Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
31 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Κριτική ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο εφαρμογής του νόμου της υιοθεσίας

Οι λόγοι για τους οποίους η Αξιωματική Αντιπολίτευση επικρίνει την κυβέρνηση για τον τρόπο εφαρμογής του νόμου για την αναδοχή-υιοθεσία που ψηφίστηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ :

(α) Διότι κατά τη διαδικασία του ψηφιακού «ταιριάσματος» παιδιών και υποψήφιων θετών και ανάδοχων γονέων που επιχείρησε η κυβέρνηση, χωρίς προετοιμασία και βεβιασμένα, πριν τρεις εβδομάδες, στις 6 Ιουλίου, έγιναν τραγικά λάθη. Πολλά από τα προτεινόμενα «ταιριάσματα» αφορούσαν παιδιά τα οποία είχαν ήδη τοποθετηθεί σε άλλη οικογένεια. Το 90% των «ταιριασμάτων» δηλαδή ήταν λάθος!

(β) Αυτό συνέβη καθαρά για λόγους επικοινωνιακούς: γιατί, μία μέρα μετά, την Τρίτη 7 Ιουλίου, έπρεπε ο κ. Μητσοτάκης να πάει στο ΜΗΤΕΡΑ για να εγκαινιάσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα του νόμου και να ανακοινώσει «ταιριάσματα». Δεύτερα εγκαίνια λοιπόν του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Μητσοτάκη, αφού τα πρώτα ήταν το Δεκέμβριο του 2019 στο Ζάππειο. Κάθε έξι μήνες, ο πρωθυπουργός εγκαινιάζει τον νόμο που ψηφίστηκε και άρχισε να τίθεται σε εφαρμογή επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

(γ) Διότι η κυβέρνηση της ΝΔ ένα χρόνο τώρα δεν εκδίδει τις ΚΥΑ για να πληρωθούν οι ανάδοχοι γονείς και να προχωρήσει η επαγγελματική αναδοχή. Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε 10 ΥΑ και ΚΥΑ σε 9 μήνες και έβαλε σε εφαρμογή τον ψηφιακό νόμο από τον Απρίλιο του 2019.

(δ) Διότι η κυβέρνηση της ΝΔ πέταξε στα σκουπίδια τα αναλυτικά εγχειρίδια εκπαίδευσης γονιών και εκπαιδευτών που είχε εκπονήσει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Επιπλέον, δεν αξιοποίησε τους κοινωνικούς λειτουργούς του ΣΚΛΕ για να γίνονται έγκαιρα οι κοινωνικές έρευνες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται γονείς δύο ταχυτήτων και να καταστρατηγείται ο νόμος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ