Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
20 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ανένταχτοι Αριστεροί Κεφαλονιάς ενάντια στην αστυνόμευση των Πανεπιστημίων και στη ΛΑΣΥ Αργοστολίου

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΣΚΙΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

               Και εγένετω ο νέος τρομονόμος για τα ΑΕΙ. Ο υπουργός όλων των συστημικών κομμάτων Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε προσλήψεις τουλάχιστον 1.000 ειδικών φρουρών που θα στελεχώσουν ειδική μονάδα ασφαλείας – καταστολής σε κάθε πανεπιστήμιο.Το νέο σώμα θα ονομάζεται ΟΠΠΙ (Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος), θα στελεχώνεται από κατώτερους αξιωματικούς και ειδικούς φρουρούς και παρά τις αντιδράσεις των πρυτάνεων, το νέο σώμα θα υπάγεται στην Ελληνική Αστυνομία. Τα μέλη του νέου σώματος θα διατίθενται αναλόγως, θα λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση από την αστυνομία και θα φέρουν ειδική στολή ώστε να ξεχωρίζουν από τους άλλους αστυνομικούς αλλά δεν θα φέρουν (φανερά τουλάχιστον) πυροβόλα όπλα.

Θα στεγάζονται σε χώρους του ιδρύματος και θα κάνουν φύλαξη, (πχ. περιπολίες) ενώ θα έχουν και προανακριτικά καθήκοντα, ενώ σε περίπτωση αξιόποινων πράξεων θα προχωρούν τις διαδικασίες δικογραφιών κτλ.Προβλέπονται 1.000 στο σύνολο, 200 ανά βάρδια (5 βάρδιες), οι οποίοι θα κατανέμονται βάσει των επιχειρησιακών αναγκών των ΑΕΙ, όπως αυτές θα διαπιστώνονται.

Το ντόπιο καπιταλιστικό κατεστημένο ανασκουμπώνεται. Πειθαρχώντας ευλαβικά στην άνωθεν εντολές βάζει χέρι στη αγωνιζόμενη νεολαία και στο φοιτητικό κίνημα με τον πλέον βάρβαρο και απροκάλυπτο τρόπο. Στις σημερινές συνθήκες, είναι αναμενόμενο η καταστολή να αποκτά ιδιαίτερες διαστάσεις όταν το κράτος θέλει να επιδείξει αυστηρότητα επιδιώκοντας να καθηλώσει κοινωνικούς αγώνες.

Αυτή η καταστολή βρίσκει πρόσφορο έδαφος να επεκταθεί και να εφαρμοστεί μέσω των νόμων, θεσμών και μηχανισμών του σε κάθε περίπτωση. Ο νέος, τρομοκρατικός νόμος επιδιώκει, ακριβώς μέσα από την προσπάθεια επιβολής του τρόμου, να επιβληθεί, αφού εξαναγκάσει τους αγωνιζόμενους στον περιορισμό της δράσης τους.Οι συγκρουσιακές πορείες και διαδηλώσεις, οι δυναμικές καταλήψεις, η έντονη και αδιαμεσολάβητη δράση των καταπιεσμένων στους δρόμους, είναι οι μόνιμοι και επικίνδυνοι αντίπαλοι του εκσυγχρονισμένου κρατισμού αλλά και της κάθε μορφής κυριαρχίας.

ΦΩΤΟ1: ΤΑ ΚΝΑΤ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΝ….ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ!!!

Η εικόνα της κοινωνικής ευταξίας και ειρήνης μπορεί να διευθετηθεί, —αλλά και να διευθετήσει—, τις όποιες διαφορές ανάμεσα στο κράτος και τα διάφορα κομματικά παραρτήματά του (κοινοβουλευτικά και μη), που σπεύδουν να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό τις κεντρικές πορείες ή επιδιώκοντας τη μέγιστη δυνατή περιχαράκωση και ευνουχισμό τους —σ’ εκείνες τις περιπτώσεις που τις πραγματοποιούν – θέλοντας να εμφανίσουν «αγωνιστικό» προσωπείο.

Αυτές, όμως, είναι οι προϋποθέσεις και εγγυήσεις με τις οποίες γίνεται προσπάθεια να δικαιωθεί η επιβολή του κάθε τρομοκρατικού νόμου μέσα σ’ ένα γενικευμένο σύστημα κοινωνικής ειρήνης και συναλλασσόμενης ευπρέπειας των «διεκδικήσεων». Μέσα σ’ ένα τέτοιο κλίμα είναι εύκολος ο χαρακτηρισμός και η δίωξη διάφορων πρακτικών, που εμφανίζονται ή χαρακτηρίζονται ως περιφερειακές.

Γιατί, είναι γενικά παραδεκτό, από την μακρόχρονη εμπειρία που υπάρχει, μέσα από τους κοινωνικούς αγώνες, πως, μόνο η πολύμορφη δράση είναι ικανή να κτυπά σε καίρια σημεία και με αποτελεσματικό τρόπο τους κρατικούς σχεδιασμούς. Η πολύμορφη δράση, που γεμίζει τους δρόμους με αφίσες, με προκηρύξεις, με οδοφράγματα, με πάθος και φωνές ανθρώπων που συγκρούονται ενάντια στο κράτος και τις επιλογές του. Η πολύμορφη δράση, όπου οι άνθρωποι συνθέτουν τις δυνάμεις και τις επιθυμίες τους για να δώσουν ένα ακόμα πλήγμα στο κρατικό θηρίο.

Αλλά, οι αγώνες για την «κατάργηση» νόμων περνούν άμεσα και σταθερά μέσα από τον αδιάλλακτο και πολύμορφο κοινωνικό αγώνα ενάντια στο κράτος και τους κάθε είδους μηχανισμούς καταπίεσης κι εκμετάλλευσης, περνούν μέσα από την άρνηση του περιορισμού και του αυτοπεριορισμού των συγκρουσιακών πρακτικών και της μετατροπής τους σε ελεγχόμενη – πολιτική βία που ισοδυναμεί με ευνουχισμό και μετατροπή τους σε διαπραγματεύσιμα μέσα.

Καλούμε την νεολαία και του νησιού μας σε επαγρύπνηση και αγωνιστική συσπείρωση. Δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα των συστημικών κομμάτων που εμφανίσουν «αγωνιστικό» προσωπείο και που όμως δε βγάζουν άχνα για τα τεκταινόμενα μέσα από τις συστημικές θέσεις που κατέχουν είτε στα Δημοτικά Συμβούλια, είτε στους εκπαιδευτικούς φορείς τύπου ΕΛΜΕΚΙ, είτε στο εργατικό κέντρο.

Η μάχη θα δοθεί στους δρόμους ακηδεμόνευτα και με αυτοοργάνωση μέσα από την άρνηση του περιορισμού και του αυτοπεριορισμού των συγκρουσιακών πρακτικών και μακριά από ρεφορμιστικές δυνάμεις «δεκανίκια» του συστήματος.

Υ.Γ.: Φαίνεται ότι η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Αργοστολίου ζήλεψε τη δόξα του άλλοτε “κραταιού” ΚΚΕ των δεκαετιών 1940,1950,1960 που είχε μετατρέψει την συνωμοσιολογία σε επιστήμη!!. Τι να πρωτοθυμηθούμε την αποκήρυξη του ηρωικού Άρη Βελουχιώτη ως αντικομματικού!! , το κυνήγι των Κολιγιαννικών από τους Ζαχαριακούς και τούμπαλιν και όλοι μαζί κατά Παρτσαλιδικών;;. Την πλέον τραγική φυσιογνωμία στην ιστορία του ΚΚΕ τον Νίκο Πλουμπίδη που ενώ έπεφτε από τις σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος το κόμμα έλεγε πράκτορα των άγγλων;;.

Από όπου τους ασκείτε κριτική, κυρίως από τα αριστερά, βλέπει προβοκάτορες και συνομωσίες. Επαληθευτήκαμε στα λεγόμενα μας με την προηγούμενη ανακοίνωση της “καθοδήγησης” (Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Αργοστολίου) περί του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Αργοστολίου που κατακεραυνώνει τον μεγαλόσχημο ευημερούντα Μιχαλάτο (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ) και την αντιπολιτευτική συμπολίτευση Παρίση, όπως την αποκαλεί (Ν.Δ. και Ακροδεξιά βορίδη-Άδωνη) αλλά στην ουσία σύρθηκε πίσω από τους δεύτερους, ως κολαούζοι ρεφορμιστές, χωρίς την άλλη πρόταση που θα έκανε την διαφορά από τον εσμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

                                                                                                                        ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ