Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023
20 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

E.Α.Σ Κεφαλληνίας &Ιθάκης:Τρέχουν οι αιτήσεις στήριξης σπάνιων φυλών αγροτικών ζώων

Ε.Α.Σ. : Τρέχουν οι αιτήσεις στήριξης σπάνιων φυλών αγροτικών ζώων

  Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης, υπενθυμίζει ότι έως τις 8 Νοεμβρίου 2023 θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση στήριξης στο πλαίσιο της Δράσης 10.1.9 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση» (σπάνιες φυλές), του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, ύψους 6,2 εκατομμύρια ευρώ. 

    Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι της 1ης πρόσκλησης της Δράσης 10.1.09, με ενεργά Τεχνικά Δελτία έτους εφαρμογής 2022 και των οποίων η ένταξη στη Δράση δεν έχει ανακληθεί, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στήριξης στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης, η οποία αφορά σε ετήσια παράταση των δεσμεύσεων τους, μετά τη λήξη της αρχικής περιόδου (έτος εφαρμογής 2023). 

    Να σημειωθεί ότι η οικονομική στήριξη δίνεται στους κατόχους αυτόχθονων (σπάνιων) φυλών αγροτικών ζώων, προκειμένου να διατηρήσουν ή/και να αυξήσουν τον αριθμό των ζώων αυτών, συμβάλλοντας στη διατήρηση και ενίσχυση της βιοποικιλότητας στον τομέα της ζωικής παραγωγής και στην αειφόρο ανάπτυξη και ισορροπία της φύσης.

    Η οικονομική ενίσχυση στις κατηγορίες βοοτροφίας, αιγοπροβατοτροφίας και χοιροτροφίας περιλαμβάνει το κόστος για την εκτροφή αρσενικών ζώων αναπαραγωγής με αναλογία διατήρηση ενός αρσενικού ζώου για κάθε δεκαπέντε θηλυκά ζώα αναπαραγωγής και το ύψος της ενίσχυσης ανά Μονάδα Ζωϊκού Κεφαλαίου (Μ.Μ.Ζ.) ανά κατηγορία ζώου ορίζεται σε 333€, 232€ και 215€ αντίστοιχα.

                      Από Ε.Α.Σ (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης

`                              Λεωφόρος ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ 1,  Αργοστόλι  Τ.Κ.28100   Κεφαλληνία                                            

                                              Τηλ. 26710-22927   Φαξ. 26710-24512   Εmailegs_kef@otenet.gr  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται