Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
20 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αβοήθητος ο Δήμος Σάμης για τις αποκαταστάσεις που απαιτούνται λόγω Ιανού

Επερώτηση 39η

Αποκατάσταση πρόσβασης στο Μύρτο και άλλων σημείων λόγω ΙΑΝΟΥ.

Προς κ. Περιφερειάρχη

Η περιοχή του δήμου Σάμης επλήγη ιδιαίτερα από τον τυφώνα ΙΑΝΟΣ και αυτό αποτυπώθηκε τόσο στις ιδιωτικές περιουσίες όσο και στις δημόσιες υποδομές.

Ταυτόχρονα σειρά δημόσιων υποδομών της περιοχής σχετίζονται άμεσα με θέματα ανάπτυξης και ιδιαίτερα με θέματα τουριστικής οικονομίας.

Τούτο ισχύει για το Φισκάρδο, την Άσσο, την Αγία Ευφημία, τον Μύρτο.

Επειδή ο χρόνος παρέρχεται και οι εκκρεμότητες είναι πολλές και σοβαρές, απαιτείται ουσιαστική στήριξη στον νεοσύστατο δήμο Σάμης προκειμένου να ανταπεξέλθει  με επιτυχία.

Χαρακτηριστικό είναι τμήμα δημόσιας έκκλησης που απευθύνουν κάτοικοι της Αγίας Ευφημίας, καθώς και φωτογραφίες που επισυνάπτουμε από την Άσσο.

Στην επιστολή τους οι κάτοικοι αναφέρουν ότι «… οι ζημιές από την κακοκαιρία ήταν τεράστιες και χάθηκαν περιουσίες και κόποι ετών, ενώ το μόνο θετικό ήταν τα επιδόματα και η εθελοντική προσφορά …». Όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι, 127 ημέρες μετά οι υποδομές δεν έχουν φτιαχτεί, και αναφέρουν τρία θέματα κύριων δομών όπως: η αποκατάσταση του δρόμου που οδηγεί στην παραλία του Μύρτου και η λειτουργία της παραλίας που και αυτή έχει υποστεί καταστροφές από την κακοκαιρία, η αποκατάσταση του λιμανιού της Αγίας Ευφημίας, αλλά και του οδικού δικτύου των περιοχών Διβαράτων–Ληξουρίου, Διβαράτων-Μύρτου και Αγίας Ευφυμίας-Διβαράτων. Επίσης στην επιστολή των κατοίκων γίνεται αναφορά για τη μη στελέχωση του Δήμου Σάμης, στον οποίο διοικητικά ανήκει ο Μύρτος, και ο οποίος παραμένει χωρίς ουσιαστική βοήθεια, χωρίς στελέχωση και χωρίς την αναγκαία οργάνωση.

Όπως επισημαίνουν, «… δεν διαθέτει ακόμα πολλές από τις απαραίτητες υπηρεσίες που πρέπει να έχει ένας Δήμος και δεν μπορεί να εκτελέσει κανένα ουσιαστικό τεχνικό έργο καθώς δεν του έχουν διαθέσει ακόμα μόνιμο Πολιτικό Μηχανικό για επίβλεψη με δικαίωμα υπογραφής (παρά τα συνεχή αιτήματά του). Έτσι, το παράδοξο είναι ότι ενώ ο Δήμος έχει στη διάθεσή του κάποια κονδύλια, δεν μπορεί να υλοποιήσει έργα …».

Επερωτάται η κ. περιφερειάρχης:

  • Γιατί, ακόμη μέχρι και σήμερα, δεν έχει δοθεί η απαιτούμενη τεχνοκρατική στήριξη στον δήμο Σάμης ώστε να «τρέξει» τα έργα αποκατάστασης;
  • Ποιο είναι το σχέδιο σας ώστε πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου να λειτουργούν ικανοποιητικά οι υποδομές που έχουν πληγεί;

Για την ΑΝΑΣΑ:
Θεόδωρος Γαλιατσάτος
περιφερειακός σύμβουλος
επικεφαλής ΑΝΑΣΑ
τ. περιφερειάρχης Ι.Ν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ