Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
33 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΟΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ  –

ΤΟΜΕΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Αργοστόλι,  1/2/2021

ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΟΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

Από τη Διεύθυνση Δασών Κεφαλληνίας, ανακοινώθηκε ότι με την υπ’ αριθμ. οικ. 7334/15-1-2021 αναρτήθηκαν στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας του Ν.Π.Δ.Δ. “Ελληνικό Κτηματολόγιο”, οι δασικοί χάρτες των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης. Ήδη συμπολίτες μας που αναζήτησαν τις περιουσίες τους στο διαδικτυακό τόπο, διαπιστώνουν λάθη στο χαρακτηρισμό των εκτάσεων, ενώ καλούνται σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μόλις 105 ημερών (29/1/2021 – 13/5/2021) εν μέσω πανδημίας να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αντιρρήσεις τους. Οι  αντιρρήσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνον την αμφισβήτηση του χαρακτήρα και της μορφής των εμφανιζομένων στο χάρτη εκτάσεων, της ορθής απεικόνισης, εφαρμογής και ισχύος των πράξεων της Διοίκησης και της σύννομης αλλαγής χρήσης αυτών ενώ παράλληλα προβλέπεται η καταβολή υποχρεωτικού τέλους ανάλογα με το εμβαδόν της εκτάσεως.

Είναι προφανές, ότι οι πολίτες για ακόμη μία φορά καλούνται να πληρώσουν τη προχειρότητα με την οποία ενεργεί η Διοίκηση, σε μία περιοχή μάλιστα που δεν ισχύει το τεκμήριο κυριότητας του Δημοσίου επί των δασικών εκτάσεων. Είναι επιβεβλημένη η αναστολή της ανάρτησης των δασικών χαρτών προκειμένου να γίνουν αυτεπαγγέλτως οι απαιτούμενες διορθώσεις λαμβανομένων υπόψη των ήδη εκδιδομένων πράξεων χαρακτηρισμού,  δικαστικών αποφάσεων και παραχωρήσεων. Σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητο να δοθεί στους πολίτες ο απαραίτητος χρόνος προκειμένου να διασώσουν τις περιουσίες τους και οποιαδήποτε προθεσμία αντιρρήσεων να εκκινήσει μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν λόγω του COVID – 19.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, συντάσσεται με το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου και έχει ήδη ενημερώσει τη Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και να προστατευθούν οι ιδιωτικές περιουσίες των κατοίκων των νησιών μας. Η αναστολή της ανάρτησης και εφαρμογής των μη ολοκληρωμένων δασικών χαρτών είναι επιβεβλημένη, διότι πρόσφατα η Νέα Δημοκρατία ψήφισε τη κατάργηση όλων των κατά παρέκκλιση δυνατοτήτων δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, μετατρέποντας πρώην οικοδομήσιμες εκτάσεις σε αγροτεμάχια. Σήμερα λοιπόν, υπάρχουν πολίτες που κινδυνεύουν με οριστική απώλεια της ακίνητης περιουσίας τους, με αποκλειστικό υπεύθυνο για αυτό την Κυβέρνηση, η οποία καλείται άμεσα να αντιληφθεί τα λάθη της, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ορθολογικό νομικό πλαίσιο προστασίας της ιδιωτικής περιουσίας! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ