Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
14.6 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αντί να στηρίξουν το μουσείο ραδιοφώνου, το ξηλώνουν!

Τα νέα είναι δυστυχώς άσχημα… το δρόμο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας καθώς και του Αρχαιολογικού Μουσείου φαίνεται να παίρνει το Μουσείο Ραδιοφώνου το οποίο υπήρξε μετά από πρωτοβουλία και προσωπικό αγώνα του συμπολίτη μας κ. Χαράλαμου Μακρή. Δηλαδή το δρόμο του κλεισίματος!

Το μεράκι και το κέφι ενός ενεργού πολίτη πετιέται έτσι απλά στον κάλαθο των αχρήστων…

Ο κ. Μακρής έβαλε την ψυχή του σε αυτό το εγχείρημα. Τη στήριξη, την ανάδειξη και την αξιοποίηση έπρεπε να τη βάλουν αυτοί που σήμερα αποφάσισαν την έξωσή του απ’ το κτίριο του ΕΒΕΚΙ.

Το Μουσείο Ραδιοφώνου μπορούσε να γίνει ένας πόλος έλξης για τη νεολαία, για τους επισκέπτες και τον πολιτισμό μας γενικότερα. Ήθελε όμως βοήθεια! Ήθελε σχεδιασμό και υποστηρικτικό πλάνο…

Παιδιά επισκέπτονταν την έκθεση και ενημερωνόνουντουσαν από τον κ. Μακρή για την ιστορία του Ραδιοφώνου…

Κρίμα για τον τόπο μας και κρίμα για την προσπάθεια του κ. Μακρή. Μετά από τόσο κόπο και τόσες εργατοώρες είναι αδόκιμο να σου τραβάνε το χαλί κάτω απ’ τα πόδια μ’ αυτόν τον τρόπο…

Όσο αφορά την απάντηση που εξέδωσε το ΕΒΕΚΙ αυτό που έχουμε να σχολιάσουμε είναι ότι τον κόσμο δεν τον αφορά ποιος απαίτησε την έξωση, αν ήταν ο Δήμαρχος ή η Εντεταλμένη Σύμβουλος, αυτό που ενδιαφέρει και δεν εξηγήθηκε είναι το γιατί δεν είναι πλέον εφικτή η στήριξη της έκθεσης.

Δείτε την ενημερωτική ανακοίνωση του κ. Μακρή αλλά και τις αντιδράσεις που υπήρξαν μετά απ’ αυτήν :

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από ανάρτηση του κ. Χαράλαμπου Μακρή, δημιουργού του «Μουσείου Ραδιοφώνου», που φιλοξενείται στο κτίριο που διαχειρίζεται το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς κ´ Ιθάκης στο Αργοστόλι, ότι «κατ´ απαίτηση του Δημάρχου Αργοστολίου» του ζητήθηκε η άμεση απομάκρυνση του ανωτέρου μουσείου από το χώρο του.Μέχρι σήμερα δεν τέθηκε ποτέ κανένα θέμα απομάκρυνσης του «Μουσείου Ραδιοφώνου» από το κτίριο του Επιμελητηρίου, ούτε έχει ληφθεί καμία απόφαση από το αρμόδιο συμβούλιο.Αντιθέτως το συμβούλιο του Επιμελητηρίου έχει ψηφίσει ομόφωνα την λειτουργία του και την παραμονή του. Ενώ παράλληλα έχει χρηματοδοτήσει το συγκεκριμένο μουσείο με χρήματα των επαγγελματιών των νησιών μας.Δεδομένων των παραπάνω ζητάμε:

1)  Να μην υπάρξει καμία μετακίνηση του Μουσείου Ραδιοφώνου

2)  Άμεση σύγκληση του Δ. Σ. του Επιμελητηρίου  ώστε να ξεκαθαρίσει ο Πρόεδρος Σταύρος Σπαθής και να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις στα εκλεγμένα και αρμόδια μέλη του Επιμελητηρίου τα όποια δεν έχουν καμία γνώση μέχρι σήμερα.

Με εκτίμηση

ΓΑΣΠΑΡΙΝΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΑΤΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΒΑΝΩΡΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΝΑΓΙΑΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΕΚΑΤΟΣ
ΠΑΝΑΓΗΣ ΕΡΤΣΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ  «ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΕΞΩΣΗΣ» ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα περί «έξωσης» του Μουσείου Ραδιοφώνου από το χώρο που βρίσκεται μέχρι σήμερα, προς αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνουμε ως εξής:

Η συλλογή του Χαράλαμπου Μακρή  φιλοξενείται στο ισόγειο του κτιρίου επί της Λ. Βεργωτή 131 κατόπιν ιδιωτικού συμφωνητικού  ανάμεσα στην «Αγκαίος Αστική Εταιρεία» του Επιμελητηρίου και του συλλέκτη, κ. Χαράλαμπου Μακρή.

Η ΑΓΚΑΙΟΣ Α.Ε.Ε .επί δύο συνεχόμενα έτη κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλική και ουσιαστική στήριξη της έκθεσης, δαπανώντας αποκλειστικά και μόνον δικούς της πόρους για τη συντήρησή της.

Η Διοίκηση της Αστικής Εταιρείας «ΑΓΚΑΙΟΣ Α.Ε.Ε.» με την αρ. απόφασης Νο 4/2021,  διαμέσου της εντεταλμένης συμβούλου,  κας Δέσποινας Λάσκαρη, η οποία για όλο το χρονικό διάστημα φιλοξενίας της έκθεσης είχε στενή συνεργασία με τον κ. Μακρή, με λύπη ανακοίνωσε εχθές, 08/01/2021 στον κ. Μακρή, τη λύση της μεταξύ τους συνεργασίας, διότι δεν καθίσταται πλέον εφικτή η  στήριξη της έκθεσης.

Η όποια συζήτηση ανάμεσα στον κ. Μακρή και τη κα Λάσκαρη ήταν αμιγώς προσωπική και αφορούσε εκτιμήσεις  για το μέλλον  και τη πορεία αξιοποίησης του χώρου, εφόσον πρόκειται για δημόσιο κτίριο. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, δεν αναφέρθηκε ότι ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, «απαιτεί την έξωση» του κ. Μακρή από το χώρο για αξιοποίηση από το Δήμο Αργοστολίου.

Από το Γραφείο Τύπου του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ