Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023
20 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ Η ΝΤΡΟΠΗ;

Για την έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 28/9/20

ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ Η ΝΤΡΟΠΗ;

Πλαγίως, προσπαθεί η περιφερειακή αρχή να αποφύγει το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για άμεση (κατεπείγουσα) σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου, δια ζώσης και στην Κεφαλονιά, με μοναδικό θέμα: «Αποτίμηση της κατάστασης μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν στα νησιά μας από το πέρασμα του κυκλώνα «Ιανού». -Αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών. -Άμεση αποζημίωση των πληγέντων».

Στην έκτακτη συνεδρίαση που έχει προγραμματίσει για τη Δευτέρα 28/9/20 όχι μόνο δεν ένοιωσε την ανάγκη να φέρει η ίδια, ως πλειοψηφία, θέμα για τις καταστροφές στα νησιά μας αλλά:

  • Με ψυχραιμία που αγγίζει τα όρια του κυνισμού, προσπαθεί να το υποβαθμίσει, κοινώς να το ξεπετάξει, εντάσσοντάς το τελευταίο στη συνεδρίαση, με σωρεία άλλων επερωτήσεων οι οποίες λιμνάζουν από προηγούμενες συνεδριάσεις και με τη μορφή της τηλεδιάσκεψης.
  • Με πολιτική δειλία, η περιφερειακή αρχή, προσπαθεί να κρύψει τις όποιες δικές της πολιτικές ευθύνες και να συγκαλύψει τις αιτίες των καταστροφών, αποφεύγοντας να φέρει δική της εισήγηση για τις καταστροφές στα νησιά μας, ως οφείλει από το θεσμικό και πολιτικά υπεύθυνο ρόλο της.
  • Με σταθερή την πολιτική της αντίληψη και τις προτεραιότητες που θέτει, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες του λαού, αποφεύγει να πάρει καθαρή θέση για έργα, μέτρα και αποζημιώσεις που πρέπει να δρομολογηθούν και να υλοποιηθούν προκειμένου να στηριχτεί ο λαός σήμερα και να μην ξαναζήσει τέτοιες καταστροφές αύριο.
  • Χωρίς τον ελάχιστο σεβασμό προς τους κατοίκους που παλεύουν ακόμα με τις λάσπες και τις πέτρες, αρνείται έστω και το συμβολικό χαρακτήρα μιας δια ζώσης συνεδρίασης, με επιχείρημα το covid 19, όταν αυτές τις μέρες βρίσκονταν στην Κεφαλονιά για δηλώσεις συμπαράστασης, κουστωδία περιφερειακών συμβούλων της κας Κράτσα, δηλαδή σχεδόν το μισό περιφερειακό συμβούλιο.

Επιμένουμε και θα επαναφέρουμε την πρότασή μας, για συνεδρίαση με μοναδικό θέμα τις καταστροφές στα νησιά μας και καλούμε και τις άλλες δυνάμεις του περιφερειακού συμβουλίου να την στηρίξουν.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να αναδειχτούν τα αίτια και οι ευθύνες, να μην ξεχαστούν οι άνθρωποι μόλις σβήσουν οι κάμερες, να δυναμώσει η οργάνωση του αγώνα και η διεκδίκηση ολοκληρωμένων έργων, για την προστασία της ζωής και του μόχθου του λαού μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται