Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024
29 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ:Εγκαίνια του Ινστιτούτου Ψηφιακής Βιοϊατρικής στη Ζάκυνθο 

Με την παρουσία σημαντικών προσκεκλημένων, συμπεριλαμβανομένων αντιπροσώπων της δημοτικής και περιφερειακής αρχής, του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθ. Ανδρέα Φλώρου, και του Προέδρου του Πανεπιστημιακού Κέντρου ´Ερευνας και Καινοτομίας (ΠΑΚΕΚ), Καθ. Παναγιώτη Βλάμου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ινστιτούτου Ψηφιακής Βιοϊατρικής στη Ζάκυνθο, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, τα οποία σηματοδότησαν την αρχή μιας νέας εποχής στον τομέα της ψηφιακής υγείας και βιοϊατρικής.

Tο Ινστιτούτο ανακοίνωσε έξι αρχικές συνεργασίες με αναγνωρισμένους επιστήμονες και ιδρύματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Oι συνεργασίες αυτές, που αναμένεται να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στην προώθηση της έρευνας και της ανάπτυξης στον τομέα της ψηφιακής βιοϊατρικής,  περιλαμβάνουν την Ιατρική Σχολή McGovern MedicalSchool του Πανεπιστημίου του Τέξας, (UTHealth Houston), Αμερική, το Πανεπιστήμιο Wilfrid Laurier, Καναδά, τοTranslaTUM – Κέντρο Μεταφραστικής Έρευνας Καρκίνουτου Πανεπιστημίου του Μονάχου, Γερμανία, το Πάρκο Καινοτομίας JOIST, Ελλάδα, την Ιατρική Σχολή Αθηνών τουΕΚΠΑ και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «Δημόκριτος».

H Αντιπρύτανης Καθ. Αικατερίνη Καμπάση, Διευθύντρια του Ινστιτούτου Ψηφιακής Βιοϊατρικής, δήλωσε πως «οι συνεργασίες αυτές συνιστούν ένα βήμα προς την επίτευξη των στρατηγικών στόχων του Ινστιτούτου, περιλαμβανομένης της προώθησης της έρευνας και της διάδοσης της γνώσης στον τομέα της ψηφιακής υγείας». Το πρώτο πρόγραμμα, σε συνεργασία με την ιατρική σχολή του ΕΚΠΑ και υποστηριζόμενο από το Unesco Institution for Information Technologies in Education, αφορά το πολύ σημαντικό θέμα «Παιδιά, έφηβοι και διαδίκτυο: Δυνατότητες και προκλήσεις του διαδικτυακού κόσμου».

Ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος, τόνισε ότι: «Η παρουσία του Ιονίου Πανεπιστημίου στην πόλη της Ζακύνθου ενισχύεται σημαντικά, δημιουργώντας έναν πόλο ερευνητικής αριστείας και ένα οικοσύστημα έρευνας, προσανατολισμένο στον μετασχηματισμό των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΚΕΚ, κ. Βλάμος, υπογράμμισε ότι «το τελευταίο διάστημα έχουν δημιουργηθεί τρία νέα ινστιτούτα στο ΠΑΚΕΚ και αυτό είναι το δεύτερο που εγκαινιάζεται. Οι συνεργασίες που ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια τηςτελετής των εγκαινίων προετοιμάζουν το έδαφος για την επιτυχημένη πορεία του νέου Ινστιτούτου».

Τέλος, εκ μέρους του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας, ο Αν. Καθηγητής Θεμιστοκλής Έξαρχος επεξήγησε τις δυνατότητεςσυνεργασίας με το εργαστήριο του Τμήματος Πληροφορικήςτου Ιονίου Πανεπιστημίου. Σε απευθείας σύνδεση από την Κέρκυρα, ο Επίκουρος Καθηγητής Αριστείδης Βραχάτης, παρουσίασε τις εγκαταστάσεις του εργαστηρίου και τις πιθανές συνέργειες των δύο δομών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου μπορείτε να βρείτε στο https://ucri.ionio.gr/indibio/ .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ