Σάββατο 20 Ιουλίου 2024
31 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Χτύπημα κάτω απ’ τη μέση για το Ν. Βαλλιανάτο απ’ τα ΜΜΕ των “αρίστων”…

Δυστυχώς η κατηφόρα του κιτρινισμού και της αμετροέπειας δεν έχει τέλος για ορισμένες ιστοσελίδες που δραστηριοποιούνται στα νησιά μας και που θέλουν να λέγονται “ενημερωτικές”…

Μετά την “ανθρωποφαγία” με τη “βίλα των οργίων”, βρήκαν νέο στόχο για να χτυπήσουν : το Νικόλα Βαλλιανάτο!

Μικρός ο τόπος μας… λίγο πολύ όλοι γνωριζόμαστε… αλλά παρόλα αυτά, επιμένουν ορισμένοι να θέλουν να παρουσιάσουν το άσπρο ως μαύρο! Το νέο “σκάνδαλο” αφορά τη λειτουργία του κυλικείου στο σχολικό συγκρότημα – ο Θεός να το κάνει! – της Πάστρας. Εκεί λοιπόν εντόπισαν ότι με την απευθείας ανάθεση στην κόρη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου υπάρχει νέο “κρούσμα απευθείας ανάθεσης” σε “παιδί άλλων και όχι δικό τους”…

Πρώτον, στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί! Ας μην αναφέρονται σε απευθείας αναθέσεις αυτοί των οποίων οι εργοδότες της έχουν μετατρέψει σε συστηματική λειτουργία σε όλα τα επίπεδα.

Δεύτερον, μπορεί η σημερινή Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου απλώς, και δυστυχώς για το κοινό καλό, να συνεχίζει την πρακτική των απευθείας αναθέσεων με όλες τις παρενέργειες που αυτή έχει, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα προϋπήρξαν δύο διαγωνισμοί με τη δημοσιότητα που προβλέπει ο νομοθέτης και οι οποίοι απέβησαν άγονοι. Μας ενημερώνει γι’ αυτό με σχετική ανακοίνωση ο Αντιδήμαρχος κ. Τσιλιμιδός.

Τρίτον, αν ήθελε ο κ. Βαλλιανάτος να “βολέψει τα δικά του παιδιά”, είχε αμέτρητες ευκαιρίες κατά το παρελθόν να το πράξει. Δε χρειάζεται να απαριθμήσουμε τις θέσεις ευθύνης απ’ τις οποίες έχει περάσει. Όλοι τις γνωρίζουν. Όπως όλοι γνωρίζουν ότι ποτέ δεν το έπραξε. Αλλά όπως φαίνεται, κάποιοι κρίνουν τους άλλους σύμφωνα με τα δικά τους τα “πρεπά”… εκεί είναι όμως που προδίδουν τόσο τη σκέψη τους όσο και τις πρακτικές τους!

Διότι δε διοριστήκαμε όλοι στο δημόσιο από κάποιο βουλευτή… δε διοριστήκαμε όλοι στο δημόσιο από κάποιο βουλευτή που στη συνέχεια “αδειάσαμε” για τη χάρη κάποιου άλλου… δε βρεθήκαμε από την 1η μέρα του διορισμού μας και συνεχώς αποσπασμένοι στα διάφορα πολιτικά γραφεία των ομόσταβλών μας χωρίς να έχουμε δουλέψει ούτε μία μέρα στη θέση για την οποία το ελληνικό δημόσιο (οι φόροι που πληρώνουμε όλοι εμείς δηλαδή) μας αμοίβει… δεν οικειοποιούμαστε την αντιμισθία του δημοσίου προκειμένου να σπεκουλάρουμε ενάντια στους πολιτικούς μας αντιπάλους… και, το κυριότερο, δε γινόμαστε “πολιτικά κτήνη” για να πλήξουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους… ευτυχώς υπάρχουν γι’ αυτό το σκοπό τα, μάλλον άγνωστα σ’ αυτούς, πολιτικά επιχειρήματα!!

Τέταρτον, η πολιτική λάσπη ακόμη κι αν αποκατασταθεί, πάντα κάτι αφήνει. Εδώ είναι το πρόβλημα. Είναι αναρίθμητα τα ιστορικά περιστατικά όπου παρά την ιστορική αποκατάσταση των γεγονότων διατρέχει την ιστορία η διαστρεβλωμένη εκδοχή. Ακόμη και ο πλέον ανυποψίαστος συμπολίτης μας είναι πιθανό να επηρεαστεί από τη λάσπη που εκτοξεύτηκε και να του φυτευτεί το “ζιζάνιο” της αμφιβολίας…

Γι’ αυτό το λόγο η απάντηση στη χυδαιότητα οφείλει να είναι θεσμική.

Να μπει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Σήμερα είναι ο Βαλλιανάτος, αύριο ποιος;;
Να τοποθετηθούν όλοι οι αιρετοί.
Να μας ενημερώσει ο εκπρόσωπος των νησιών μας στην Εθνική Αντιπροσωπεία, κ. Παναγής Καππάτος, αν συμφωνεί με αυτές τις πρακτικές και αμέσως μετά να ενημερώσει τον Υπουργό-εργοδότη του υπεύθυνου αρχισυντάκτη γι’ αυτό το δημοσίευμα. Αν δε γίνει αυτό κι αν δεν υπάρξουν συνέπειες, τότε αυτό θα σημαίνει ότι τόσο ο Βουλευτής Κεφαλληνίας όσο και ο Υπουργός της ΝΔ συμφωνούν ή τουλάχιστον επιτρέπουν με την παθητικότητά τους αυτές τις ανήθικες και αντιδεοντολογικές επιθέσεις με χτυπήματα κάτω απ’ τη ζώνη που δηλητηριάζουν τον πολιτικό βίο του τόπου και της χώρας.

Η 4η εξουσία οφείλει να ελέγχει το πολιτικό προσωπικό αλλά και η ίδια δε θα πρέπει να τυχαίνει κάποιας προνομιακής ασυλίας. Αλλιώς η λειτουργία της θα καταλήγει να είναι εργαλείο χειραγώγησης και αποπροσανατολισμού. Περιμένουμε λοιπόν τα κατάλληλα και υγιή αντανακλαστικά απ’ όλους για το καλό όλων…

Δείτε την ανακοίνωση του Αντιδήμαρχου κ. Τσιλιμιδού σχετικά με το θέμα της απευθείας ανάθεσης του Κυλικείου της Πάστρας :

ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΠΑΣΤΡΑΣ: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ

Συγκεκριμένοι πολιτικοί κύκλοι, μέσω των φιλικών τους ιστοσελίδων, για να πλήξουν την δημοτική αρχή,  προσπαθούν να γκριζάρουν ηθικά απόλυτα νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες αλλά και πρόσωπα, με αφορμή την επικείμενη ανάθεση του κυλικείου Γυμνασίου – Λυκείου Πάστρας.

Στο σχολείο αυτό δεν λειτουργεί κυλικείο από 24/10/2020 λόγω παραίτησης του μέχρι τότε εκμεταλλευτή του.

Έγιναν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες δημοπράτησης του από την Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή που με αποφάσεις της καθόρισε τους όρους και προϋποθέσεις του διαγωνισμού με γνώμονα την ωφέλεια του σχολείου.  

Διεξήχθησαν με την απαιτούμενη δημοσιότητα δύο διαγωνισμοί δημοπράτησης,  στις 17/11/2020 ο αρχικός και στις 18/12/2020 ο επαναληπτικός, στους οποίους ουδείς προσήλθε και απέβησαν άγονοι.

Κατόπιν αυτών κατατέθηκε μόνο μία αίτηση ενδιαφέροντος για ανάθεση με τιμή μικρότερη της αρχικής με τους ίδιους λοιπούς όρους και αυτή πρόκειται να εξετασθεί στο σημερινό συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής.

Το θέμα επί δυόμιση μήνες είναι στην επικαιρότητα της περιοχής Ελειού Πρόννων όπως και η δυνατότητα για την απευθείας ανάθεση μετά τους διαγωνισμούς εφόσον είναι άγονοι, σε οιονδήποτε έχει τις προϋποθέσεις.

Όμως οι γνωστοί αυτοί κύκλοι στοχοποιώντας τον πρόεδρο του Δ.Σ.  Ν. Βαλλιανάτο, γνωστό σε όλους για την ακεραιότητα του,  επειδή η ενδιαφερόμενη για την νομιμότατη αυτή διαδικασία είναι κόρη του επιδιώκουν:

Α) Να μην ανατεθεί και λειτουργήσει το κυλικείο του Γυμνασίου – Λυκείου Πάστρας αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στους μαθητές και εκπαιδευτικούς, ελπίζοντας να εισπράξουν πολιτικά οφέλη από την δυσφορία.

Β) Να εκθέσουν δήθεν την δημοτική αρχή για αδιαφανείς και μεροληπτικές διαδικασίες αδιαφορώντας για το εάν διασύρουν οικογένειες, πρόσωπα και υπολήψεις ατόμων που το αμάρτημα τους είναι η συγγένεια.

Ο επιδιωκόμενος συμψηφισμός με τις γνωστές απευθείας αναθέσεις του παρελθόντος τους είναι ατυχέστατος.  Η  διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι ηθικά και νομικά ΑΔΙΑΒΛΗΤΗ.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓEΩΡΓΟΣ ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ