Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
20 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Οικονομική ενίσχυση 2 εκ € λόγω Ιανού και μία πρόταση για την αξιοποίησή τους

Ένα συνηθισμένο επιχείρημα της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ότι δεν υπάρχει χρηματοδότηση από το κεντρικό κράτος. Το ακούσαμε πάλι πρόσφατα για το λιμάνι της Αγίας Πελαγίας όπου προωθείται η παραχώρησή του σε ιδιώτη καθώς, όπως λέει ο Δήμαρχος, το μέρος έχει υποστεί αποσύνθεση από το 2010 που είχε γίνει η παραλαβή του και δεν υπάρχουν χρήματα για να το αναλάβει ο Δήμος ή το Λιμενικό Ταμείο.

Από το Δελτίο Τύπου του Βουλευτή Κεφαλληνίας ενημερωνόμαστε ότι ο Δήμος Αργοστολίου και το Λιμενικό Ταμείο θα ενισχυθούν συνολικά με 800.000€. Είναι βέβαια “ονοματισμένα χρήματα”. Προβλέφθηκαν για τις ζημιές του Ιανού. Μήπως όμως με ένα μέρος αυτών των χρημάτων θα μπορούσε να γίνει μία επένδυση εκ μέρους του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου που θα απογείωνε το λιμάνι της Αγίας Πελαγίας ως τουριστικό προορισμό και θα έφερνε πολλά σκάφη και πολλά έσοδα στο Δήμο και στους επιχειρηματίες της περιοχής;

Στο τέλος της ημέρας, όλα είναι πολιτικές αποφάσεις…

Δείτε την ανακοίνωση του κ. Καππάτου η οποία μας ενημερώνει για τη νέα έγκριση οικονομικής ενίσχυσης για τους Δήμους της Κεφαλονιάς και το Λιμενικό Ταμείο :

Νέα έγκριση οικονομικής ενίσχυσης 2.000.000 ευρώ για τα νησιά μας

Σήμερα ενημερώθηκα για μια πολύ θετική εξέλιξη που αναμέναμε για το νομό μας. Από το Υπουργείο Οικονομικών εγκρίθηκε ακόμα έναμεγάλο ποσό ενίσχυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τις ανάγκες έργων αποκατάστασης από καταστροφές που προκάλεσε ο κυκλώνας «Ιανός».

Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 2.000.000 ευρώ θα κατανεμηθεί ως εξής, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία:

  • Δήμος Αργοστολίου: 300.000 ευρώ
  • Δήμος Ληξουρίου: 500.000 ευρώ
  • Δήμος Σάμης: 700.000 ευρώ
  • Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς και Ιθάκης: 500.000 ευρώ

Πρόκειται για μια σημαντική οικονομική βοήθεια που η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να χρησιμοποιήσει για να επιλύσει προβλήματα που οι πολίτες αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Ευχαριστώ θερμά τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, ο οποίος έχει δείξει από την αρχή αυτής της κρίσης, μεγάλο ενδιαφέρον για την ενίσχυση του τόπου μας. Έχειδει από κοντά τα προβλήματα, ενώ καταβάλλει και μεγάλες προσπάθειες για το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

Σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε να πετύχουμετην αποκατάσταση των καταστροφών που προκλήθηκαν στα νησιά μας από τον «Ιανό».

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ