Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024
14.3 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΘΕΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συνεχίζει να στηρίζει ενεργά τον θεσμό της υιοθεσίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο υποψήφιων θετών γονέων

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς και το 2ο διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο Υποψήφιων Θετών Γονέων που  διοργάνωσε το διάστημα 14 Οκτωβρίου – 16 Δεκεμβρίου  2020, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων,  με στόχο την υποστήριξή τους, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες ανατροφής των παιδιών στη σύγχρονη εποχή.

Στο εκπαιδευτικό σεμινάριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένα στελέχη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων συμμετείχαν  24  υποψήφιοι θετοί γονείς από τις Περιφερειακές Ενότητες Κέρκυρας, Ζακύνθου και Λευκάδα, όπου είχαν τη δυνατότητα να καταρτιστούν σε ζητήματα σχετικά με την εκπλήρωση του γονεϊκού ρόλου αποκτώντας νέα δεξιότητες.

“Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι από τις πρώτες Περιφέρειες που ξεκίνησαν διαδικτυακά τα εκπαιδευτικά σεμινάρια και συνεχίζουν ώστε να ολοκληρωθεί όσον το δυνατόν γρηγορότερα η διαδικασία της τοποθέτησης των παιδιών που χρήζουν προστασίας σε θετές οικογένειες.

Προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής είναι η προώθηση του θεσμού της υιοθεσίας και της αναδοχής και η επίσπευση χρονοβόρων διαδικασιών και γραφειοκρατικών αγκυλώσεων”, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης Κώστας Ζορμπάς.

Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με τον Ν.4538/2018, προκειμένου να ολοκληρωθεί η υιοθεσία, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί, η εγγραφή των υποψήφιων θετών και ανάδοχων γονέων που πληρούν τις προϋποθέσεις στο Ειδικό Μητρώο Υποψήφιων Θετών/Ανάδοχων Γονέων.

Για την ολοκλήρωση της εγγραφής προαπαιτούμενη είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του ειδικού προγράμματος επιμόρφωσης- εκπαίδευσης των υποψήφιων αναδόχων / θετών γονέων, όπως έχει ορισθεί στην 4489/11.10.2019 Υπουργική Απόφαση.

Οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας  των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είναι οι καθ΄ ολα  αρμόδιες υπηρεσίες για τη διενέργεια κοινωνικής έρευνας για την καταλληλότητα των Υποψήφιων Θετών Γονέων και την πραγματοποίηση της εκπαίδευσής τους  σε επίπεδο Περιφέρειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ