Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
19 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η Περιφερειακή Αρχή διατάσσει… τον εαυτό της να πληρώσει τους απλήρωτους γιατρούς της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Η Περιφερειακή Αρχή διατάσσει… τον εαυτό της να πληρώσει τους απλήρωτους γιατρούς της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

23/03/2021

Καταλυτική η παρέμβαση της ΑΝΑΣΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου παρουσίασε το γεγονός ότι οι επικουρικοί και αγροτικοί γιατροί σε Κεφαλονιά και Ιθάκη  έχουν να λάβουν επτά ολόκληρους μήνες  το οικονομικό βοήθημα που πρέπει να αποδίδει  η ΠΙΝ.

Η αδήριτη πραγματικότητα ανάγκασε την περιφερειακή πλειοψηφία να δεχτεί την αλήθεια και να επισημάνει με ψήφισμα της την  “ανάγκη για έγκαιρη καταβολή του βοηθήματος των επικουρικών γιατρών και γενικότερη στήριξη του ιατρικού προσωπικού”. Από ποιον το απαιτεί; Προφανώς από τον εαυτό της! Ας ελπίσουμε να συνεννοηθούν για το καλό των γιατρών και της δημόσιας υγείας.

Την ίδια στιγμή, σε μια κρίση ειλικρίνειας, αλλά κυρίως κάτω από το βάρος των πολλών και μεγάλων προβλημάτων που έχει προκαλέσει η αλλοπρόσαλλη και ελλιπής κυβερνητική πολιτική στην στελέχωση των νοσοκομείων μας με γιατρούς, η περιφερειακή πλειοψηφία «επισημαίνει, ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί ως σήμερα δεν ήταν αποτελεσματικά για να δημιουργήσουν συνθήκες προσέλκυσης ιατρών και νοσηλευτών στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, όπως και σε άλλα Περιφερειακά Νοσοκομεία.»

Είναι προφανές ότι η περιφερειακή αρχή της κ. Κράτσα, αντιλαμβανόμενη την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής που ακολούθησε κατά γράμμα, προσπαθεί τώρα να διαχωρίσει την θέση της, όπως «τα ποντίκια» που εγκαταλείπουν πρώτα το πλοίο που βουλιάζει.

Για δεύτερη φορά η περιφερειακή πλειοψηφία αρνήθηκε την απόφαση για διπλασιασμό του οικονομικού βοηθήματος στους επικουρικούς και αγροτικούς γιατρούς που πρότεινε η ΑΝΑΣΑ ως ένα επί πλέον κίνητρο για την προσέλκυσή τους στα νοσοκομεία των νησιών μας.

Εν τούτοις η κατακραυγή των πολιτών, αλλά και η συνεχής δημόσια πίεση και κριτική που ασκεί η παράταξη μας, οδήγησε την περιφερειακή πλειοψηφία να αφήσει κι εδώ μια «χαραμάδα» να το πράξει στο μέλλον, και αναφέρει στο ψήφισμα της:

«Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων οφείλει να συνεχίσει τη συμβολή της στην υποστήριξη προσέλκυσης ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία των νησιών εντός του θεσμικού και νομικού πλαισίου αξιολογώντας την μέχρι σήμερα αποτελεσματικότητα των μέτρων που εφάρμοσε και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης όλων των δομών της υγείας λαμβάνοντας υπό όψιν την οικονομική δυνατότητα της Περιφέρειας και αξιοποιώντας τις δυνατότητες όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων».

Ελπίζουμε η τελευταία περιπέτεια της κυβέρνησης με την επίταξη των ιδιωτών γιατρών να γίνει μάθημα στην περιφερειακή αρχή. Οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται στην ώρα τους και όχι κατόπιν εορτής.

Η ΑΝΑΣΑ αισθάνεται υπερήφανη γιατί στηρίζει με κάθε τρόπο το δημόσιο σύστημα υγείας  και οι προσπάθειες της φέρνουν μικρά και μεγάλα αποτελέσματα που αντανακλούν άμεσα στους πολίτες και ιδιαίτερα στους μη προνομιούχους.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ