Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
33 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την επιτάχυνσητων έργων αποκατάστασης

Συναντήθηκα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον Γενικό Γραμματέα κ. Καραγιάννη και συμφωνήθηκε να εξεταστείη εμπλοκή κεντρικών υπηρεσιών του Υπουργείου για την ταχύτερη εκτέλεση έργων αποκατάστασης καταστροφών που προκλήθηκαν από τον «Ιανό»στο νομό Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Χθες Παρασκευή 8 Ιανουαρίου συναντήθηκα στην Αθήνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιώργο Καραγιάννη. Στη συνάντηση πήρε μέρος και ο Διευθυντής του γραφείου του κ. Καραγιάννη, κ. Στέφανος Λέκκας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επισκόπηση των ενεργειών για την αποκατάσταση των καταστροφών στις υποδομές του νομού μας από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός»και ο προγραμματισμός του Υπουργείουγια τους επόμενους μήνες στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Λόγω των μεγάλων τεχνικών προκλήσεων, προτάθηκε η μεγαλύτερη εμπλοκή κεντρικών υπηρεσιών του Υπουργείου για να συνδράμουν το έργο της Περιφέρειας και των Δήμων και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Για αυτό το λόγο, την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί την Κεφαλονιά ο κ. Δημήτριος Αναγνώπουλος, Διευθυντής τηςΕιδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ) Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών, ώστε να επιθεωρήσει τοποθεσίες έργων.

Ευχαριστώ τον κ. Καραγιάννη και τον κ. Λέκκα, καθώς η συζήτησή μας υπήρξε παραγωγική και δημιουργούνται προϋποθέσεις ταχύτερης προετοιμασίας έργων απαραίτητων για τα νησιά μας.

Στη συνέχεια ενημερώθηκα και για την εξέλιξη ενός μεγάλου δημοσίου έργου που δεν θα εκτελεστεί στο νομό μας, αλλά αφορά άμεσα τα νησιά μας. Πρόκειται για το νέο αυτοκινητόδρομο Πάτρας-Πύργου ο οποίος θα κατασκευαστεί σε νέα χάραξη. Η ευχάριστη είδηση είναι η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για εργασίες στην υφιστάμενη εθνική οδό Πάτρας-Πύργου. Πέρα από βελτιώσεις στη σηματοδότηση και τον ασφαλτοτάπητα, θα γίνουν έργα διαχωρισμού της κυκλοφορίας με μια πρωτοποριακή για την Ελλάδα μέθοδο, με εναλλαγή διατομής 2+1 λωρίδων κυκλοφορίας και διαχωριστικά.

Η κατασκευή νέων αυτοκινητοδρόμων συμβάλλει αποφασιστικά στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περίοδο 2010-2019στην Ελλάδα οι θάνατοι συμπολιτών μας από τροχαία ατυχήματα μειώθηκανκατά 44% και πρόκειται γιατη μεγαλύτερη μείωση σε όλη την ΕΕ.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ