Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
17 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αντιδεξιό μέτωπο από ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΜέΡΑ25

Σοβαρές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό προκαλεί η απαγόρευση των συναθροίσεων από τον αρχηγό της Αστυνομίας ενόψει Πολυτεχνείου.

Μετά την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που κρίνει την απόφαση αντισυνταγματική και ζητά την ανάκλησή της, καθώς και τις άμεσες έντονες αντιδράσεις των κομμάτων, η αντιπολίτευση κλιμακώνει την αντίθεσή της. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 υπογράφουν κείμενο κατά της «αυταρχικής απόφασης της κυβέρνησης». 

Υστερα από επικοινωνία των κομμάτων, το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25, υπογράφουν κοινό κείμενο νομικών, εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων και άλλων προσωπικοτήτων, που καταδικάζει την κυβερνητική απόφαση. Το κείμενο δεν υπογράφει το ΚΙΝΑΛ, παρά την επαφή που είχαν μαζί του άνθρωποι της πρωτοβουλίας ( όλο το παρασκήνιο στο ΚΙΝΑΛ) με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να  χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» τη στάση της Φώφης Γεννηματά. 

Στην Ελλάδα οι “νεοφιλελεύθεροι” χρηματοδοτούνται από το κράτος. Εμείς… από εσάς! Στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr, κάνοντας κλικ εδώ.

Σημειώνεται πως το κείμενο, εκτός από τους βουλευτές των τριών κομμάτων, υπογράφουν συνδικαλιστές από διάφορους πολιτικούς χώρους, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, άνθρωποι του πολιτισμού, οι οποίοι απαιτούν από την κυβέρνηση να αποσύρει αυτή την απαράδεκτη απόφαση. Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο θα δοθεί το πρωί της Δευτέρας στον πρόεδρο της Βουλής, αλλά και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το κείμενο έχει ως εξής:

«Καταδικάζουμε την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη. Η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη τη χώρα και για τέσσερις ημέρες, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων, μας οδηγεί σε άλλες εποχές.

Πρόκειται για μια απόφαση βαθιά αντιδημοκρατική αλλά και αντισυνταγματική, όπως επισημαίνει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αφού πλήττει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος της συνάθροισης (άρθρο 11), επιβάλλοντας συνολική ανεπίτρεπτη αναστολή της ελευθερίας συνάθροισης και όχι απλά έναν ορισμένο τοπικό περιορισμό. Όμως, τέτοιου είδους γενική απαγόρευση επιβάλλεται μόνο σε συνθήκες κατάστασης πολιορκίας (άρθρο 48 του Συντάγματος), και υπό αυστηρά περιορισμένες και οριοθετημένες προϋποθέσεις. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθεί από λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Άλλωστε, οι φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος έχουν αποδείξει στην πράξη ότι κινητοποιούνται λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Δεν καλύπτεται ούτε καν από τον αντιδραστικό νόμο για τις διαδηλώσεις, ο οποίος ρητά εξαιρεί τις συγκεντρώσεις για τις επετείους της Πρωτομαγιάς και της 17ης Νοέμβρη από τη γνωστοποίηση, την απαγόρευση ή τον περιορισμό τους.

Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες αποτελούν κατάκτηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για αυτήν την εξέλιξη. Ακόμα και τώρα πρέπει να αποσύρει την απαράδεκτη απόφαση».

ΠΗΓΗtvxs.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ