Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023
17 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Συγχαρητήριο μήνυμα στον κ. Γεράσιμο Θωμά για την επιλογή του ως Διευθυντή Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Θα ήθελα να συγχαρώ τον Κεφαλονίτη τέως Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεράσιμο Θωμά για την επιλογή του ως Γενικού Διευθυντή Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης (DG TAXUD) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι μια μεγάλη τιμή για την Ελλάδα και την Κεφαλονιά.

Από τη θέση αυτή ο κ. Θωμάς αναλαμβάνει μια μεγάλη ευθύνη για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ΤελειωνειακήΈνωση είναι ένας από τους θεμέλιους λίθους της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και αποτελεί προϋπόθεση για την ομαλή οικονομική δραστηριότητα σε όλη την Ευρώπη.

Σε εθνικό επίπεδο, ο κ. Θωμάς ως Υφυπουργόςαρμόδιος για την Ενέργεια και τους Φυσικούς Πόρους, ήταν εκ των πρωταγωνιστών μιας από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες στην ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας στη μεταπολιτευτική περίοδο. Ο κ. Θωμάς τίμησε τις προσπάθειες των προκατόχων του και αφήνει σπουδαία παρακαταθήκη σε όσους παραλάβουν τη σκυτάλη. Επεξεργάστηκε και συνδιαμόρφωσε φιλόδοξες πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (απολιγνιτοποίηση, Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το κλίμα, αποκρατικοποίηση ΔΕΠΑ, απελευθέρωση αγοράς ενέργειας).

Σε ότι αφορά τα νησιά μας, ο κ. Θωμάς όχι μόνο τιμά την καταγωγή του με το ενδιαφέρον που πάντοτε δείχνει, αλλά κυρίως πρέπει να σταθώστην ουσιαστική βοήθεια που έδωσε τον τελευταίο χρόνο στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Αφενός με τη συνεργασία μας στα πλαίσια των θεσμικών μας αρμοδιοτήτων, αφετέρου με την εμπειρία του και τις συμβουλές του σε τεχνοκρατικό και πολιτικό επίπεδο για ιδιαίτερα σύνθετα ζητήματα. Καθώς πολλά από αυτά βρίσκονται σε εξέλιξη, θα κάνω ειδική μνεία στο μέλλον.

Κύριε Υπουργέ, κύριε Γενικέ, σας ευχαριστώ για τη συνεργασία.

Στο πρόσωπό σας ο τόπος μας αναγνωρίζει ένα άξιο τέκνο του.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία στην ιδιαίτερα απαιτητική αποστολή σας στην DG TAXUD.

Με τιμή,
Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται