Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
27 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Α. Γρηγορόπουλος : Ολοκληρωτική απαξίωση εκ μέρους του Λιμενικού Ταμείου για το Ληξούρι

Με αγωνία περιμέναμε μια απάντηση από το Λιμενικό Ταμείο σχετικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα για το έτος 2021 που στο σύνολο της ιδίας χρηματοδότησης το ποσό ανέρχεται στις 491.832,16 ευρώ για Κεφαλονιά και Ιθάκη ενώ στο Ληξούρι αναλογούν  τα 1.122,72 ευρώ.

Η απάντηση ήρθε από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, ο οποίος σε ραδιοφωνική εκπομπή είπε ευθέως, ότι για το έτος 2020 και λόγω της πανδημίας η προσφορά του Ληξουρίου ήταν 3.000 ευρώ στο ταμείο.

Κύριε Μιχαλάτε, σε καμία περίπτωση δε σας εγκαλέσαμε, ούτε αναφερθήκαμε με κάποια μομφή προς το πρόσωπό σας και φυσικά δε σας ζητάμε να απολογηθείτε για κάτι. Αν το κάνουμε, θα το κάνουμε προς τους εκπροσώπους του Δήμου Ληξουρίου στο Λιμενικό Ταμείο που εσείς είστε Πρόεδρος.

Καλό είναι να είσαι Δήμαρχος κι έχεις ευθύνη να ενημερώνεις σωστά τους πολίτες σου. Αυτό που δε μπορούμε να καταλάβουμε είναι για ποιο λόγο θα πρέπει κάποιος να επικοινωνήσει μαζί σας για να μάθει την αλήθεια. Πιστεύαμε ότι η «Διαύγεια» υπάρχει γι’ αυτό το σκοπό και από την οποία ενημερωνόμαστε εμείς αλλά και οι Ληξουριώτες πολίτες. Επίσης οι Ληξουριώτες πολίτες έχουμε και μια άλλη πηγή ενημέρωσης πολύ πιο έγκυρη από το δικό σας λόγο ή ακόμα και τη «διαύγεια» και δεν είναι άλλος από τη καθημερινότητα που ζούμε, την οποία εσείς ευτυχώς ή δυστυχώς δε ζείτε.

Στο δια ταύτα, σας ενημερώνω και εγώ με τη σειρά μου ότι μάλλον δε μετράτε καλά τα κουκιά όταν λέτε ότι το Ληξούρι προσέφερε για το έτος 2020 και λόγω της πανδημίας το ποσό των 3.000 ευρώ χοντρικά. Προφανώς μετράτε μόνο τις ανανεώσεις των αδειών στις βάρκες του Ληξουρίου, ενώ σας διαφεύγει ότι στο λιμάνι του Ληξουρίου δραστηριοποιούνται επαγγελματίες αλλά και μεγάλοι επαγγελματίες-κοινοπραξίες.

Και για να δείτε ότι φροντίζουμε να είμαστε ενήμεροι αλλά και για να καταλάβετε το ευρύτερο νόημα του λόγου μας σας λέμε ότι έχουμε στα χέρια μας τα στοιχεία επιχείρησης που δραστηριοποιείται στο Ληξούρι με τζίρο για το 2020 άνω του 1.000.000 ευρώ εκ του οποίου ένα  ποσοστό αναλογεί στο Λιμενικό Ταμείο. Ας πούμε λοιπόν ,επειδή δεν είμαστε όλοι λογιστές ότι το ποσοστό αυτό είναι 2%. Φαντάζομαι γνωρίζετε ότι είναι αρκετά μεγαλύτερο απλά το χρησιμοποιώ για τη διευκόλυνση του παραδείγματος και πάντα προς τα κάτω για να μην υπερβάλω. Στο 1.000.000 ευρώ τζίρου το ποσό που εισπράττει το Λιμενικό Ταμείο είναι 20.000 ευρώ. Εμείς δεχόμαστε ότι έχουμε στα χέρια μας ψευδή στοιχεία και ότι ο τζίρος είναι 500.000 (πιο κάτω δε θα πέσουμε). Άρα το ποσό που εισπράττεται είναι 10.000 ευρώ. Φανταστείτε τώρα ότι τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας, λένε ότι για το έτος 2020 οι εισπράξεις σας, ανέρχονται κάπου ανάμεσα στις 60.000 και 70.000 ευρώ και μάλιστα εν μέσω πανδημίας. Τα λέμε κι εμείς χοντρικά γιατί δεν έχουμε το δικαίωμα να δημοσιοποιούμε του ισολογισμούς εταιριών σε αντίθεση με εσάς που οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε και οφείλετε να δημοσιοποιήσετε τα έσοδα και τα έξοδα του Λιμενικού Ταμείου.  Φυσικά εσείς γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμάς αν τα έχετε εισπράξει ή αν έχετε κάνει κάποιο διακανονισμό. Άλλωστε ως επιχειρηματίας ξέρετε ότι το κράτος δεν ενδιαφέρεται αν εισπράττεις, αρκεί να  εισπράττει το ποσοστό του επί των πωλήσεων, και στη συγκεκριμένη περίπτωση εσείς είστε το κράτος. Επίσης δε θα ήθελα να παραβλέψετε ότι οι Ληξουριώτες επιχειρηματίες δραστηριοποιούνται και προσφέρουν στο Λιμενικό Ταμείο και εκτός Ληξουρίου στα υπόλοιπα λιμάνια της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Εν ολίγοις όμως, εμείς δεν αναφερθήκαμε απλά σε οικονομικά ποσά που αφορούν το Λιμενικό Ταμείο, αλλά αναφερθήκαμε και αναδείξαμε την ολοκληρωτική απαξίωση που λαμβάνει εκ μέρους του Λιμενικού Ταμείου μέσω του Τεχνικού του Προγράμματος για το έτος 2021 μια ολόκληρη περιοχή της Κεφαλονιάς όπως το Ληξούρι. Θεωρούμε ότι ένα Κοινωφελές Ταμείο θα πρέπει να αποδίδει τα μέγιστα σε κάθε περιοχή και με τη μέγιστη δυνατή αναλογία.Δεν μπορώ να κατανοήσω πως γίνετε από τα 500.000 ευρώ που διαθέσατε σε Κεφαλονιά και Ιθάκη στο Ληξούρι να αναλογούν μόνο τα 1000.Κάτι δεν έχει γίνει καλά.

Θεωρώ όσα άλλα αναφέρατε ατυχή καθώς εμείς δε μιλήσαμε ούτε για τα έργα που έγιναν, ούτε γι αυτά που πιθανόν να γίνουν. Μιλήσαμε συγκεκριμένα για το Τεχνικό Πρόγραμμα του έτους 2021 που θεωρούμε ότι είμαστε αδικημένοι κατάφορα ως Ληξούρι. Αλλά αν πραγματικά θέλετε να δείτε πως έχουν τα πράγματα στο λιμάνι του Ληξουρίου και τους χώρους ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου( εκτός αν θέλετε να σας στείλω σημερινές φωτογραφίες για να δείτε άμεσα το «φωτισμένο» λιμάνι),  σας προσκαλούμε οποιαδήποτε στιγμή να κάνουμε το σουλάτσο μας στο Ληξούρι να ανταλλάξουμε απόψεις που ίσως βρούμε χρήσιμες  και ίσως έτσι καταφέρουμε να έρθουμε σε μια στενή και άμεση  συνεργασία, χωρίς να χρειάζεται να αναφέρουμε ποιος την επιδίωξε πιο πολύ, με απώτερο σκοπό την επίτευξη των κοινών μας στόχων δηλαδή την αναβάθμιση μιας εγκαταλελειμμένης περιοχής. Το Ληξούρι.

Με εκτίμηση,
Γρηγορόπουλος Κυρ. Ανδρέας
Πρ. Δημ. Κον. Ληξουρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ