Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
18 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Τα fake πεζοδρόμια. Του Ιωάννη Κοσμάτου

Δε γνωρίζουμε ποιον/ποιους πρέπει να ευχαριστήσουμε για την ασφαλτόστρωση των κεντρικών δρόμων της πόλης, ούτε έχει μεγάλη σημασία. Οφείλουμε όμως να ομολογήσουμε ότι η εικόνα μας κάνει να πιστεύουμε ότι τα χρήματα των φορολογουμένων έπιασαν τόπο.

Ιωάννης Κοσμάτος

Μετά την ολοκλήρωση του έργου, όμως, θα πρέπει οι αρμόδιοι φορείς χωρίς καθυστέρηση πλέον να παρέμβουν και να δώσουν λύση στο διαχρονικό πρόβλημα των ανύπαρκτων ή και ψεύτικων πεζοδρομίων της οδού Λάσσης.

Ως εκπαιδευτικοί, μαζί με συλλόγους γονέων κηδεμόνων και άλλους ενεργούς πολίτες, έχουμε επισημάνει συχνά τους κινδύνους που ελοχεύουν κατά τη μετάβαση ή αναχώριση των 350 μαθητών απ’ τα σχολεία του Περιφερειακού. Ομάδες μαθητών αναγκάζονται να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα, αφού στο δρόμο τους συναντούν πολύ στενά πεζοδρόμια, σε αρκετά σημεία απροσπέλαστα, επειδή κολώνες της ΔΕΗ, σκάλες, σήματα τροχαίας εμποδίζουν τη διάβασή τους. Σε άλλα σημεία του δρόμου, μάλιστα, δεν υπάρχουν καθόλου πεζοδρόμια.

Αντιλαμβανόμαστε, ως εκ τούτου, το μέγεθος του κινδύνου που αντιμετωπίζουν οι μαθητές/τριες κατά την πρόσβαση τους το πρωί και την ώρα αναχώρησης το μεσημέρι. Εάν προσθέσουμε τον αριθμό οχημάτων των γονέων και  τα βαρέα οχήματα που ανεβοκατεβαίνουν είναι πραγματικά μόνο θαύμα που δεν είχαμε μέχρι τώρα ατύχημα. Δεν είναι υπερβολή εάν πούμε ότι οι αρμόδιοι φορείς / υπηρεσίες επιδεικνύουν  εγκληματική αδιαφορία.

Επιβάλλεται τώρα ή άμεση αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος. Η σιωπή ή η fake απάντηση που ακολουθεί κάθε αναφορά μας, με την οποία εκφράζεται η ανησυχία μας, δεν τιμά αυτούς που έθεσαν εαυτούς στην υπηρεσία του πολίτη.

Ιωάννης Κοσμάτος
Εκπαιδευτικός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ