Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023
21.3 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Συμμετοχή Σταύρου Σπαθή σε τηλεδιάσκεψη Κινήματος Αλλαγής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
Ταχ. Δ/νση: Λ. Βεργωτή 131, Αργοστόλι
Τ.Κ.: 28100
Τηλ: 2671022253, 2671026190
email: chamberk@otenet.gr

Μέσω τηλεδιάσκεψης συναντήθηκαν χθες στελέχη του Κινήματος Αλλαγής,  με θέμα την εικόνα που έχει διαμορφωθεί στην αγορά μετά το ξέσπασμα την υγειονομικής κρίσης.

Την τηλεδιάσκεψη, η οποία προβλήθηκε μέσω της σελίδας Facebook του Κινήματος Αλλαγής, συντόνιζε ο Βαγγέλης Διβάρης, οικονομολόγος και πρώην Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενώ προσκεκλημένοί του ήταν  εκτός από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Σταύρο Σπαθή , ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο Στέφανος Κομνηνός αναλυτής αγορών και πρώην Γραμματέας Τομέα Επιχειρηματικότητας του ΚΙΝΑΛ καθώς και ο Κωστής Παυλίδης , ελεύθερος επαγγελματίας από την Κέρκυρα.

Στην τοποθέτηση του ο Σταύρος Σπαθής τόνισε ότι τα προβλήματα της αγοράς δεν περιορίζονται μόνο στις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου αλλά σε ολόκληρο το φάσμα της. Οι προσδοκίες που είχαν οι επιχειρήσεις με την επανεκκίνηση της οικονομίας μετά το lockdown, δυστυχώς απείχαν από τη πραγματικότητα , η οποία σε πολλές περιπτώσεις αποτύπωνεται με μείωση τζίρου της τάξεως του 75%. Για μία ακόμη φορά ο Πρόεδρος επεσήμανε το γεγονός ότι είναι πολλές οι υγιείς επιχειρήσεις οι οποίες δεν μπόρεσαν να επαναλειτουργήσουν καθώς συσσωρεύτηκαν χρέη και δεν έλαβαν καμία στήριξη από την Κυβέρνηση αφού το ΤΕΠΙΧ ΙΙ και η επιστρεπτέα προκαταβολή απευθύνονταν σε λίγους. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του «Τρείς φορές σώσαμε τις τράπεζες σαν λαός, ας σώσουν και αυτές μια φορά τη μικρομεσαία επιχείρηση».

Εν συνεχεία στη τοποθέτηση του κατέδειξε το χειρισμό της κυβέρνησης ως προς τους νησιωτικούς προορισμούς αφού το κλείσιμο  των επιχειρήσεων σε αυτούς ήταν περιττό και ζημιογόνο από τη στιγμή που η πρόσβαση στα νησιά ήταν απαγορευμένη. Θα έπρεπε οι επιχειρήσεις να παραμείνουν ανοιχτές και παραγωγικές, επιτρέποντας μόνο τη μετακίνηση για τροφοδοσία  και έκτακτες ανάγκες.

Καταλήγοντας τόνισε την ανάγκη η Κυβέρνηση να στηρίξει με ουσιώδη τρόπο τις επιχειρήσεις μέσω επιχορηγήσεων αντί δανείων , κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου για τους οικονομικούς  «χειμώνες» που έρχονται στα νησιά μας ακόμη και εν τω μέσω του θέρους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται