Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
14.3 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Γράφει η Ειρήνη Φωκά

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν την άποψη των αρθρογράφων τους και όχι κατά ανάγκη του kefaloniastatus.gr

Χρόνια Πολλά Ελλάδα Πατρίδα μας!

Έγινες 200 χρονών με πολλούς αγώνες, δάκρυα και αίμα, αλλά και χαρές και θριάμβους!

Μας χάρισες ζωή, ελευθερία, αλλά μας πήρες και πολλές ζωές και ελευθερίες στην πορεία του χρόνου…

Και σήμερα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια του ξεσηκωμού της επανάστασης, μιας χούφτας αποφασισμένων αγωνιστών να δημιουργήσουν μια ανεξάρτητη Ελλάδα μέσα στην καρδιά της Ανατολικής Μεσογείου. Τα κατάφεραν! Και μεις ζούμε σε ένα (κατά τα λεγόμενα) ανεξάρτητο κράτος, το οποίο όμως παλεύει ακόμη:

α) Για τα σύνορά του, τα οποία ο γείτονας επιβουλεύεται και αμφισβητεί καθημερινά και αδιάλειπτα.

β) Το λαό του ο οποίος υποφέρει από τις ανισότητες, τη φτώχεια, την ανεργία, την έλλειψη παιδείας, το ρατσισμό, τις πολιτισμικές ετερότητες και άλλα δεινά.

γ)Την εξουσία που ενώ είναι δημοκρατικά εκλεγμένη, δεν παύει να αυθαιρετεί σε κάθε ευκαιρία, και να παίρνει το μέρος των δυνατών και των ημετέρων, προτάσσοντας τα κομματικά συμφέροντα έναντι των κοινωνικών ή πατριωτικών.

δ)Την εκτελεστική εξουσία και τη διογκωμένη γραφειοκρατία που δυσχεραίνουν την ίδια την κρατική διοίκηση και κάθε καινοτόμα προσπάθεια εκσυγχρονισμού της.

ε)Τη διαφθορά στα κυκλώματα πολιτικών, επιχειρηματιών, δικαστικών, μέσων μαζικής ενημέρωσης που ενίοτε αποκαλύπτεται ως η κορυφή του παγόβουνου και αμέσως συγκαλύπτεται.

στ)Τη θέση του στον κόσμο ως “έθνος ανάδελφο”. (Οι επισκέψεις και οι χειραψίες με τους ξένους ηγέτες είναι παρηγορητικές, ως ένα σημείο… αυτό που αγοράζουμε τα όπλα τους).

Μετά από αυτές τις διαπιστώσεις η χαρά μου για την ανεξαρτησία της Πατρίδας μας είναι “κουτσουρεμένη”, θα έλεγα… Περίμενα περισσότερα να έχουν γίνει στο ελεύθερο κράτος μας! Και οι αγωνιστές του 1821 πιστεύω θα ήθελαν σε καλύτερη μοίρα την Παιδεία, την Υγεία, την εξωτερική πολιτική, την ποιότητα ζωής των Ελλήνων πολιτών, ως αποτέλεσμα των κοινωνικών, πολιτικών και τεχνολογικών αλλαγών που έχουν συντελεστεί παγκόσμια.

Και το κυριότερο είναι ότι με το ρυθμό υπογεννητικότητας που έχουμε θα εξαφανιστούμε με φυσικό τρόπο από μόνοι μας….

Προτείνω, ως φόρο τιμής στους αγωνιστές του 1821-1829 να ασχοληθούμε και να λύσουμε τα σοβαρά προβλήματα της Πατρίδας μας και όχι με το τσαντάκι – φουστανέλλα της κυρίας Αγγελοπούλου. Αρκετά πληρώσαμε για τις φιέστες που δε θα τις δει κανείς!

Χρόνια Πολλά και καλά ξεμπερδέματα Ελλαδάρα μας!

Εικόνα άρθρου : Jerry Apostolatos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ