Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023
17 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων: Αναβάθμιση της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στο Αργοστόλι

Την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων, που έχει έδρα στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, να ενημερωθεί για το εκπαιδευτικό έργο που παράγεται και τα σχέδια για συνεχή αναβάθμιση των υποδομών είχε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου επισκεπτόμενη την Σχολή.

Η Περιφερειάρχης δήλωσε πως η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στην Κεφαλλονιά, η μοναδική Ακαδημία της Περιφέρειας, αποτελεί μια προστιθέμενη αξία, τιμά τον ιστορικό ρόλο της ναυτιλίας στα Επτάνησα αλλά και προετοιμάζει εξαιρετικά στελέχη του Εμπορικού Ναυτικού με επαγγελματικές προοπτικές.

Επίσης, αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικός στόχος είναι για την Περιφέρεια, η αναβάθμιση της Σχολής κάτι που αποδεικνύεται από την ενίσχυση της με τεχνικό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό  ύψους 1.076.000 ευρώ μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ιόνια Νησιά 2014-2020”, που περιλαμβάνει την αναβάθμιση και προμήθεια προσομοιωτών για τις εκπαιδευτικές ανάγκες της Σχολής καθώς και τη δημιουργία Αίθουσας τηλεκπαίδευσης-τηλεδιάσκεψης.

Με την υλοποίηση του έργου αυτού, επιτυγχάνεται, επίσης, η οργάνωση των εκπαιδευτικών και διοικητικών λειτουργιών με στόχο την άνοδο του επιπέδου της παρεχόμενης Εκπαίδευσης για την απόκτηση εξειδικευμένων γνώσεων εκ μέρους των σπουδαστών που θα τους βοηθήσει στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Άμεσα ωφελούμενοι από την υλοποίηση του έργου είναι οι σπουδαστές, οι εκπαιδευτές και η ίδια η εκπαιδευτική μονάδα της Ακαδημίας.

Η Περιφερειάρχης ενημερώθηκε, επίσης, για τις χορηγίες από τον εφοπλιστικό κλάδο προς υποστήριξη κτιριακών και λειτουργικών υποδομών. Εξέφρασε την ικανοποίηση της για την συνέχιση της ιστορικής παράδοσης ενίσχυσης της ελληνικής ναυτιλίας.

Την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπουλου, την οποία συνόδευε η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Πολιτισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Κατερίνα Μοθωναίου, υποδέχθηκαν ο αναπληρωτής Διοικητής, Πλωτάρχης Λιμενικού Σώματος Ανδρέας Βώσσος, η

Ανθυποπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος Μαρία Κυριακοπούλου, ο Σημαιοφόρος Λιμενικού Σώματος Γεώργιος Νασόπουλος, ο Διευθυντής Σπουδών Διονύσιος Ρασσιάς, ο Αναπληρωτής Διευθυντης Σπουδών Διονύσιος Μπαράκος και η Καθηγήτρια Γενικών Τεχνικών Μαθημάτων Ρουμπίνα Μενεγάτου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται