Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
26 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Με τους ακροδεξιούς ταυτίστηκαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο

  • Σημαντικές τροπολογίες του Δημ. Παπαδημούλη για την ενεργειακή φτώχεια και την ισότητα των φύλων υπερψηφίστηκαν στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
  • Καθολική η στήριξη των προοδευτικών δυνάμεων και του Renew –Καταψήφισε σύσσωμη η ευρωομάδα της ΝΔ μαζί με την υπερσυντηρητική Δεξιά και την ακροδεξιά

Υπερψηφίστηκαν στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δύο εξαιρετικά σημαντικές τροπολογίες (αρ. 1, 2) του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Παπαδημούλη για την ενεργειακή φτώχεια και την ισότητα των φύλων. Οι τροπολογίες υπερψηφίστηκαν με την καθολική στήριξη των προοδευτικών δυνάμεων και του Renew ενώ καταψηφίστηκαν από όλους τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι επέλεξαν να ακολουθήσουν πιστά τη ‘’γραμμή’’ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ταυτιζόμενοι με την υπερσυντηρητική Δεξιά (ECR) και την ακροδεξιά (ID).

Η ενιαία στάση των ευρωβουλευτών της ΝΔ προκαλεί αν μη τι άλλο αρνητική εντύπωση, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το αυταπόδεικτα θετικό περιεχόμενο της τροπολογίας (αρ. 1). τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα, ενόψει και της επικείμενης υλοποίησης των σχεδίων ενεργειακής μετάβασης και απολιγνιτοποίησης.

Συγκεκριμένα με την τροπολογία (αρ. 1), το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί την ΕΤΕπ να θέτει τον στόχο της αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας σε όλες τις δανειοδοτικές της πράξεις για την ενέργεια, από κοινού με την εφαρμογή της αρχής της ενεργειακής απόδοσης. Με δεδομένο ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο ευάλωτων κρατών σε ζητήματα ενεργειακής φτώχειας γίνεται εύκολα αντιληπτό ο θετικός κοινωνικός αντίκτυπος της συγκεκριμένης τροπολογίας.

Με την τροπολογία (αρ. 2), ενισχύεται η αναφορά της έκθεσης στην ανάγκη ισόρροπης εκπροσώπησης των φύλων στις ανώτερες θέσεις της ΕΤΕπ. Ειδικότερα, το Ευρωκοινοβούλιο καλεί την ΕΤΕπ αφενός να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των γυναικών και αφετέρου να προωθεί ενεργά την ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων στις ανώτερες θέσεις της. Και σε αυτή την τροπολογία σύσσωμη η ευρωομάδα της ΝΔ επέλεξε να συνταχθεί, για ακόμη μία φορά, με το αντικοινωνικό πρόσωπο της υπερσυντηρητικής δεξιάς και ακροδεξιάς πτέρυγας του Ευρωκοινοβουλίου, καταψηφίζοντας την τροπολογία.

Σημειώνεται πως η τροπολογία (αρ. 2) συνδέεται στενά με το έργο του Δημ. Παπαδημούλη, ως Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αρμόδιου για την Ισότητα των Φύλων και τη Διαφορετικότητα και ως Προέδρου της οικείας Ομάδας Υψηλού Επιπέδου.

Ο Δημ. Παπαδημούλης είναι συντονιστής εκ μέρους της ευρωομάδας της Αριστεράς στην Επιτροπή Προϋπολογισμών (BUDG) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σκιώδης εισηγητής στην έκθεση με θέμα: «Οικονομικές δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων – ετήσια έκθεση 2019».

Οι τροπολογίες που υπερψηφίστηκαν:

Τροπολογία  1

 
Πρόταση ψηφίσματοςΤροπολογία
37.επιμένει ότι η ΕΤΕπ πρέπει να εφαρμόζει την αρχή της ενεργειακής απόδοσης σε όλες τις δανειοδοτικές της πράξεις για την ενέργεια, συνεκτιμώντας τον αντίκτυπο της ενεργειακής απόδοσης στη μελλοντική ζήτηση και τη συμβολή της στην ενεργειακή ασφάλεια·37.επιμένει ότι η ΕΤΕπ πρέπει να εφαρμόζει την αρχή της ενεργειακής απόδοσης και να θέτει τον στόχο της αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας σε όλες τις δανειοδοτικές της πράξεις για την ενέργεια, συνεκτιμώντας τον αντίκτυπο της ενεργειακής απόδοσης στη μελλοντική ζήτηση και τη συμβολή της στην ενεργειακή ασφάλεια·

Τροπολογία  2

 
Πρόταση ψηφίσματοςΤροπολογία
89.καλεί την ΕΤΕπ να διασφαλίσει μια περισσότερο ισόρροπη εκπροσώπηση των δύο φύλων, ιδίως στις ανώτερες θέσεις της·89.καλεί την ΕΤΕπ να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των γυναικών και να προωθεί ενεργά την ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων στις ανώτερες θέσεις της·

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ