Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
33 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αλιευτικός Τουρισμός” – H Αντωνία Βασιλείου από την Κεφαλονιά συμμετείχε σε εκπαιδευτικό ταξίδι στην Σαρδηνία

Το σωματείο μας, με την πρόεδρό του Αντωνία Βασιλείου, συμμετείχε στο ταξίδι στην Σαρδηνία που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του συγχρηματοδοτούμενου διατοπικού έργου: “Αλιευτικός Τουρισμός” από το ΕΠ Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020! Μας δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτούμε μαζί με τις Αναπτυξιακές Εταιρείες περιοχές στη Σαρδηνία, όπου ο αλιευτικός τουρισμός είναι μία δραστηριότητα που διενεργείται πάνω από 20 χρόνια στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής και οικονομικής βιωσιμότητας!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πρώτιστα τα σκάφη που μας φιλοξένησαν και μας έδωσαν τόσες πληροφορίες για το τι σημαίνει αλιευτικός τουρισμός για εκείνους και πως δραστηριοποιούνται τόσα χρόνια! Να ευχαριστήσουμε θερμά όλη την διοργάνωση και τις Αναπτυξιακές Εταιρείες στη Σαρδηνία, που μας φιλοξένησαν και μας έδειξαν τον τρόπο που εκείνοι διαχειρίζονται τις οικονομικές δραστηριότητες σε συνέργεια με την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Οι εμπειριες που αποκομίσαμε, είμαι σίγουρη ότι θα μας φανούν απόλυτα χρήσιμες για την πορεία μας στον αλιευτικό τουρισμό και θα προσπαθήσουμε σε όποιον το επιθυμεί να της μεταλαμπαδεύσουμε σύμφωνα με αυτά που ζήσαμε!

Μια φωτογραφία μπορεί να είναι 1000 λέξεις αλλά η εμπειρία που ζήσαμε ήταν απόλυτα μοναδική!

Ο αριθμός των σκαφών που μας υποδέχτηκαν ήταν 13 και το κάθε ένα είχε να μας επιδείξει διαφορετικά εργαλεία! Εγώ έχω να παρατηρήσω με πόση ευλάβεια τηρούνται οι νόμοι και οι κανόνες από όλους τους αλιείς! Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι παρεμφερή με τα δικά μας! Το 70% των αλιέων στην περιοχή διεξάγει αλιευτικό τουρισμό με μεγάλη επιτυχία ήδη 24 χρόνια! Εμείς σαν Ελλάδα έχουμε μπει δυναμικά σε αυτό το χώρο και χαίρομαι σύμφωνα με αυτά που είδα, ότι έχουμε θέσει γερά θεμέλια για την απογείωση και εξέλιξη αυτού του προϊόντος που λέγεται αλιευτικός τουρισμός! Μην ξεχνάμε αλιευτικός τουρισμός είναι οο επαγγελματίες αλιείς πρώτα και πάνω από οτιδήποτε άλλο! Χωρίς τους επαγγελματίες αλιείς δεν υπάρχει αλιευτικός τουρισμός! Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις αναπτυξιακές εταιρείες της χώρας μας που συμμετείχαν και κυρίως την οργανώτρια αναπτυξιακή εταιρεία Αναπτυξιακή Καβάλας Α.Ε. – Kavala Development Agency και την κυρία Lili Liberopoulou για την άρτια οργάνωση και πάνω από όλα για το όλο εγχείρημα να φέρει κοντά για πρώτη φορά Ιταλούς με Έλληνες ψαράδες και να συνομιλήσουν! Τα καΐκια που είχαμε την χαρά και τιμή να μας φιλοξενήσουν ήταν : Pescaturismo con Davide & Silvia motopesca Alex Pescaturismo Castelsardo Lilli C. Pescaturismo K2 Pescaturismo Asinara Orsa Maggiore Pescaturismo Asinara M/B Rosaria Pesca turismo LIA Pescaturismo GianMario Sirius Fishing Pescaturismo motopesca Uragano Pescaturismo Cristina Pescaturismo Rosa dei Venti Gite Asinara – Blu Mare Service Escursioni Asinara Antonio Padre Eellogic — με το χρήστη Magda Moudioti και 3 ακόμη στην τοποθεσία Πανελλήνιο Σωματείο Αλιευτικού Τουρισμού Επαγγελματιών Αλιέων.

Pesca Tourism Greece

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ