Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η ΕΛΕΤΑΕΝ για τις ΑΠΕ

ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ Α.Π.Ε. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

 

Σας στέλνουμε για ενημέρωσή σας δύο δημοσιεύματα από το ενεργειακό ειδησεογραφικό site energypress, που αναφέρονται σε δύο  έρευνες γνώμης που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα.

 

Έρευνα Πανεπιστημίου Θράκης: Μεγάλη αποδοχή των ΑΠΕ από τους πολίτες


Γνώστες για τις περισσότερες μορφές των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας εμφανίζονται οι περισσότεροι πολίτες, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία, εννιά στους 10, είναι πεπεισμένη πως βοηθούν στην απεξάρτηση της οικονομίας από τις εισαγωγές αλλά και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. 

Τα παραπάνω προκύπτουν από τη φετινή έρευνα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που επόπτευσε ο καθηγητής Δρ. Πάνος Κοσμόπουλος και καταγράφει τις στάσεις του κοινού απέναντι στις ΑΠΕ. Μέσα από 1.124 ερωτηματολόγια σε όλη την Ελλάδα αποτυπώνεται η καθολική αποδοχή των πολιτών. 

https://energypress.gr/news/oi-ellines-stin-proti-thesi-oson-apodehontai-tin-anthropogeni-klimatiki-allagi
 
 

Οι Έλληνες στην πρώτη θέση όσων αποδέχονται την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή

Το 91% των Ελλήνων αποδέχονται ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή. Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο ανάμεσα σε 25 χώρες όπου διενεργήθηκε σχετική έρευνα λίγο μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας.
Συγκεκριμένα, περίπου 26.000 άτομα σε 25 χώρες ερωτήθηκαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2020 από το YouGov-Cambridge Globalism Project, σε μια έρευνα που σχεδιάστηκε με τον Guardian.

https://energypress.gr/news/ereyna-panepistimioy-thrakis-megali-apodohi-ton-ape-apo-toys-polites-exi-stoys-10-den-vlepoyn

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ