Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
33 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Γιώργος Μεσσάρης: «Είμαι πολύ ωραίος, βεβαίως, βεβαίως…»

«Είμαι πολύ ωραίος, βεβαίως, βεβαίως…»

Ο τίτλος είναι από το πολύ γνωστό τραγούδι του Θέμη Ανδρεάδη που είχε γίνει επιτυχία πριν μερικά χρόνια και το μήνυμα που μεταδίδει είναι επίκαιρο όσο ποτέ εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Είμαι πολύ ωραίος, βεβαίως, βεβαίως…» φωνασκούν όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, οι περιφερειάρχες και οι παρατρεχάμενοι τους. Το «ωραίος» θα πρέπει βεβαίως, βεβαίως, να αντικατασταθεί με το «ικανός» ή «κατάλληλος» για το πόστο που κάθε υποψήφιος διεκδικεί!

Όλες οι εκλογικές αναμετρήσεις είναι σκληρές αλλά έχω την αίσθηση ότι τούτες οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές έχουν και ένα έντονο τόνο φαιδρότητας σε ότι αφορά τα προβαλλόμενα πεπραγμένα των Δήμων και Περιφερειών και τις υποσχέσεις που ακούγονται.

Όλοι οι εν ενεργεία δήμαρχοι και περιφερειάρχες παρατάσσουν τα μεγάλα έργα που έκαναν και όλοι οι αντίπαλοί τους τα αμφισβητούν!

Βεβαίως, βεβαίως το έργο της κάθε δημοτικής αρχής και περιφέρειας θα το κρίνει η ιστορία γιατί ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων, παγιδευμένοι στις κομματικές/παραταξιακές τους προτιμήσεις ή στις προσωπικές τους υποχρεώσεις, φοράνε παρωπίδες!
Πιστεύω ότι η τυφλή ένταξη σε κόμματα και παρατάξεις είναι ένα τεράστιο πρόβλημα των σύγχρονων δημοκρατιών. Οι ψηφοφόροι βάζουν, τις περισσότερες φορές, πρώτα τα κομματικά συμφέροντα και μετά τα συμφέροντα του λαού, δηλαδή τα δικά τους!

Έχω διαβάσει και εκπλαγεί πολλές φορές από τη ρηχότητα των πολιτικών αντιπαραθέσεων!
«Η διοίκησή μου φύτεψε 10.000 δένδρα» λέει ο ένας δημοτικός άρχοντας. «Εμείς, όταν είμαστε στα πράγματα, φυτέψαμε πιο πολλά» αντιπαρατάσσει ο αντίπαλος υποψήφιος άρχοντας!
«Εμείς φωταγωγήσαμε όλους τους δρόμους της πόλης», λέει ο ένας δήμαρχος. «Ψεύδεστε, απλά αλλάξατε μερικές λάμπες» βροντοφωνάζει ο προκάτοχός του.

«Να ψηφίσετε εμένα και τους υποψήφιους συμβούλους μου, γιατί είμαστε οι πιο κατάλληλοι», λέει ο ένας και «καταρρίπτει» το επιχείρημα ο άλλος υποψήφιος προβάλλοντας το… ατράνταχτο επιχείρημα «Εμείς είμαστε οι πιο κατάλληλοι να οδηγήσουμε τον τόπο στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου»!

Δεν προσπαθώ να υποτιμήσει το δύσκολο έργο που καλείται να επιτελέσει η τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι η προεκλογική αντιπαράθεση με πείθει.

Ο προεκλογικός λόγος μου δίνει την εντύπωση ότι οι υποψήφιοι σκορπούν υποσχέσεις απλόχερα με κύριο στόχο την εκλογή τους και όχι το κοινό καλό που δεν εξυπηρετείται από τα μεγάλα λόγια που στο τέλος τα παίρνει ο αέρας!

Η σοβαρότητα, η εντιμότητα και η υπευθυνότητα είναι τα ζητούμενα. Αν τα πληροί ένας υποψήφιος, τότε και μόνο τότε, μπορεί να πει «είμαι πολύ ωραίος (κατάλληλος), βεβαίως, βεβαίως…»
Το πρόβλημα, βεβαίως, βεβαίως, είναι ότι σήμερα είναι τελείως άγνωστο το «γνώθι σαυτόν και μηδέν άγαν…»

Γιώργος Μεσσάρης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ