Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024
29 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

κ. Κτενά, εμπρός να μάθετε την προπαίδεια.

Με  έκπληξη διαβάσαμε τις πανηγυρικές δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λευκάδας για τις δήθεν μεγάλες χρηματοδοτήσεις που έλαβε η Λευκάδα για έργα οδοποιίας τις οποίες μάλιστα χαρακτηρίζει ως «υπερδιπλάσιες» από τα προηγούμενα έτη!

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που εξασφαλίσαμε για πρώτη φορά χρηματοδότηση ύψους 4,1 εκατ. ευρώ για τη Λευκάδα μας. Δηλαδή, υπερδιπλάσια χρηματοδότηση σε σχέση με τα προηγούμενα έτη! Αυτή η θετική εξέλιξη, μας δίνει πλέον τη δυνατότητα να ‘χτίσουμε’ μια νέα γενιά έργων οδοποιίας, για να βελτιώσουμε σε μεγάλο βαθμό το επαρχιακό οδικό δίκτυό μας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Ανδρέας Κτενάς.

Τι δεν λέει ο κ. Κτενάς; Ότι η χρηματοδότηση των 4,1 εκατομ. ευρώ αναφέρεται στην τριετία 2021-2023!

Δεδομένου μάλιστα ότι το τρέχον έτος 2020  η Λευκάδα έλαβε 0 ευρώ για το οδικό δίκτυο, η ετήσια χρηματοδότηση της περιφερειακής ενότητας για την τετραετία διαμορφώνεται σε 4,1: 4 = 1,025 εκατ. ευρώ.

Πού ψεύδεται ο κ. Κτενάς; Όταν έμπλεος ενθουσιασμού διαπιστώνει ότι αυτό το 1,025 εκατ. ευρώ ετησίως είναι υπερδιπλάσια χρηματοδότηση σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

Πού είναι η αλήθεια; Την πενταετία της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ χρηματοδοτήθηκαν έργα οδοποιίας για την Π.Ε. Λευκάδας ύψους 12,161 εκατομ. ευρώ, η μέση δηλ. ετήσια χρηματοδότηση της περιφερειακής ενότητας ήταν 22,32: 5 = 2,432 εκατ. ευρώ! (στο τέλος ακολουθούν οι πίνακες των έργων και χρηματοδοτήσεων).

Αν δε προσθέσουμε και τα  έργα οδοποιίας που πραγματοποιήθηκαν στην Π.Ε. Λευκάδας την ίδια περίοδο 2015-2019 στηριζόμενα στην χρηματοδότηση των 10,159 εκατ. ευρώ λόγω του σεισμού, τότε η μέση ετήσια χρηματοδότηση είναι 22,32: 5 =4,464 εκατ. ευρώ!

Άλλοις λόγοις, η ετήσια χρηματοδότηση της Π.Ε. Λευκάδας επί ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ ήταν υπερδιπλάσια της χρηματοδότηση επί ΠΙΝ/Κράτσα στην πρώτη περίπτωση και υπερτετραπλάσια στην δεύτερη.

Ολοταχώς πίσω στα θρανία κ. Κτενά, μήπως και μάθετε καλύτερα… την αριθμητική αλλά και την πολιτική!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

Ακολουθούν οι ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΡΓΩΝ 2015-2019

οδικα εργα 1.png
οδικα εργα 2.png

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ