Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
27 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ: Άμεσες παρεμβάσεις για την Ιθάκη

Την Ιθάκη επισκέφθηκε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου συνοδευόμενη από τον Βουλευτή Κεφαλονιάς & Ιθάκης Παναγή Καππάτο και τους Αντιπεριφερειάρχες Κεφαλονιάς & Ιθάκης Σταυρο Τραυλό και Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Σωτήρη Κουρή, ενόψει της κατάρρευσης του δρόμου του Μπροσταετού και των σοβαρών συνεπειών στην ασφάλεια και την ενδοεπικοινωνία των κατοίκων, στον οποίο έκαναν αυτοψία. Για τον εν λόγω δρόμο έχει δοθεί εντολή απαγόρευσης της κυκλοφοριας.

Παράλληλα, έγινε σύσκεψη στο Δημαρχείο της Ιθάκης με την συμμετοχή του Δημάρχου Διονύση Στανίτσα, του Επάρχου Θανάση Λιβιτσάνη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Στέφανου Φαμπιόλη και των τοπικών Προέδρων.

Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στην αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν απο τον ΙΑΝΟ με προτεραιότητες στον επαρχιακό δρόμο του Μπροσταετού και των αγκυροβολίων σε Φρίκιες και Κιόνιο.

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε οτι η χρηματοδότηση για τον επαρχιακό δρόμο έχει ήδη εγκριθεί προ του ΙΑΝΟΥ λόγω της επικινδυνότητας που παρουσίαζε τα τελευταία χρόνια, ενώ για τα δυο γραφικά και τουριστικά αγκυροβόλια έχει απευθυνθεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Για την ενδοεπικοινωνία του νησιού και την ασφαλή εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών, η Περιφερειάρχης συζήτησε με τους τοπικούς παράγοντες για την δυνατότητα διάνοιξης προσωρινού δρόμου, όπως και για την επικοινωνία Βαθύ – Φρίκιες με φέρυ μποτ για την τροφοδοσία και την μεταφορά καυσίμων.

Τέλος, η Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το κτήριο του παλαιού Ειρηνοδικείου το οποίο θα αναβαθμιστεί και θα στεγάσει κατάλληλα το Οδυσσειακό Κέντρο, ένα εμβληματικό έργο για την Ιθάκη και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπως το χαρακτήρισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ