτικό Κόμμα για τα Ζώα

Βασιλική Λεβεντάκου, M.Sc.Ph.D., Πολιτικό Κόμμα για τα Ζώα Ιονίων Νήσων

Ειρήνη Ρουχωτά, Πανελλαδικό Πολιτικό Κόμμα για τα Ζώα Ιονίων Νήσων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ