Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024
26 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΝ

Σαν έτοιμη από καιρό η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, μετά τους άλλους αντιπεριφερειάρχες των νησιών μας, προωθεί το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και στην Π.Ε. Κέρκυρας, επαναλαμβάνοντας το σαθρό επιχείρημα ότι έτσι στηρίζει τους μικρούς επαγγελματίες και τις θέσεις εργασίας!

Στην πραγματικότητα όμως:

  1. Το ξήλωμα της Κυριακής αργίας μαζί με τα μέτρα της απελευθέρωσης του ωραρίου χτυπάει στην καρδιά των δικαιωμάτων των εργαζομένων, χειροτερεύει τις εργασιακές σχέσεις, αυξάνει την εκμετάλλευση, αποδιοργανώνει την προσωπική και οικογενειακή ζωή τους.
  2. Αποτελεί βασικό πλεονέκτημα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και πολυκαταστημάτων, έναντι των μικρών εμπόρων και αυτοαπασχολουμένων τους οποίους συνθλίβουν μέσω του ανταγωνισμού.
  3. Η επίθεση αυτή έχει τη σφραγίδα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ με τους νόμους 4177/2013 και 4472/2017 με τους οποίους τα καταστήματα ήδη ανοίγουν 8 Κυριακές το χρόνο και δύνανται να διευρύνουν το ωράριο τους.
  4. Με τους ίδιους νόμους «επιτρέπει με αιτιολογημένη απόφαση στον κατά τόπον αντιπεριφερειάρχη να ρυθμίζει τη λειτουργία των καταστημάτων… για περισσότερες Κυριακές…» επιβεβαιώνοντας ότι η Τοπική Διοίκηση αποτελεί το μακρύ χέρι του κράτους.

Έτσι λοιπόν, η προηγούμενη περιφερειακή αρχή του κ. Γαλιατσάτου (ΣΥΡΙΖΑ) επέκτεινε το 2018 το ωράριο από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβρη έως τις 12 τα μεσάνυχτα. Η σημερινή περιφερειακή αρχή της κας Κράτσα (ΝΔ) κάνει το επόμενο βήμα. Η επίκληση της νομιμότητας δεν μπορεί να κρύψει ότι οι δυνάμεις αυτές συμφωνούν με το περιεχόμενό της για αυτό βάζουν πλάτη για να περάσει γρήγορα και όσο το δυνατόν χωρίς αντιδράσεις.

Έτσι, σε απόλυτη συμμαχία κυβερνήσεις και περιφερειακές αρχές ικανοποιούν μια πάγια αξίωση του ΣΕΒ και του ΣΕΤΕ με δραματικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους.

  • Αποτελεί ειρωνεία ότι όλοι τους «κατά τη δημοκρατική διαβούλευση» που κάνουν, τους μόνους που δεν λαμβάνουν υπόψη είναι τους εργαζόμενους και τους μικρούς ΕΒΕ.
  • Αποτελεί ειρωνεία σε συνθήκες πανδημίας που οι μικροί επαγγελματίες βιώνουν την οικονομική ασφυξία και οι εργαζόμενοι την ανεργία η Αντιπεριφερειάρχης να φροντίζει για την κατάργηση της Κυριακής αργίας.
  • Αποτελεί ειρωνεία σε συνθήκες πανδημίας, όπου η θωράκιση της υγείας απαιτεί ξεκούραση η Αντιπεριφερειάρχης να φροντίζει να δουλεύουν οι εργαζόμενοι περισσότερο.

Η συμμαχία εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο σε αυτές τις εξελίξεις. Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει τον αγώνα και τα αιτήματά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ