Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
17 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Το ΚΙΝΑΛ κατακεραυνώνει τη ΝΔ σχετικά με τις αντιφάσεις της στους εμβολιασμούς

Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ 
Αργοστόλι, 3 – 6 – 2021
ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Με έκπληξη και απογοήτευση αναγνώσαμε σήμερα την ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής της Εκλογικής Περιφέρειας Κεφαλονιάς & Ιθάκης της Νέας Δημοκρατίας, όπου αναγράφεται ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέσα στα πέντε νησιά με χαμηλή συμμετοχή στον εμβολιασμό για τον COVID 19 είναι και η Κεφαλονιά. Λυπούμαστε πραγματικά που η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας ρίχνει νερό στο μύλο της δυσφήμισης των νησιών μας και υιοθετεί τη ρητορική του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, για χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στην Κεφαλονιά.

Μάλιστα η θέση της βρίσκεται σε αντίθεση ακόμη και με τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Παναγή Καππάτο ο οποίος σε δημόσια ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης βρίσκεται στην τέταρτη θέση στο σύνολο της χώρας σε ποσοστό πολιτών που έχουν κάνει μία δόση εμβολίου πολύ πάνω από τον εθνικό μέσο όρο. Φάσκει και αντιφάσκει η τοπική Νέα Δημοκρατία στη προσπάθειά της να υπερασπιστεί πολιτικές επιλογές που υπονομεύουν τον τόπο μας….

Είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτή η δημιουργική αριθμητική του Υπουργείου Υγείας, όταν βάσει του πληθυσμού της Κεφαλονιάς στην απογραφή του 2011, μέχρι τις 31/5/2021 το 30% του πληθυσμού έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό (έναντι 20% στην υπόλοιπη χώρα) και το 43% είχε εμβολιαστεί με τη πρώτη δόση. Τα ποσοστά αυτά ανεβαίνουν, λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι οι ηλικίες μέχρι 18 ετών δεν εμβολιάζονται ακόμη.

Καλό θα είναι επομένως, να αποφεύγονται τέτοιου είδους ανακοινώσεις πολύ περισσότερο όταν σε 4 ημέρες προσδοκούμε να ενταχθούμε στην πράσινη λίστα προορισμών της Βρετανίας, αλλά και να ενισχυθεί η επισκεψιμότητα των νησιών μας από τον εγχώριο τουρισμό. Όλοι μας, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, οφείλουμε να συμβάλλουμε στην αποκατάσταση της αλήθειας για τη προσπάθεια των κατοίκων των νησιών μας να συμβάλλουν ώστε η Κεφαλονιά και η Ιθάκη να αποτελούν ασφαλείς προορισμούς!

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ