Σάββατο 27 Απριλίου 2024
19 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

«Ο βοριάς που τ’ αρνάκια παγώνει»

Όταν οι πόλεμοι, οι ασθένειες, η πείνα και η ανέχεια καταβάλλουν τον άνθρωπο σε τόσο μεγάλο βαθμό, γιατί να ασχοληθεί με τη δυστυχία των ζώων ;

Δεν είναι χθες, ούτε προχθές, είναι μέρες και νύχτες τώρα που ζώα εγκαταλελειμμένα, ξεχασμέναστο έλεος της φύσης και των καταστροφών σε χωράφια, σε βουνά, σε βράχια,ακόμα και σε κατοικημένες περιοχές,υπομένουν καρτερικά τη μοίρα τους.

Ζώα που χρησιμοποιήθηκαν για μια φωτογράφιση – απόδειξη εξασφάλισης επιδότησης και μετά δεν ασχολήθηκε κανείς μαζί τους.

Και όμως αυτό αποτελείποινικό αδίκημα γιατίείναιΚακοποίηση Ζώου.

Δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει η ανοχή και η αδιαφορίαπρος κάθε είδους έγκλημα στις κοινωνίεςμας. Εγκλήματα γίνονται κάθε μέρα γύρω μας,ενώγυρίζοντας την πλάτη και εθελοτυφλώντας, εγκληματούμε κι εμείς επίσης.

Η αλήθεια είναι ότι με τις μικρές ή μεγάλες πράξεις της καθημερινότητάς μας  καθορίζουμε, δημιουργούμε και επιλέγουμε το είδος της κοινωνίας στην οποία θέλουμε να ζήσουμε.

Αν στην κοινωνία που επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε, επιδείξουμε ανοχή στην κακοποίηση των ζώων, τότε αποδεχόμαστε την κακοποίηση ως έννοια και πράξη, με επιβαρυντική και  ζημιογόνο αντίκτυπο στην υγεία της κοινωνίας μας.

Όλα γύρω μας έχουν μια αιτία ύπαρξης, την οποία δυστυχώς δεν  γνωρίζουμε πάντα. Και ο άνθρωπος που δεν είναι παρά ένας επιβάτης στο τραίνο της ζωής, θεωρούμε πως ήρθε να δημιουργήσει, να προσφέρει και να εξελίξει το είδος του. Δεν ήρθε λοιπόν για να βλάψει.

Όμως η φράση «είμαστε ότι τρώμε» είναι τόσο αποκαλυπτική. Ο καθένας μας είναι αυτό που επιλέγειπαρακάμπτοντας γενετικές καταβολές και ένστικτα. Κι όσοι επιλέγουν την τέρψη των αισθήσεων, προτιμούν να μην γνωρίζουν τον βίαιο τρόπο του θανάτου τωνζώων, ούτε πως επιβιώνουν πριν καταλήξουν στο πιάτο τους.Τι κι αν υποφέρουν πείνα, δίψα, ξηρασία, καταιγίδες. Η μοίρα τους είναι προκαθορισμένη από τον άνθρωπο. Τι κι αν κακοπαθαίνουν όσο ζουν, ίσα-ίσα που ο θάνατος θα έρθει ως λυτρωτής τους.

Κι όμως κατά βάθος όλους μας ενοχλεί αυτή η αδικία εις βάρος της φύσης.Το μόνο που αλλάζει είναι η ανοχή που οικειοποιείται ο καθένας για τον εαυτό του.

Κι όσοι επιμένουν πως τα ζωικά είναι απαραίτητα στην υγεία του ανθρώπου, ας ψάξει την αλήθεια κι ας το ξανασκεφτεί.

Όσοι επίσης πιστεύουν ότι δεν μπορούν να αντισταθούν στη γεύση του κρέατος,ας το δοκιμάσουν στη κανονική του μορφή, ωμό χωρίς καθόλου πρόσθετα.

Όσοι πάλι υποστηρίζουν πως ο άνθρωπος είναι παμφάγος, ας χρησιμοποιούν δόντια και νύχια και τους νόμους επιβίωσης της ζούγκλας για δίκαιη αναμέτρηση με το θύμα τους.

Άλλωστε δεν θα δυσκολευτούν πολύ, τα ζώα αυτά είναι εξημερωμένα, ήσυχα, άκακα και όλα με το ίδιο χαρακτηριστικό γλυκό χαμόγελο.

Όπως εμείς, έτσι κι αυτά νιώθουν, σκέπτονται, αισθάνονται, φοβούνται, ανησυχούν, πονούν.

Κι ενώ ο άνθρωπος κρατά τα ζώα σε απόσταση «συναισθηματικής ασφάλειάς» του, δεν σταματά να επιβουλεύεται τρόπους εκμετάλλευσης καιχρησιμοποίησής τους. Αντίθετα τα ζώα μας εμπιστεύονται και εφευρίσκουν τρόπους να μας εκδηλώσουν την αγάπη τους.

Ιστορικά η πορεία του ανθρώπου έχει καταγραφεί ως εξής : Αρχικά σκότωνε άγρια ζώα για να προστατέψει τα εξημερωμένα και παραγωγικά ζώα και τις τροφές τους. Εν συνεχεία σκοτώνει τα παραγωγικά ζώα κατά δισεκατομμύρια, για να τραφεί. Τρώγοντας όμως όλα αυτά τα ζώα οδηγείται σε εκφυλιστικές και θανατηφόρες ασθένειες, οπότε πειραματίζεται βασανίζοντας και σκοτώνοντας άλλα ζώα αναζητώνταςφάρμακα και θεραπείες. Συγχρόνως, εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από πείνα και υποσιτισμό, επειδή η γη και η τροφή τους χρησιμοποιούνται για τα παραγωγικά ζώα. Και μέσα σε αυτό τον παραλογισμό βίας και θανάτου, ο άνθρωπος ανταλλάσσειευχές κι ελπίδα για «Ειρήνη κι Ομόνοια επάνω στην Γη».

Ίσως θα πρέπει να γίνουμε συνειδητοί γνώστες των αποτελεσμάτων  των επιλογών μας.Να χρησιμοποιούμε περισσότερο τη κρίση, τη καρδιά και τη λογική, και όχι το μαχαίρι μας ..!

Όταν επιτρέπουμε στα παιδιά να παραβλέπουν τον πόνο των ζώων, μεγαλώνουμε μια κοινωνία χωρίς  συμπόνια.

Και η συμπόνια προς τα ζώα μας κάνει πιο ανθρώπινους !

Τα Ζώα δεν ανήκουν στον άνθρωπο για να τα εκμεταλλεύεται, αλλά  αποτελούν μαζί με τον άνθρωποτα δώρα της Φύσηςγια την ομορφιά της ζωής !

Πολιτικό Κόμμα για τα Ζώα – AnimalPolitics 
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ