Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
20 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Το “Γιατί δεν μίλησε νωρίτερα;” της κατάπτυστης ανακοίνωσης…

Από τις υποθέσεις κακοποίησης γυναικών που φτάνουν στα χέρια της δικαιοσύνης και δεν έχουν πολλές πιθανότητες να πάρουν την δικαίωση που τους αναλογεί, τις περιπτώσεις βιαστών που αθωώθηκαν, μέχρι το “Γιατί δεν μίλησε νωρίτερα;” της κατάπτυστης ανακοίνωσης της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, φτιάχνεται εκείνη η σκοτεινή ζώνη μέσα στην οποία κρύβεται η επώδυνη σιωπή των γυναικών που υφίστανται την φρίκη της κάθε είδους παρενόχλησης.

Είμαστε μαζί με τη Σοφία Μπεκατώρου, όπως είμαστε και με την κάθε Σοφία, επώνυμη και ανώνυμη, που επιλέγει να αποκαλύψει δημοσίως το τραύμα της.

Σεβόμαστε και στηρίζουμε την επιλογή της να μιλήσει τη χρονική στιγμή που αυτή αισθάνεται ασφαλής και δυνατή.

Γιατί ο δημόσιος λόγος της είναι κάτι περισσότερο από μια θαρραλέα πράξη, είναι το δικαίωμά της στη ζωή. Είναι η ίδια της η ζωή.

Σία Αναγνωστοπούλου


Η Σοφία Μπεκατώρου δίνει ένα πολύτιμο μάθημα δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και γενναιότητας.Η επιλογή της να μιλήσει αποτελεί μια πράξη σύγκρουσης με το σύνολο των αντιλήψεων εκείνων που δικαιολογούν τον δράστη της σεξουαλικής επίθεσης και προσπαθούν να στοχοποιήσουν το θύμα. Η γενναιότητας της αποτελεί οδηγό για μια κοινωνία που δεν θα ανέχεται την σεξουαλική κακοποίηση και την έμφυλη βία.Με τη Σοφία!

Νάσος Ηλιόπουλος


Όταν ήμουν μικρή νόμιζα πως οι Ολυμπιονίκες είναι υπεράνθρωποι. Τους θαύμαζα τόσο πολύ που τους θεωρούσα σχεδόν ημίθεους. Νόμιζα ότι δεν έχουν ούτε πάθη, ούτε ψεγάδια και κυρίως ούτε προβλήματα. Ήταν αδιανόητο για μένα να φανταστώ ότι μια Ολυμπιονίκης θα μπορούσε να είναι τόσο ευάλωτη ώστε να υποστεί μέχρι και σεξουαλική κακοποίηση.

Σήμερα όμως ξέρω και ξέρουμε όλες μας πολύ καλά. Ότι δεν είναι θέμα ευαλωτότητας. Ούτε είναι θέμα μόνο κάποιων από εμάς. Μπορεί να συμβεί στην οποιαδήποτε θηλυκότητα, χωρίς πώς και γιατί.

Γι αυτό έχει μεγάλη αξία να μιλάμε. Για τους εαυτούς μας, αλλά και για τις υπόλοιπες. Γι αυτές που τα κατάφεραν και για τις άλλες που χάθηκαν, που πετάχτηκαν ζωντανές σε κάποια ερημική παραλία της Ρόδου, για παράδειγμα.

Δεν είναι ντροπή να μιλήσουμε γι’αυτο, είναι η λύση! Και σήμερα, μια Ολυμπιονίκη τη θαυμάζω λίγο πιο πολύ. Γιατί μίλησε, με σκοπό να βοηθήσει, αλλά και να βοηθηθεί η ίδια. Αυτό και αν θέλει δύναμη, στο πλαίσιο μιας κοινωνίας που μετατρέπει αγογγυστα το θύμα σε κατηγορούμενη από τη μια στιγμή στην άλλη.

Γι’ αυτό είμαστε με τη Σοφία και με κάθε Σοφία, όποτε και όπως. Χωρίς “ναι μεν αλλά”.-

Ειρήνη Αγαθοπούλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ