Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13.8 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η ΛΑΣΥ ΣΤΟΥΣ ΠΑΞΟΥΣ

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία στους Παξούς, του κλιμακίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιφέρειας Ιονίων νήσων και Δήμου Παξών. Συναντήθηκαν και συζήτησαν με κατοίκους του νησιού, με τους μικροεπαγγλεματίες, με τους εργαζόμενους στο Λιμενικό σώμα, στην Αστυνομία και στο Κέντρο Υγείας. Συναντήθηκαν επίσης με το Δήμαρχο και τους εργαζόμενους στο Δήμο.

Τα προβλήματα παραμένουν οξυμένα:

  1. ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ: βιώνουν τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας και της μονοκαλλιέργειας του τουρισμού. Με έκδηλη την αγωνία για το χειμώνα και τη δυσαρέσκεια τους για τα ανύπαρκτα μέτρα της κυβέρνησης για την ουσιαστική στήριξή τους. Εξέφρασαν την αγανάκτησή τους γιατί οι ενισχύσεις κατευθύνονται στις τράπεζες και για τους ίδιους οι λεγόμενες διευκολύνσεις απλά μεταθέτουν τα βάρη για την επόμενη χρονιά.
  2. ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ: Η έλλειψη προσωπικού δημιουργεί συνθήκες όχι μόνο εντατικοποίησης αλλά και επικινδυνότητας για τους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά και τους κατοίκους.

Σε ένα νησί με πολύ μεγάλη κίνηση ημερόπλοιων και ταχύπλοων αλλά και στο δρόμο διακίνησης προσφύγων και μεταναστών, το υπάρχον προσωπικό καλείται να φέρει σε πέρας τη γραφειοκρατική δουλειά εξυπηρέτησης του πολίτη, τη φύλαξη αλλά και τη διάσωση εναλλασσόμενο σε όλες τις θέσεις. Για το πλοίο του λιμενικού υπάρχει μόνο ένας κυβερνήτης. Όσο για το κτιριακό παραμένει οξύ και άλυτο. Η όποια βελτίωση είναι προσωπική προσφορά των ίδιων των εργαζομένων. Ακόμα και ο εξοπλισμός τους δεν είναι προσαρμοσμένος σε ένα σώμα που επιχειρεί στη θάλασσα, π.χ. το αλεξίσφαιρο είναι από το ίδιο υλικό που χρησιμοποιούν τα σώματα ασφαλείας ξηράς!

Άμεσης προτεραιότητας ζήτημα είναι ο Λιμενικός σταθμός να μετατραπεί σε Λιμενικό τμήμα Παξών, να ενισχυθεί άμεσα με προσωπικό και αξιόπιστα μέσα.

  • ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ: Γίνεται μεγάλη προσπάθεια του Διευθυντή και του προσωπικού για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κατοίκων. Είναι αναγκαία η επέκταση του κτιρίου για στέγαση ιατρείων και εργαστηρίων. Υπάρχουν μεγάλες ανάγκες σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και φυσικά ανάγκη πρόσληψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και οδηγών-διασωστών του ασθενοφόρου. Δεν υπάρχει καρδιολόγος, μαία και άλλες ειδικότητες. Μικροβιολογικό δεν υπάρχει αφού πολλά χρόνια πριν μεταφέρθηκε ο εξοπλισμός του και το προσωπικό του για να μπαλωθούν κενά σε άλλο ΚΥ. Το Φυσικοθεραπευτήριο πολύ μικρό αλλά τόσο αναγκαίο για τους ηλικιωμένους του νησιού εξοπλίζεται και λειτουργεί με την επιμονή του φυσικοθεραπευτή.
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Για 17 οργανικές θέσεις υπηρετούν 5 αστυνομικοί και ο Διοικητής. Πρέπει να βγάλουν όλες τις βάρδιες και να έχουν στην ευθύνη τους την ασφάλεια των κατοίκων, επισκεπτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Fax ανήκει στα έπιπλα «αντίκα» και δεν υπάρχει χαρτί και στυλό!
  • ΟΛΚΕ: Παρά τα υψηλά έσοδα που έχει ο ΟΛΚΕ, το ενδιαφέρον του για το χώρο ευθύνης του στους ΠΑΞΟΥΣ είναι ελάχιστο. Τα λιμάνια παραμένουν ασυντήρητα,…. ακόμα και μια σιδερένια κολόνα φωτισμού μπροστά στον κεντρικό δρόμο που παίζουν παιδιά και περπατούν άνθρωποι είναι έτοιμη να πέσει, με επικίνδυνες συνέπειες για τη ανθρώπινη ζωή.
  • ΥΠΟΔΟΜΕΣ: Το οδικό δίκτυο επικίνδυνο με σημεία καρμανιόλα και με αποσπασματικά έργα, το έργο της αποχέτευσης καρκινοβατεί 10 χρόνια, η διαχείριση των απορριμμάτων, είναι ακόμα στην εποχή των ΧΑΔΑ.
  • ΔΗΜΟΣ: Δεν αποτελεί εξαίρεση ο Δήμος Παξών από τη γενικότερη κατάσταση ενός οργανισμού, με ελάχιστο προσωπικό που παλεύει να τα φέρει βόλτα. Ενημερωθήκαμε επίσης από το Δήμαρχο και για το αδιέξοδο που έχει προκύψει για την αδειοδότηση των εξεδρών των Αντίπαξων αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά που εξαντλεί το κράτος την αυστηρότητα και την υποτιθέμενη προστασία του περιβάλλοντος.
  • ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ: Ακόμα και σε περίοδο covid-19 οι κάτοικοι των Παξών ταλαιπωρούνται από τις διαθέσεις των πλοιοκτητών. Το ΔΕΛΦΙΝΙ είναι συνήθως χαλασμένο, τα δρομολόγια μειωμένα, οι επιβάτες στριμώχνονται δημιουργώντας συνθήκες μη ασφαλούς μεταφοράς αλλά οι τιμές των εισιτηρίων στα ύψη

Ο σκοπός της επίσκεψής μας είναι η ανάδειξη των προβλημάτων και η διεκδίκησή τους. Σε μια περίοδο που Περιφερειακές, Δημοτικές αρχές αλλά και η Κυβέρνηση προσπαθούν να μας πείσουν ότι κάνουν μεγάλα έργα, προστατεύουν την υγεία μας και βελτιώνουν τους όρους της ζωής μας καλώντας τον λαό σε αναμονή.

Οι κάτοικοι όμως και στους Παξούς, βιώνουν τα αποτελέσματα των πολιτικών που εφαρμόζονται στην ανεργία που αυξάνεται, στο εισόδημα που χάνεται, στην Υγεία που δεν παρέχεται, με τους μαθητές σε κοντέινερ, ανύπαρκτες υποδομές και συγκοινωνίες ακριβές και ανεπαρκείς.

Καμία αναμονή δεν πρέπει να υπάρξει. Η ζωή και τα δικαιώματά μας δεν μπορεί να εξαρτώνται από τις δωρεές, τους χορηγούς, και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Απάντηση και λύση μπορεί να δώσει η οργανωμένη διεκδίκηση του λαού με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του, ο αγώνας ενάντια στην πολιτική που υποτάσσει τη ζωή και τα δικαιώματά μας στα κέρδη των λίγων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ