Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13.7 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ένας χρόνος Κυβέρνηση ΝΔ – Ένας χρόνος όλα ανάποδα (video)

Το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ

Ένα νομοσχέδιο, όσο αντιδραστικό και αν είναι, μια κυβέρνηση, όσο αποφασισμένη για καταστολή κι αν αποδεικνύεται, δεν θα αναχαιτίσει το λαϊκό ρεύμα εκείνο, που θα μπορεί να την κλυδωνίσει και να την οδηγήσει στην κατάρρευση της.

Πριν ακόμα ψηφιστεί το νομοσχέδιο χουντικής εμπνεύσεως από τη Βουλή, οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης έδειξαν, στο δρόμο, για ποιο λόγο το ψηφίζουν. Οι αιτιάσεις περί κυκλοφοριακού – τύφλα να έχει ο Μεγάλος Περίπατος – ή παρεμπόδισης της λειτουργίας της αγοράς, αποτελούν απλά τον μανδύα των προθέσεών τους για τις κοινωνικές αντιδράσεις των επιλογών τους, πάλι σε βάρος των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. 

Εχθές, χωρίς κανένα λόγο, εντελώς αναίτια, αστυνομικοί επιτέθηκαν σε ειρηνικά διαμαρτυρόμενους πολίτες (ανάμεσα σε αυτούς και τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ), με σαφή στόχο να επιχειρήσουν την διάλυση μιας, ούτως ή άλλως, μαζικής συγκέντρωσης.

Οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης δεν ενδιαφέρονται να προστατεύσουν, για παράδειγμα, τον εργαζόμενο ή την περιουσία του μικρομεσαίου επιχειρηματία. Αυτό που τους νοιάζει είναι, όταν αυτός ο εργαζόμενος ή ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας ένα απόγευμα κατέβει σε μια διαδήλωση μαζί με άλλους συναδέλφους του, λόγω ανέχειας, επειδή «δεν πάει άλλο», κατά της πολιτικής της κυβέρνησης, η αστυνομία να έχει όλα τα σκουριασμένα νομικά εργαλεία, που έρχονται από την εποχή της Επταετίας, προκειμένου να καταστείλει τη διαμαρτυρία του.

Η κυβέρνηση έχει ήδη αποτύχει στην οικονομία, πολύ πριν τον κορωνοϊό και έχει μείνει να αναζητά σε αυτόν άλλοθι. Οι επιχειρήσεις και οι θέσεις εργασίας, που ζουν από τον τουρισμό, θα περιοριστούν. Χιλιάδες άνθρωποι, που το μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους στηριζόταν στην τουριστική ανάπτυξη των προηγούμενων χρόνων, έχουν αφεθεί στη μοίρα τους. Το ίδιο συμβαίνει με όλο τον ιδιωτικό τομέα, οριζοντίως.

Χιλιάδες εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις βρίσκονται ήδη στο χείλος του γκρεμού. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που δημοσιεύθηκαν σήμερα, προδιαγράφουν δραματική έκρηξη της ανεργίας, αφού, μόνο το Μάρτιο είχαμε αύξηση 1% στα ποσοστά της, με τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, που ήταν και είναι σε αναστολή, να λογίζονται ακόμα ως εργαζόμενοι. Την ίδια ώρα, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να μπαίνουν ξανά.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται για την προστασία όλων αυτών. Ενδιαφέρεται για την προστασία του ιδίου και της κυβέρνησής του, με την καταστολή της διαμαρτυρίας τους.

Όλοι επέλεξαν στρατόπεδο. Και αυτοί που, μέσα και έξω από τη Βουλή, είναι και θα είναι στο πλευρό όσων διαμαρτύρονται για ένα βιώσιμο σήμερα και ένα καλύτερο αύριο, αλλά και αυτοί που εξαντλούν τις δημοκρατικές και προοδευτικές τους ανησυχίες, άλλοτε ως μαξιλαράκι της Δεξιάς και άλλοτε ως προοδευτικό φερετζέ του κ. Μητσοτάκη. Το νομοσχέδιο αυτό είναι μια παραδοχή γι’ αυτό που έρχεται. Και ο κ. Μητσοτάκης ξέρει τι είναι αυτό. Χρειάζεται αναχώματα απέναντι στην κοινωνία, γιατί πιστεύει πως η οικονομική και κοινωνική κατάσταση, σε λίγο, θα του ξεφύγει εντελώς από τα χέρια. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ