Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
19 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Κουντουρά : Οι εικόνες πολιτών να στοιβάζονται στα ΜΜΜ είναι ντροπή και υγειονομική βόμβα (video)

Αιχμηρή παρέμβαση Κουντουρά στο ΕΚ:

“Οι εικόνες πολιτών να στοιβάζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι ντροπή και υγειονομική βόμβα. Ζητούμε ευρωπαϊκές προτάσεις  για ασφάλεια στις μετακινήσεις στην ΕΕ”

Σε μία  αιχμηρή παρέμβαση για την ασφάλεια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εν μέσω της πανδημίας, προέβη η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Έλενα Κουντουρά, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της μελέτης της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού  TRAN με θέμα «COVID-19 και αστική κινητικότητα- Προκλήσεις και Προοπτικές».

Η κυρία Κουντουρά έθιξε μία πολύ σημαντική διάσταση που παρέλειψε η μελέτη, υπογραμμίζοντας  ότι τα μέσα μεταφοράς δεν είναι απλώς η ραχοκοκαλιά των μετακινήσεων,  ειδικά στο πλαίσιο της πράσινης συμφωνίας. Αποτελούν, όπως τόνισε  «μονόδρομο για τις ανάγκες των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων». Όσα κίνητρα και να δοθούν για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και άλλων εναλλακτικών μέσων μεταφοράς,  – προτάσεις που συμπεριλαμβάνονται στην μελέτη- για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θα παραμένουν απαγορευτικά.

Η Ευρωβουλευτής  συγκεκριμένα ανέφερε  ότι η μελέτη δεν λαμβάνει πλήρως ούτε την κοινωνική διάσταση των μέσων μαζικής μεταφοράς, ούτε και τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

«Οι εικόνες πολιτών που στοιβάζονται σε μέσα μαζικής μεταφοράς εν μέσω της πανδημίας είναι ντροπή και υγειονομική βόμβα. Είναι ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης να σταματήσουν αυτές οι εικόνες όσο διαρκεί η κρίση της πανδημίας. Οι ασφαλείς μετακινήσεις είναι δικαίωμα όλων των πολιτών και όχι μόνο των προνομιούχων», δήλωσε χαρακτηριστικά.  

Χαρακτήρισε ανεπαρκείς τις προτάσεις που παρουσιάστηκαν για ένα πιο ευέλικτο και βιώσιμο σύστημα αστικών μεταφορών, τονίζοντας ότι απαιτούνται  μεγάλες επενδύσεις στα παραδοσιακά μέσα μαζικής μεταφοράς: περισσότερα δρομολόγια, μικρότερες πληρότητες, περισσότεροι συρμοί, και πλήρης τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Κατέληξε ζητώντας, στο πλαίσιο της συνεδρίασης, από τους εμπειρογνώμονες να καταθέσουν ευρωπαϊκές προτάσεις για το πώς μπορούν να ενισχυθούν τα μέσα μεταφοράς ώστε να γίνουν ασφαλή για τους πολίτες που δεν έχουν άλλη εναλλακτική και ειδικά σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο έως τη λήξη της πανδημίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ