Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
27 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η κατάρρευση του δρόμου στην Ιθάκη, στη θέση ¨Μπρος Αετός¨:

Η κατάρρευση του δρόμου στην Ιθάκη, στη θέση ¨Μπρος Αετός¨:

 • Απαιτεί να φουντώσουν οι αντιδράσεις και οι διεκδικήσεις για μεγάλα σύγχρονα έργα υποδομών.
 • Αποδεικνύει, την κατάρρευση της διαχρονικής πολιτικής και οικονομίας που έχει τελευταίες σε προτεραιότητα, τις υποδομές που εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες και την ασφάλεια του λαού.
 • Επιβεβαιώνει, τη διαχρονική ευθύνη κυβερνήσεων και Περιφερειακών Αρχών που πίσω από παχιά λόγια και υποσχέσεις δεν σχεδιάζουν και δεν υλοποιούν ολοκληρωμένα έργα υποδομών γιατί υπακούν και στηρίζουν την πολιτική που σχεδιάζει με κριτήριο το κέρδος.
 • Αποκαλύπτει, ότι τα πολυδιαφημισμένα προγράμματα ΕΣΠΑ και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ε.Ε. μοιράζονται σε λίγους και εκλεχτούς “χορηγούς” της πότε “δίκαιης” και πότε “βιώσιμης ανάπτυξης”.
 • Ξεγυμνώνει, τη σάπια λειτουργία του αστικού κράτους που αποδεκατίζεται σε προσωπικό, οι εργολαβίες δίνουν και παίρνουν, οι μελέτες και τα έργα ακολουθούν το ατέρμονο ταξίδι του Οδυσσέα.
 • Επιβεβαιώνει, την παντελή έλλειψη συντήρησης του δρόμου στην Ιθάκη για πολλά χρόνια, την αποσπασματική αντιμετώπιση των βλαβών που είχαν συμβεί κατά καιρούς, τις πρόχειρες λύσεις και προσωρινά μπαλώματα, που σερβίρονται ως μεγάλα έργα.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση:

 • Άμεσα θέσαμε το θέμα ως κατεπείγον και εκτός ημερήσιας διάταξης στην χθεσινή (07/01/21) Οικονομική Επιτροπή της για πλήρη ενημέρωση και επιπλέον χρηματοδότηση και απορρίφθηκε.
 • Αναδείξαμε το γενικότερο πρόβλημα του Οδικού δικτύου, στο Π.Σ., στο Σ.Ο.Π.Π. της Π.Ε. Κεφαλονιάς-Ιθάκης με Επερωτήσεις και θέματα αλλά και με  Ανακοινώσεις στο λαό.
 • Στις 13.07.2020 θέσαμε ΘΕΜΑ: “Το Οδικό δίκτυο στα Ιόνια Νησιά”.
 • Στις 28.09.2020 θέσαμε ΘΕΜΑ: “Αποτίμηση της κατάστασης μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν στα νησιά μας από το πέρασμα του κυκλώνα «Ιανού» – Αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών- Άμεση αποζημίωση των πληγέντων”.
 • Στις 28.09.2020 ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ: Κίνδυνος για αποκόλληση βράχων στον Πίσω Αετό στην Ιθάκη.
 • Στις 24.10.2020 ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ: Σχετικά με την αποκατάσταση υποδομών και την καταβολή αποζημιώσεων μετά τον κυκλώνα “ΙΑΝΟ”.
 • Πρόσφατα στην συνεδρίαση Π.Σ στις 19.12.2020 στην Επερώτηση που καταθέσαμε σχετικά με τις καταστροφές από τον ¨ΙΑΝΟ¨ και την αποκατάσταση λειτουργίας της γέφυρας στο Χειμωνικό Κεφαλονιάς αναφέραμε:. «…Σχεδόν τρεις μήνες μετά, πραγματοποιούνται ελάχιστες εργασίες αποσπασματικού και προσωρινού χαρακτήρα. Εργασίες που δεν αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου και μεγάλου έργου. Είναι βέβαιο ότι μια νέα κακοκαιρία, θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στα νησιά μας ίσως με τραγικότερα αποτελέσματα. Το παράδειγμα, στην Ιθάκη, της κατάρρευσης πρανών στην διασταύρωση προς τον «Πίσω Αετό», της κατολίσθησης, στον «Μπροστά Αετό», η κατάρρευση της επαρχιακής οδού από Φρίκες μέχρι Κιόνι, επιβεβαιώνουν τις διαπιστώσεις και ανησυχίες μας».

Ας μην περιμένει ο λαός, λύση από Περιφερειακές Αρχές και κυβερνήσεις που με διαδικασίες fast track, ανοίγουν δρόμους στα βουνά για να περνάνε ανεμογεννήτριες, ανοίγουν δρόμους εκεί που συνδυάζονται με επενδυτική δραστηριότητα αλλά ποτέ με κριτήριο τις ανάγκες και την ασφάλεια του λαού.

Ας πάρει την υπόθεση στα δικά του χέρια, ας δώσει τον αγώνα του με δύναμη και αισιοδοξία, για τη ζωή του, για την “Ιθάκη του”

«… Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε. Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα, ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν».

ΛΑΣΥ ΙΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ