Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
16 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογία ενοχής η πρόταση για επίδομα στην ΕΛΑΣ

Μια μέρα μετά το όργιο καταστολής της κυβέρνησης και της αστυνομίας στις 6 του Δεκέμβρη στην επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου, δυο βδομάδες μετά το όργιο βίας στην επέτειο του Πολυτεχνείου, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι αυτό που λείπει από την ελληνική κοινωνία είναι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση ενός μισθού στο… προσωπικό της ΕΛΑΣ και των φυλακών! Με το έκτακτο αυτό επίδομα, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «η Πολιτεία αναγνωρίζει το εξαιρετικά δύσκολο έργο και την εξαιρετική κοινωνική προσφορά των αστυνομικών υπαλλήλων, των υπαλλήλων των καταστημάτων κράτησης, στην κρίσιμη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού»!

Δίκιο έχει ο ΣΥΡΙΖΑ! Με τόσες υπερωρίες που κάνουν την περίοδο αυτή τα ΜΑΤ, η ΔΡΑΣΗ, η ΟΠΚΕ, οι ειδικοί φρουροί χρειάζονται και ένα μηνιάτικο επιβράβευσης για τις υπηρεσίες τους ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα.

Και πέρα από τα αστεία…

Πιο φανερή απόδειξη για την γλοιώδη υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ στην ουσιαστική συναίνεση με την κυβέρνηση της ΝΔ και τελικά στο σύστημα, μπορεί να βρει κανείς;

Γραφείο Τύπου
του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
7/12/2020


Στο μεταξύ η επίχαμη τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ αποσύρθηκε μετά από αντιδράσεις των βουλευτών του κόμματος. Σύμφωνα με το txxs.gr :

Αποσύρεται η τροπολογία που κατέθεσαν τη Δευτέρα ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης και τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση ίση με την καταβολή μηνιαίου βασικού μισθού στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και των καταστημάτων κράτησης.

Οι Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Βίτσας, Θοδωρής Δρίτσας, Νίκος Μπίστης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πάνος Λάμπρου χαρακτήρισαν απαράδεκτη την τροπολογία, αφενός λόγω της συγκυρίας και αφετέρου λόγω του πολιτικού μηνύματος που εκπέμπει.

«Δεν γίνεται να κατατίθεται τέτοια τροπολογία την επομένη της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει όργιο αστυνομικής αυθαιρεσίας», τόνισε ένα από τα στελέχη που διαφώνησαν.

«Δεν γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει προτάσεις για μισθολογικές ενισχύσεις που δεν έχουν καθολικό χαρακτήρα και αφορούν μόνο συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες», σημειώθηκε επίσης από τα στελέχη.

«Έπειτα από δίκαιες διαμαρτυρίες μελών συνδικαλιστικών οργανώσεων και κοινωνικών φορέων (ιατρών, νοσηλευτών, εργαζόμενων στην καθαριότητα και στους ΟΤΑ, λιμενικών, πυροσβεστών, κλπ) ότι δεν έχουν κατατεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αντίστοιχες τροπολογίες για έκτακτο βοήθημα ενός μισθού και παρότι η κυβέρνηση στην συνεδρίαση της Επιτροπής δεν έκανε αποδεκτές τις τροπολογίες μας, εισηγήθηκα στο προεδρείο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία την απόσυρση της τροπολογίας και την επανυποβολή της, συμπληρωμένη με τους εργαζόμενους που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, στο επόμενο Σχέδιο Νόμου» αναφέρει ο τομεάρχης Προστασίας Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως επισημαίνει, η εισήγηση εγκρίθηκε ομόφωνα από το προεδρείο της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από αναλυτική συζήτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ